Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 23:15, 03 kwi 2017

Moja ręka do roślin działa takie cuda
Kto chce kupić działkę?
Margerytka40 07:08, 04 kwi 2017

U mnie też nie wszystkie hosty wyszły. Trochę widzę nadgoniłaś. Czosnki ślicznie powychodziły.
AniMa 07:56, 04 kwi 2017

Aniu i u mnie większość host już kły pokazała

Ostatnio przeglądałam i pomyślałam o Twoich kubikach
https://pl.pinterest.com/pin/301952350003748843/
Toszka 08:23, 04 kwi 2017

anna_t napisał(a)
większość moich cisów wyglada tak jak ten po prawo, kaput

jutro kupie agrecol do ukorzeniania i podejme ostatnią próbę...ale czy warto?

Po pierwsze: to niedopuszczalne jest takie ułożenie linii kroplującej - nawadniamy przecież korzenie
tak bliskie, przy nasadzie pnia, nawadnianie jest sprawcą póżniejszej zgnilizny nasady pnia.
Bądźcie cierpliwe z cisami - jedynie tyle teraz mogę powiedzieć.

Zastanawiam się, czy sprzedawca tych cisów z gołym korzeniem to jest w ogóle świadom tego co on robi i że cis to nie drzewko owocowe lub bukszpan...
Pamiętacie, że miałam wielkie obawy o te gołe (przesuszone jak by nie było) korzenie... Myślę, że wszystkie powinnyście poinformować pana, bo niedopuszczalnym jest by taki antycisowy proceder nadal uprawiał i jeszcze na tym zarabiał
anbu 09:19, 04 kwi 2017

Kurcze macie już hosty? Moje jeszcze nie wyłażą, muszę dziś na nie wrzasnąć i im pogrozić
Makusia 09:22, 04 kwi 2017

Anbu u mnie też nico. Gdyby nie suche badyle z jesieni (tak, nie wyrwałam) to w ogóle nie wiedziałabym gdzie powinny być
anbu 09:25, 04 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Anbu u mnie też nico. Gdyby nie suche badyle z jesieni (tak, nie wyrwałam) to w ogóle nie wiedziałabym gdzie powinny być

Marta to dziś tupiemy obie na swoje hosty
Toszka 09:28, 04 kwi 2017

U mnie też nic nad ziemią... ale wczoraj sypnęłam siarki tu i tam i na szczęście, że grabiłam malutkimi, ręcznymi grabkami - hostowe, zieloniutkie kły pod ściółką odkryłam!
anna_t 09:54, 04 kwi 2017

Toszka napisał(a)

Po pierwsze: to niedopuszczalne jest takie ułożenie linii kroplującej - nawadniamy przecież korzenie
tak bliskie, przy nasadzie pnia, nawadnianie jest sprawcą póżniejszej zgnilizny nasady pnia.
Bądźcie cierpliwe z cisami - jedynie tyle teraz mogę powiedzieć.

Zastanawiam się, czy sprzedawca tych cisów z gołym korzeniem to jest w ogóle świadom tego co on robi i że cis to nie drzewko owocowe lub bukszpan...
Pamiętacie, że miałam wielkie obawy o te gołe (przesuszone jak by nie było) korzenie... Myślę, że wszystkie powinnyście poinformować pana, bo niedopuszczalnym jest by taki antycisowy proceder nadal uprawiał i jeszcze na tym zarabiał

Iwona ja je specjalnie wczoraj poprawiałam żeby były jak najbliżej bo chciałam żeby na maxa mokro miały z nawodnienia to dopiero było ich pierwsze podlewanie, poprawię to.
cisy będę reklamować
cierpliwość to nie jest moja mocna cecha...

a w kwestii host to mnie uspokoiłyście dziewczyny bo ja ofkors już je w myślach pożegnałam
anna_t 09:56, 04 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Aniu i u mnie większość host już kły pokazała

Ostatnio przeglądałam i pomyślałam o Twoich kubikach
https://pl.pinterest.com/pin/301952350003748843/

Ania znam to boskie jest to jedna z pierwszych inspirek pamiętam jakie podrzuciła mi Polinka na front. czasem żałuję że nie skorzystałam i w sumie to nie wiem co za zaćmienie miałam ale myślę że mój obecny pomysł świdośliwy w lawendzie będzie równie efektywny...zwłaszcza że mam tam lekki spadek terenu