Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

AsiaK_Z 22:44, 23 wrz 2014

Eluś co nas nie zabije to nas wzmocni. I tego się 3majmy. Dużo zdrówka i buziam
JulkAd 22:53, 23 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Napisałam Irenko , zgodnie z prośbą .. Bardzo przepraszam ,że tak długo to trwało.

Napiszę i tu u siebie ,bo może komu sie przyda
z przechowywaniem rozplenicy rubrum nie było większego problemu..poczekałam aż się trochę przymrozi...trochę.. Więc jak liście zbrązowiały to ja ją do zimnej mojej pralni..temp ok 15 st..podlewałam normalnie , przycięłam ja na 10 cm i ona wypuściła nowe listki ..jak zaczęło świecić słońce to ja przestawiłam tak w lutym koło okna balkonowego i już wtedy było jej całkiem dobrze a szaleć zaczęła w maju jak wyszła do ogrodu cały czas w donicy...

Wiec nie ma sie czego bać .. A jest piękna ,że hoho

To ja siem piszę na nasiona, bo ponoć ma (Irenka cosik mówiła...chyba Ona?)....ale kiedy się je zbiera to w ogóle zielonego (w tym wypadku bordowego) pojęcia nie mam

Ściskam mocno i odpowiadam swoim bananem na Twojego banana
gierczusia 08:10, 24 wrz 2014

Witajcie w ten piękny dzień .. U mnie mega mgła , ktora jednak słoneczka nie powstrzymała ..
Włażę se rano do salonu , patrzę , a tu " pozdrowionka " od łysych na moim lustrze ..normalnie serducho mi zostawiły pewnie w ramach rekompensaty za liczne szkody wyrządzone w tym roku ..

Ktoś pisał ,że u mnie wszytske zwierzaki mają się dobrze..noo dobra , ale żeby aż taaak ???

Zobaczcie z bliska .. Serducho jak byk , noo może trochu niezgrabne , ale kto by tam patrzał na takie detale .. Takie wyrazy miłości od samego rana??

Buziole dla Was i miłego dnia
AsiaK_Z 08:26, 24 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Witajcie w ten piękny dzień .. U mnie mega mgła , ktora jednak słoneczka nie powstrzymała ..
Włażę se rano do salonu , patrzę , a tu " pozdrowionka " od łysych na moim lustrze ..normalnie serducho mi zostawiły pewnie w ramach rekompensaty za liczne szkody wyrządzone w tym roku ..

Ktoś pisał ,że u mnie wszytske zwierzaki mają się dobrze..noo dobra , ale żeby aż taaak ???

Zobaczcie z bliska .. Serducho jak byk , noo może trochu niezgrabne , ale kto by tam patrzał na takie detale .. Takie wyrazy miłości od samego rana??

Buziole dla Was i miłego dnia

Dzień dobry
To ci łysole, ale w sumie w ramach przeprosin takie serducho. Liczy się gest A może jednak to nie jest serducho tylko plan nowych rabat?

U mnie słonecznie, ale zimno brrrrrrr
Miłego dnia
malgorzata_s... 15:18, 24 wrz 2014

Eluś tylko u Ciebie łysole miłość wyznają Buziaki
gierczusia 18:30, 24 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

Byłam dzisiaj po choiny a jutro po swierki szybkie dwa skoko do Goczałkowic buziolki wieczorne i zdrówka zajrzyj jutro bede pytac i prosic o rade

To zaraz polecem zobaczyć jak tam zakupy .. Lubię te Goczałkowice ojj lubię

Buziole
gierczusia 18:42, 24 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Odpowiem Ci cytując pewną sentencje znalezioną dzisiejszego dnia w necie " NIE MOŻESZ KUPIĆ SZCZĘŚCIA ALE MOŻESZ KUPIĆ CZEKOLADĘ A TO W SUMIE TO SAMO...PRAWDA? "

Prawda .. Ojj prawda i to stara .. Teraz mi zaczęły ślinianki szaleć i chyba wlezę do samochodu i pojadę po czekoladę go u mnie w domu to towar deficytowy .. Musiałaby mieć chyba bawole rogi ,żeby przetrwać w szafce dłużej niż dzień

Buziole na koniec świata ślę
gierczusia 18:44, 24 wrz 2014

AsiaK_Z napisał(a)
Eluś co nas nie zabije to nas wzmocni. I tego się 3majmy. Dużo zdrówka i buziam

Chiba nic innego mi nie pozostaje

Buziole wielkie
noemi 18:47, 24 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Napisałam Irenko , zgodnie z prośbą .. Bardzo przepraszam ,że tak długo to trwało.

Napiszę i tu u siebie ,bo może komu sie przyda
z przechowywaniem rozplenicy rubrum nie było większego problemu..poczekałam aż się trochę przymrozi...trochę.. Więc jak liście zbrązowiały to ja ją do zimnej mojej pralni..temp ok 15 st..podlewałam normalnie , przycięłam ja na 10 cm i ona wypuściła nowe listki ..jak zaczęło świecić słońce to ja przestawiłam tak w lutym koło okna balkonowego i już wtedy było jej całkiem dobrze a szaleć zaczęła w maju jak wyszła do ogrodu cały czas w donicy...

Wiec nie ma sie czego bać .. A jest piękna ,że hoho

Elu , a co jeszcze siedzi w tej donicy , oprócz rubrum, rozchodnik ? bo to mnie się bardzo podoba … rubrum mam trzy … a ta pralnia to jest z oknem ?
gierczusia 18:48, 24 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

To ja siem piszę na nasiona, bo ponoć ma (Irenka cosik mówiła...chyba Ona?)....ale kiedy się je zbiera to w ogóle zielonego (w tym wypadku bordowego) pojęcia nie mam

Ściskam mocno i odpowiadam swoim bananem na Twojego banana

Juleczko .. Ja bym Ci nieba przychyliła , ale nasion ni mam ... Po prostu dlatego ,że to zdjęcie jest sprzed 2 lat..i w ubiegłą zimę trochę za barrrrrdzo rubrum przymroziłam ..nagły wielki przymrozek był i odejszła do krainy wiecznych łowów

I też nie wiem , tak ogólnie jak te nasiona zbierać....bo hameln mam i to wiiieeelką ale jak się do tych ewentualnych nasion zabrać to bladego pojęcia ni mom

Ściskaj mnię moooocno , bo ja to uwielbiam
buziole