Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomysł na ogród 18:01, 27 sie 2014

Do góry
żesz kurde !

jesień idzie jak cholera! a tu jeszcze sierpień ...
10 dni temu leżałem na plaży , nad morzem !

a teraz? leje.... zdążyłem wyjść i zrobić jakieś zdjęcia ...

Pomysł na ogród 17:58, 27 sie 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Wczoraj powiedziałam o grzybach mojej połówce... oczy mu się zaświeciły

coś dla Niego

z mojego trawnika :

Początki w Kruklandii 17:56, 27 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Jak masz doła to się napij
A zresztą jakiego Ty masz doła ?????

Nie no coś Ty..nie pij .... Kac potem bleeee .... Buziole na okrągłą setkę i żadnych plag ogrodowych...kffiatucha jeszcze wyszukam

Może maryśkę ??.. Bedzie i kffiatuch i anty - dołowo

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 17:46, 27 sie 2014

Do góry
Bardzo dziekuje za odwiedziny Karolinko, czesto ''widuje cie'' w innych watkach, udzielasz mnostwo cennych rad, dobrze ze sa osoby ktore bezinteresownie dziela sie swoja wiedza i pomagaja tym mniej doswiadczonym

U mnie prace trwaja ale bardzo powoli bo pogoda srednio na to pozwala ahhh te szkockie deszcze.
Trawnik dalej w trakcie budowy, rabata zaczyna sie tworzyc narazie tylko maly kawalek.Z tylu 3 (narazie malutkie) berberysy kolumnowe jeden zolty dwa bordowe, troche zaluje ze nie wybralam trzech jasnych bo ciemne w korze sie ''gubia''. Pozniej 2 i 3 kolorowe wrzosy a na przodzie chcialam zurawki ale nie wiem ktore wytrzymaja na sloncu wiec moze jasne trawy carex evergold. Kore dodam jak dosadze wszystkie roslinki.

Zrobilismy ostatnio skromna sesje zdjeciowa corek u pani fotograf taki maly prezent z okazji 50 urodzin babci z Polski. Przygotowania niej troche spowolnily prace ogrodowe ale po odebraniu gotowych zdjec stwierdzam ze bylo warto. Tutaj dwa zdj z sesyjki:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:41, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Przedpłocie

Ana, ja poproszę o spis z natury tego co tam masz. Niewyobrażalne. Tyś to sama wszystko wymyśłiła - zrobiła?

A ten żwir na drodze (droga żwirowa) to już bajka. Bardzo oryginalnie, pomysłowo i fajnie.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:59, 27 sie 2014

Do góry
Joco napisał(a)
nr 3 nn
to to już zupełnie nie wiem co to, rośnie od dwóch lat ale w pierwszym roku psy mi ją wydeptały do zera a ona i tak odrosła

ma strasznie drobniutkie pojedyncze kwiatki

Jest to hortensja drzewiasta Anabele ,na wiosne ścina się krótko i są piękne duże kwiaty.
w Oborze też mogą być ogrody 16:56, 27 sie 2014

Do góry
czy ktoś kojarzy ten cudny taras???? tak tak to ogród Kasi i Grzesia który mieliśmy okazję odwiedzić w sobotę

reszta zdjęć wieczorem a to tak na pokuszenie bo gospodarze cudowni!!!!! i chętnie byśmy częściej do nich zaglądali, gdyby nie te kilometry
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 27 sie 2014

Do góry
Green Jewel - nie mam z nią żadnych problemów.. kwitnie jako ostatnia.. a przez to najdłużej, dla miłośników zielonkawych odcieni

I to chyba tyle ....
Ogród prawie romantyczny 16:53, 27 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Biała różyczka, którą pomagaliście mi uratować, wypuściła jedną gałązkę, a na niej pączek. Przeżyła nie wiem tylko, czy uda jej się przetrwać zi,mę, ale mocno ją opatulę przed mrozami

To jest wspaniała wiadomość bardzo się cieszę razem z Tobą Agnieszko, bo róże dla mnie.... wiadomo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:52, 27 sie 2014

Do góry
Za płocie

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 27 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aloha - dla koneserów nietypowych kolorów

Ta 'Aloha' świetnie by wyglądała nad żurawką 'Marmelade' albo jakaś zieloną żurawką i jakąś trawą. Obłędne te jeżówki. A Twoja systematyka jeżówkowa bezcenna.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 27 sie 2014

Do góry
Doubledecker - rośnie w jednym miejscu wiele lat, ogromna kępa.. rozsiewa się jak głupia (purpurowa i ta są rozsyłane do Was).. niestety po 2 latach kogucików już nie ma... ale i tak ja lubię .... koguty na pudlach wystarczą

Secret Affair - kolor bordowo-malinowy... ładny kolor, wyokość jak Secretów

Raspberry Truffle - to największy kameleon z jeżówek, na początek wygląda jak gerbera, pomarańczowa... a potem jest różowa i o innym kształcie.. na foto to jedna i ta sama... potem jest szara.. lubię ją tylko za pierwszy etap... potem już mniej, wysokość średnia.. 3 sezony i żyje... ale poniewieram ja co chwila w inne miejsce, bo nigdzie nie mogę skomponować.. pomarańcz i różowy..

Ogród do odświeżenia 16:49, 27 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

ML myślałam... przy Phantomach, albo jakąś żółtą trawę może....poszukam takich zestawień...
dzięki za całusy

A może ja Cię skuszę zestawieniem hortensji z rozplenicą ??... Te różowiejące kwiaty w komplecie ze szczotkami są według mnie prześliczne
Zobacz .. Zdjęcie Gardenarium

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:49, 27 sie 2014

Do góry
Przedpłocie

Ogród cichy i przytulny 16:48, 27 sie 2014

Do góry
Witam się z Tobą Asiu.ogród podziwiam.
Pędzi Twój wątek gratuluję.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:47, 27 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Upss.. z pomarańczowych jest nowy nabytek do cycków..

I z cyckami Jest pomarańczowo- morelowa.. na foto sie przekłamał kolor..

Nazwa się zapodziała tej "przyłóż do piersi".
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:46, 27 sie 2014

Do góry
Żółcinki

U BusyBee w ogródku... 16:44, 27 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Taras raz jeszcze dla Julki Może zdjęcia coś podpowiedzą

Zdjęcia teraz super pokazują taras. Z poprzednich zdjęć też nie umiałam sobie tego wyobrazić
A na tym zdjęciu, co masz na pierwszym planie? Miłorząb chiński?

U mnie też słonecznie - bez zmian. Obejrzałam surfinie i petunie - trochę je przesuszyłam, ale po podlaniu jest już lepiej.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:44, 27 sie 2014

Do góry
kwiecie w różu

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:42, 27 sie 2014

Do góry
Różowe.. niby to nie mój ulubiony kolor... ale w kwiatach jest go dużo.. tu nr jeden to purpurowy Magnus, kudłaty pudel i malutkie Piccolino

Piccolino - dwie mi wypadły po zimie, a jedna rośnie jak głupia... dokupiłam nowe, zniszczył kret.. wywalił z rabaty i przyschły... coś się powoli zbierają do życia.. ale ich los z powodu kreta jest marny.. szkoda, bo je uwielbiam.. jak padną po raz drugi to i tak sobie je kupię i posadzę..

Pink Sorbet - bardzo sztywna i bardzo wysoka, chyba najwyższa z wszystkich jakie mam (nie liczę siewki przy basenie, ale to mutant.. poza kategorią), wsadziłam w taka glinę, że dziw, że żyje... i ma sie bardzo dobrze ..

To chyba Hope - kupowałam posadziłam i nie pamiętam gdzie.. a było to 3 lata temu.. obstawiam, że to ta Olbrzymie kwiaty.. i ją podejrzewam, czy jednak sie nie rozsiała i ten mutant przy basenie to nie jej robota.. ale to tylko przypuszczenia, bardzo wysoka jeżówka. Oj polonistycznie wyszedł jeden bełkot...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies