masz Marzenko szalone pomysły
Możesz zdradzić jakie będziesz robiła nasadzenia jesienią bo na róże się nie załapałam
Wszystkie się rozeszły jak świeże bułeczki, towar deficytowy…. Chciałabym „coś” zdobyć aby ozdobić i swój ogród.
Twoje pomysły i zestawienia są trafione w 100 % ))
No właśnie u Ciebie na nie z bliska się napatrzyłam i dlatego chciejstw mi się zachciewa i masz rację koloru mi brakuje, a lilie niedużo miejsca zajmują, zółte będą na pewno, przy pergoli z żółtą różą i tylko muszę poszukać fotki w zestawieniu z czymś wysokim, niebieskim....przetacznik mnie kusi, więc muszę poczytać czy się polubią nawzajem...zresztą jak przyjedziesz i swoim okiem na pewno doradzisz
...no jasne, że kcem na wiosnę, oczywiście jak na zbyciu będziesz miała
Ja też cały czas dosadzałabym kwiaty, u Ciebie susza, u mnie już po ulewach mam nadzieję, walkę ze ślimakami chyba przegrałam, więc będę dalej dosadzać kwiatki, czy mój eM to zrozumie, że muszę
Fioletowa monarda jest piękna, nie czekajmy na nasionka, szkoda innych roślin, mączniak ja uwielbia i atakuje co lato, po przekwitnięciu lepiej ją ścinać, rozłogowo sobie poradzi...wysyłkę przesuńmy, niech przekwitnie
Siedze sobie na tarasiku, słyszę ptaszki, żabki i świerszcze, to są fantastyczne dźwięki
Zobaczyłam horti u Ciebie, moje bukietowe ciężko startują z kwitnieniem, Bobo zaczyna
i dereń świdwa u mnie
zmieniłam i zalaczam 2 wersje
co do zoltej tuji to tam jest wneka gdzie ona rosnie i tam jest ok 5 m szerokosci i hortensje tez ida lukiem w tej szerszej czesci rabaty
zolta tuja to kornik ktory jest formowany w duzy stozek
Dzieki że kukacie do mnie.
dziś Panowie podgonili ciutkę z trawnikiem równali, grabili, zbierali nadmiar, taczkowali, wywozili, wałowali, i tak w kółko.
A tymczasem ja z meżem troszkę pogrzebaliśmy przy części ogniskowej.