Obie są super I jak fajnie Ci juka kwitnie. Ogrodowe kapryśne to fakt, a u mnie w tym roku to ogrodowa się kładzie pod kwiatami a bukietowe cosik nic a nic Ponoć mogłam za nisko przyciąć. Nic to czekam spokojnie. Dobrego tygodnia Ula
Nie mam Anitko na razie żadnej recepty, bo je w tym roku od Kindzi dostałam
Rzeczywiście te ogrodowe są kapryśne. Bukietowe prawie bezproblemowe, ale też wybrane odmiany.
Na dziś Red Baron po zabiegach pielęgnacyjnych odtrawiania
Tuż obok będę dziś robiła porządki.
Kochani, ponawiam moją ogromną prośbę. Pomóżcie zagospodarować rabate różana przy ścianie.. Stopniowo sadzę kocimiętke, na całej długości przed różami. Ale co dalej? Co jeszcze? Chciałabym już ją zrobić..
poszedłem po rozum do głowy i pojechałem po kolejne zakupy - jednak nie chcę aż tak eksperymentować i daję w tło pod płotem małe tujki - kupiłem też z 3 większe, żeby już jakoś wyglądało - większość krzewów pójdzie gdzieś indziej - zrobię lekko skromniej i później ewentualnie będę dosadzał
z basenu w tym roku chyba nic nie wyjdzie - za późno i czasu trochę brak - więc póki co mój okręg zamieniłem na piaskownice i plażę!
dokupiłem też 2 szczepione brzózki na wrzosowisko i zaczęło to fajnie wyglądać - na bank brakuje tam pomiędzy gdzieś wsadzić czerwone pionowe berberysy
myślę, że będzie ładnie
cel jest taki aby pozakrywać wszystkie rabaty gazetami/kartonami i korą - tak, żeby pomimo nie pełnego obsadzenia jakoś to już wyglądało - reszta raczej na wiosnę poczeka
Ascot jak na razie to moja ulubienica, z powodu kształtu kwiatów i koloru po prostu idelanie pasujacego do monardy. Lubuę takie filiżanki
Bonica obcięta bo już przekwitała u mnie, dwa tygodnia sypania na trawnik wytrzymałam i podjęłam decyzję o zmianie lokalizacji za rok nie będzie zaśmiecać trawnika Ponadto za wielka rosnie i zdominowala magnolie. Jak ja lubie zmiany
dzisiaj musze sciac aspirin rose.
Mira obejrzałam w kilku watkach Comte i jestem lrzekonana, że warto. Ach ten zapach i kolor
Opisy historii róż pozwlają inaczej na nie spojrzeć.
Gertuda musi byc w moim ogrodzie trzeba jej oddać hołd !
Moje były w oplakanym stanie po czerwcowych upałach. Deszcze zniosly wyjątkowo dobrze.
Poczekajmy na drugie tłoczenie
Już mam ochotę busz wycinać ale akurat to miejsce jest ok
O ja też wczoraj odpoczywałam, dopiero dzisiaj macham
Byłam widziałam
Tnę co wiosnę nad 3 oczkiem, czyli nizutko - 15-20 cm. Tzn żeby nie było, że kazdą gałązkę tnę nad 3 oczkiem... Sprawdzam jaka mniej więcej wysokosc jest nad 3 oczkiem i nozycami zywopłotowymi jadę.... Toć to straszne chaszcze...
Alnwick w drugim sezonie ma 1 m i kwitnie nieprzerwanie. Widzę jednak, ze rosomanes sie nia nie zachwycają...
Ło matko w Brasil jesteś? Gratulacje za wczorajszą wygraną
Na kotki trzeba poczekać do sierpnia
Kasiu jak często powtarza kwitnienie?
Monia wczoraj sypnęłam nawozem przeciwko brązowieniu trawy... Wiem azot... Wiem... Ale już mam dośc patrzenia na ten brzydki trawnik... Podejrzewam larwy komarnic... Bo przy kancikach sporo znalazłam... Trzeba będzie zrobić wertykulację czyli rzeż niewiniątek...
Świetny pomysł z ta markizą. U nas też się sprawdza w słoneczne dni i w pochmurne. Gdy pada możemy cieszyć sie deszczem pod "parasolem" i jest fajny klimat. Poza tym potem nie ma mokrego tarasu i o wiele czyściej w salonie jest. wiele ++++
Asiu Twój ogród podziwiam, podpatruję prawie codziennie. Lubię jego przytulność właśnie i niepowtarzalność.
A teraz do rzeczy...
Nadeszła chwila, o której wspominałam, czyli nowa rabata, a raczej cykl rabat.
Mogłabyś w wolnej chwili zajrzeć do mnie? Może coś zasugerować? Chciałabym... a może lepiej najpierw spojrzyj, to nasuną Ci się pytania.