Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Na huśtawce miło płynie czas... 21:19, 04 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
ttp://assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/135/1356565/original.JPG[/img]

uwielbiam ją, dzisiaj z jednej 6 robiłam a sadzonki p9 kupowałam w tamtym roku.
ja nie przycinam, za bardzo lubie te kotki
Nowocześnie z różAnką :D 20:50, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to nie szkółkarz on je z Holandii sprowadza, niewiedziałam tego wcześniej. Renia mnie ostatnio oświeciła na spotkaniu..

Aniu współczuję...czytam o cisach, möj sprzedawca był sprawdzony.
Cisy kopane z gruntu były, w jednym dniu kopane, w drugim sadzone, strzyżone, gęściutkie, z bryłą, dla mnie były bardzo ciężkie, każdy korzonek na wagę złota

Takich sprzedawców...ogrodników szukaj
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:29, 04 kwi 2017

Do góry
Karola interesy z Tobą to sama przyjemność
przypadkowo ukradłam Ci... jaszczurkę
oczywiście buksów wyliczyłam za mało
Świerk serbski - Picea omorika 15:42, 04 kwi 2017

Do góry
Anna_t

Zastanawiam się czy igliwie nie jest już fizjologicznie dojrzałe /stare/ i po prostu czas mu opaść. Młode przyrosty mają rozjaśnione końcówki igliwia co może oznaczać brak wody - kto wie czy to nie jest robota nornicy.

Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:19, 04 kwi 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Aniu ja nic nie robiłam, poza wysianiem, po prostu wysiej i się tak nie przjmuj

wyluzować powiadasz postaram się choć taka plaga nieszczęść mnie dopada tej wiosny że chyba pić zacznę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:57, 04 kwi 2017

Do góry
I podpowiedź mi jeszcze jak szykowałas do sadzenia podłoże? Bo ona ci tam bardzo szybko przybrała z tego co widzę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:57, 04 kwi 2017

Do góry
I podpowiedź mi jeszcze jak szykowałam do sadzenia podłoże? Bo ona ci tam bardzo szybko przybrała z tego co widzę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:55, 04 kwi 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Moja lawendowa Dziekuję Juzi za motywację do dzielenia lawendy Chyba wniosek jest taki że wszytsko można dzielić łącznie z tujami Heheheh Udało się ! Z 3 lawend wyszło 2 długie rzędy !

I druga lawenda ze skarpy brzydka okropnie ale poźniej ładnie odbija i kwitnie na intensywnie niebieski kolor.

Iwona jaka odmianę lawendy dzieliłas?
Nowocześnie z różAnką :D 13:17, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to nie szkółkarz on je z Holandii sprowadza, niewiedziałam tego wcześniej. Renia mnie ostatnio oświeciła na spotkaniu..

I teraz wszystko jasne, czemu one takie delikatne i przemarzły
Materiał szkółkarski ze szklarni, wydelikacony, pędzony nawozami i dodatkowo z gołym korzeniem
Takie nieaklimatyzowane rośliny to można sadzić od wiosny... a sprzedawca powinien być świadom potencjalnych problemów i albo powinien materiał przechować do wiosny, albo sprowadzać dopiero na wiosnę i sprzedawać

Nie piszę tego aby was zdołować - wyjaśniam tylko gdzie leżą podstawy problemu.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:06, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Agatka pytanie z serii średnio inteligentnych.. czy jak wysiewałaś gorczyce to przegrabiałaś potem rabate?

Aniu ja nic nie robiłam, poza wysianiem, po prostu wysiej i się tak nie przjmuj
Nowocześnie z różAnką :D 12:01, 04 kwi 2017

Do góry
firma pol lex Zapolice nie uznaje reklamacji, Pan jest opryskliwy i oburzony jak ja mogę reklamować żywy materiał
proszę wszystkich którzy mają problem z jego cisami o reklamacje
stwierdził że skoro nikt do tej pory nie składał reklamacji to jest to tylko mój problem
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:34, 04 kwi 2017

Do góry
Marzena ty ten swój wertykulator masz 1,5kW? dałabym rade takim ok 700m2 trawnika?
Droga do spełnienia 11:26, 04 kwi 2017

Do góry
Kami u mnie wertykulator spalinowy 70-80zł/doba zależy od mocy, elektryczny 40zł/doba
Nowocześnie z różAnką :D 11:25, 04 kwi 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
U mnie też hosty jeszcze śpią, ale z zeszłego roku pamiętam, że taka ich uroda.
Dlatego wymyśliłam szczwany plan, żeby posadzić między nimi serduszkę, która startuje bardzo wcześnie (u mnie już całkiem pokaźna) a potem zamiera.

I wszystko byłoby w porządku, tylko u mnie ta serduszka rośnie w potężny krzak i nie bardzo che zamierać później

ha! szczwany plan podparty wiedzą moja droga
serduszka w cieniu daje radę?
Nowocześnie z różAnką :D 11:23, 04 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Cisy nie mogą mieć na maxa mokro - lubią umiarkowaną wilgoć i wolą krótkotrwałe przesuszenie niż zalanie. Te mięsiste korzenie są bardzo wrażliwe.

Musisz z cisami uzbroić się w cierpliwość i mieć nadzieję, że pozbierają się.

Uważam, że koniecznie wszystkie powinnyście zasypać pana sprzedawcę informacją o problemach. To nie może być tak, że z chęci zysku sprzedaje i nie ponosi odpowiedzialności za stan roślin. W jego interesie, niestety jest, by padały, a klient nowe kupował. Tak się byznez kręci. Ale to nie jest ogrodnik, ani szkółkarz... to brak etyki zawodowej

Nowocześnie z różAnką :D 11:21, 04 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
u nie hosty mają malutkie kły
chyba jeszcze mają chwilę na ogarniecie

u mnie one w oczku od północnej strony i dlatego myślę że może później wyjdą..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:57, 04 kwi 2017

Do góry
Agatka pytanie z serii średnio inteligentnych.. czy jak wysiewałaś gorczyce to przegrabiałaś potem rabate?
Nowocześnie z różAnką :D 09:56, 04 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu i u mnie większość host już kły pokazała

Ostatnio przeglądałam i pomyślałam o Twoich kubikach
https://pl.pinterest.com/pin/301952350003748843/

Ania znam to boskie jest to jedna z pierwszych inspirek pamiętam jakie podrzuciła mi Polinka na front. czasem żałuję że nie skorzystałam i w sumie to nie wiem co za zaćmienie miałam ale myślę że mój obecny pomysł świdośliwy w lawendzie będzie równie efektywny...zwłaszcza że mam tam lekki spadek terenu
Nowocześnie z różAnką :D 09:54, 04 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Po pierwsze: to niedopuszczalne jest takie ułożenie linii kroplującej - nawadniamy przecież korzenie
tak bliskie, przy nasadzie pnia, nawadnianie jest sprawcą póżniejszej zgnilizny nasady pnia.
Bądźcie cierpliwe z cisami - jedynie tyle teraz mogę powiedzieć.

Zastanawiam się, czy sprzedawca tych cisów z gołym korzeniem to jest w ogóle świadom tego co on robi i że cis to nie drzewko owocowe lub bukszpan...
Pamiętacie, że miałam wielkie obawy o te gołe (przesuszone jak by nie było) korzenie... Myślę, że wszystkie powinnyście poinformować pana, bo niedopuszczalnym jest by taki antycisowy proceder nadal uprawiał i jeszcze na tym zarabiał

Iwona ja je specjalnie wczoraj poprawiałam żeby były jak najbliżej bo chciałam żeby na maxa mokro miały z nawodnienia to dopiero było ich pierwsze podlewanie, poprawię to.
cisy będę reklamować
cierpliwość to nie jest moja mocna cecha...

a w kwestii host to mnie uspokoiłyście dziewczyny bo ja ofkors już je w myślach pożegnałam
Nowocześnie z różAnką :D 08:23, 04 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
większość moich cisów wyglada tak jak ten po prawo, kaput

jutro kupie agrecol do ukorzeniania i podejme ostatnią próbę...ale czy warto?

Po pierwsze: to niedopuszczalne jest takie ułożenie linii kroplującej - nawadniamy przecież korzenie
tak bliskie, przy nasadzie pnia, nawadnianie jest sprawcą póżniejszej zgnilizny nasady pnia.
Bądźcie cierpliwe z cisami - jedynie tyle teraz mogę powiedzieć.

Zastanawiam się, czy sprzedawca tych cisów z gołym korzeniem to jest w ogóle świadom tego co on robi i że cis to nie drzewko owocowe lub bukszpan...
Pamiętacie, że miałam wielkie obawy o te gołe (przesuszone jak by nie było) korzenie... Myślę, że wszystkie powinnyście poinformować pana, bo niedopuszczalnym jest by taki antycisowy proceder nadal uprawiał i jeszcze na tym zarabiał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies