Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:11, 15 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
po ciężkim tygodniu miałam dziś plan dokończenia zawijasowej, a tu jak na złość paaaaaaada
w oczekiwaniu na limki, widok z okna

Też bym chciała taki widok z okna. Ana, co jest posadzone z brzegu rabaty?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:38, 15 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Fajne sprawozdanie. Nie byłam dawno u Ciebie na wątku, muszę sprawdzić czy są jakieś zdjęcia. Jeśli nie, to może coś wrzucisz, choćby wspomnienie z niemieckiego ogródka na polskiej ziemi
Ciekawią mnie róże, które wybierzesz, albo może już wybrałaś.
Pozwolenie na budowę to jest coś! Teraz ja gratuluję!
Zaglądaj i odezwij się czasem.

Nie, nie ma zdjęć, poza jednym samotnym wieczornym chaberkiem. To już wygasły wątek.
Róże - jakieś okrywowe hardcorowce, co by sobie poradziły. A propos Twoich - Stadt Rom mi się podoba.
Pozwolenie - dziękujemy, teraz to już tylko trzymać kciuki ...
Dorzucę Ci motylka (można?)- egzotyczni koledzy z pawilonu motyli w poznańskim zoo.A może nie egzotyczni, w sumie to nie wiem. Ładnie tam.

Ogród Hrabiego 00:32, 15 lip 2014

Do góry
Dziś nakręciłem krótki filmik z alejki:

https://www.youtube.com/watch?v=X5y6tGhXETg&hd=1#

Kilka dzisiejszych fotek:

Rododendronowy ogród II. 00:29, 15 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś same słoneczka

Piękne słoneczka Bogdziu, pozdrówka
Kolorowy ogród na piasku 00:20, 15 lip 2014

Do góry
Dobranoc

-
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:14, 15 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Tak patrzę na Twoją hortensję Beauty i zastanawiam się, czy to właśnie ona. Mam niemal identyczną, ale moja to Strong Anabelle. Wolę ją od Anabelle, bo ma sztywne i niepokładające się pędy. A kwiatostany bardzo duże.

Basiu ja też je wolę, bo mam dwie od Anabelle, zdjęcie drugiej rośnie przy siatce,też mają olbrzymie kwiaty i są sztywniejsze od Anabelle
mam różową Incrediball też pięknie wygląda ale no sama zobacz
Zakątek z fioletową ławeczką 00:10, 15 lip 2014

Do góry
No a ja właśnie przyszłam na nowe fotki, a tu puchy, starczy tego świętowania Doniu pisałaś, że u Ciebie nie pada u mnie też ślicznie dzisiaj było, a w ogóle miałam dobry dzień bo sąsiad chwaściory trochę poucinał, to tak się u mnie nie będą wysiewały, no i o 19.00 podlało mi ogródeknie widziałaś białej liatrii? znalazłam nie za ładne zdjęcie swojej z tamtego rokuw tym jeszcze nie kwitła
Z miłości do bukszpanów... 00:06, 15 lip 2014

Do góry
kamasja napisał(a)

Rabatka z lawendami kończy moje pseudo donice. Musieliśmy zrobic obrzeża ponieważ mamy tak ukształtowany teren z kilkoma spadkami. Spadek w kierunku domu, tarasu oraz skarpy. I właśnie na tej skarpie wzdłuż siatki chciałam posadzić szpaler hortensji.

Ale fajnie to wygląda!! to Chyba poranne słoneczko jest, prawda?
Miejsko & sielsko 00:01, 15 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiąz camperdownii "studzienkowiec"

to mi siem bałdzo podoba!
Ogród na glinie 23:45, 14 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ubolewam nad tym, że mam takie małe bukszpany i długo trzeba będzie czekać na ładny ekranik. Jakby mi się udało kupić większe......
Ale narazie i tak nie mam czym po nie jechać.
Ekobordy umocowane, ziemia podsypana gdzie trzeba, trawa dosiana. Teraz podlewanie

Tutaj dzisiejsze, robocze fotki:

Żwirek przy tarasie jest głębiej, więc narazie oddziela go folia. Jak już wysypiemy żwir na całej rabacie, folię usuniemy.

Małgosiu, mi się podoba. Fajnie wyszło. Podglądałam twoje poczynania przez ostatnie dni tylko z telefonu i trudno mi było pisać ... (rodzinka )
Z tej perspektywy masz 3 korony na różnej wysokości i w ten sposób jest dobrze wg mnie. Lawenda urośnie. Ja kupowałam wiosną takie mizerne sadzonki, a teraz cudnie kwitnie, rozrosła się dwukrotnie i ma piękne kwiatostany. U ciebie tez tak będzie. Ma szansę jeszcze zakwitnąć.

Dziękuję Małgosiu za pomysły u mnie.

I tak dziś doszłam do pewnego wniosku:
Planujemy, tworzymy w naszym ogrodzie, potem robimy fotki, wstawiamy na O. Zastanawiamy się, czy dobrze, przestawiamy, znowu robimy fotki itd. I zanim ktoś zdąży nam doradzić, w naszym monologu patrząc na zrobione fotki, dochodzimy do słusznych sobie decyzji. Te fotki pozwalają nam spojrzeć na nasz projekt z pewnej perspektywy.
Ja dopiero na zdjęciu zobaczyłam, że moja rajska jabłoń jest krzywa. A rośnie u mnie już kilka lat.
Pozdrawiam Cię. Pokaż, jak skończysz rabatkę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:38, 14 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Alabama Sunrise(żuraweczka) - tworzy bardzo łądne kępy, w cieniu jest limonkowo zielona, w słońcu intensywnie żółta gdzie może się troszke przypalać, ale nie nadmiernie

Luki tu u Ciebie skarbnica wiedzy... super kopiuję sobie linka do tej strony do siebie bo zapamiętać nie zapamiętam a taka wiedza bezcenna.
Bardzo mi się podoba połączenie tej zieleni z fioletem... fajne.
Mój 4 arowy azyl... 23:34, 14 lip 2014

Do góry
Na dobranoc

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:34, 14 lip 2014

Do góry
Ewo warto o tych kilku rzeczach pamiętać jeżeli chce się mieć żurawki na słońcu, no chyba, że ktoś ma gline badzo dobrze trzymającą wilgoć, wtedy np ściołkowanie już nie takie konieczne

Paweł chyba w tym samym momencie napisałem u Ciebie wiadomość
To dorzuce dwa zdjęcia bo akurat załapały się na sesje
Black Beauty

Gotham

No i zapomniałbym o tegorocznych nowościach, Black Taffeta i Midnight Ruffles na prawde ciemne żurawki, ale za dużo nie moge powiedzieć bo małe sadzonki do mnie dotarły, ale do tej pory bardzo ładnie przyrosły

EwoNallar cieśzy mnie to, że informacje cenne
Rododendronowy ogród II. 23:34, 14 lip 2014

Do góry
Bogdziu bardzo sympatyczne Twoje słoneczka są U mnie na jednym takim słoneczku wczoraj zasiadło... coś... czy Ty może wiesz "któż to taki" ? bo ja toto pierwszy raz chyba widzę...

pozdrawiam cieplutko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:28, 14 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wystarczy na dzisiaj bo się Wam znudzi mój ogród.
Aha ciecie laurowiśni]
Niemal zrównałam je z płotem, ciachałam ostro, bo bardzo mocno idą do góry

Ale pięknie świecą!! Ta zieleń i ta biel! ehhhhh ehhhhh
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:27, 14 lip 2014

Do góry
takie chmurki wczoraj były na naszym spacerze - takie jak wata cukrowa...

A Wam na jutro życzę błękitnego nieba

Eksperymentarium 23:26, 14 lip 2014

Do góry
Gracimilus opada jak powinien ale zarazil się od zebrinusa paskami....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 14 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dla Ciebie moja nowa stipa w kwadratach bukszpanowych Za rok będzie fajna

inspirowane pewną wystawą. Już fajnie wygląda, a za rok - hoho! Będziesz opłatę za wstęp do ogrodu pobierać
Eksperymentarium 23:24, 14 lip 2014

Do góry
Jedna złota Austinek Charles Darwin podsadzona ciemną szalwia stoi w donicy, na razie malo kwiatów
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:23, 14 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Hortensja Beauty

Tak patrzę na Twoją hortensję Beauty i zastanawiam się, czy to właśnie ona. Mam niemal identyczną, ale moja to Strong Anabelle. Wolę ją od Anabelle, bo ma sztywne i niepokładające się pędy. A kwiatostany bardzo duże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies