Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Iwony 14:41, 24 sie 2014

Do góry
Małgosiu, cieszę się, że ci się na razie podoba.
Wczoraj w B były piękne tuje na nodze - kulki. Tak się do mnie uśmiechały, a mój M odciągał mnie, jak małe dziecko od zabawek Fajnie by tu wyglądały 3 takie, miały śliczne, grube pionki. Boję się jednak sadzić na pniu w donicy, że mogą wymarznąć. Może tu by pasowało?

Tam jest wejście na taras

Aniu, Olu, zrobiliśmy już sporo, wszystko mnie w nocy bolało, ręce normalnie odpadały, musiałąm odespać w dzień. Uwielbiam ten rodzaj bólu. Wiem, że żyję. A jaka satysfakcja?
Dziękuję dziewczyny za doping. To naprawdę mobilizuje.

Kamilko, pora była się ujawnić. Emuś fotki cykał, żeby nie było, kto tutaj kawał roboty wykonał. Jego wielka też zasługa w tej całej rewolucji.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:23, 24 sie 2014

Do góry
widzicie tę malutką conikę, zdjęcie sprzed 3 lat ? została na rabacie.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:21, 24 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dobranoc

Ślicznie Gosiu A pogoda to wszędzie jakaś niepewna... i "dzika". Pozdrówki cieplutkie ślę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:19, 24 sie 2014

Do góry
Ula ciepły jest... choć też "zwariowany pogodowo" jak u nas... prawie codziennie pada... wczoraj była wielka burza... ale po burzy...

Mój kawałek planety 14:18, 24 sie 2014

Do góry
Znowu na wsi 14:13, 24 sie 2014

Do góry
Joku napisał(a)

Przy okazji dowód że nie próżnuję: podręczny sprzęt we wiaderku, donica na chwasty i haczka . A na pierwszym planie werbena z własnych sadzonek (ukorzeniają się bardzo łatwo).

A na drugim pierwszym planie - terakotowe żaby, które bym wpuściła do swojego ogrodu, bo ostatnio mnie biżuteria ogrodowa pociąga.
Ślicznie zarósł Ci ogród, a co do werben - masz rację, że najlepiej rosną te co się same wysiały. Chwastów nie widać.
Znowu na wsi 14:01, 24 sie 2014

Do góry
Fragment rabaty po lewej stronie, widać że powoli robi się "busz". Bardzo mnie to cieszy, bo pielenia mniej.

W ubiegłym roku bardzo kolorowa i słoneczna, w gorących kolorach rabata po stronie prawej obecnie w zdecydowanie spokojniejszej tonacji (nie zakwitły jeszcze żarówiaste dalie "Bishop of Llandaff"). Wczoraj kupiłam różowo - fioletowe rozchodniki do wypełnienia pustych miejsc (zdjęć nie ma)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:56, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Świetnie to sobie wymyśliłaś
Wilcza Góra 13:54, 24 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

szczególnie jeśli to "najbardziej uśmiechnięta ważka na świecie", prawda ? bo przecież się do mnie uśmiechała...nie zwariowałam, widać, że sie uśmiecha, prawda ?

dziękuję za tak miłe słowa i zapraszam

adres mojego bloga jest poniżej, w podpisie

Niby tylko plus 3,5 dioptrii mam ale nie zauważyłam Zwalę to na zachwycające zdjęcia, bo głupio wyjść na nierozgarniętą.
Do mnie też się uśmiecha, fascynująca.
Znowu na wsi 13:52, 24 sie 2014

Do góry
Kirengeschoma przetrwała zimę i odbiła po wiosennych przymrozkach. Kwiaty niezbyt okazałe i w niewielkich ilościach, ale mają swój urok

Natomiast żółta kokorycz rosnąca w lekkich zacienieniu ma się znakomicie. Kolejny krzaczek na bardziej nasłonecznionym miejscu pozostaje daleko w tyle.

Dostany od Ani Monte ostrogowiec kwitnie niestrudzenie. Od czasu do czasu przycinam przekwitnięte pędy.

Nowy detal w ogrodzie (bardzo lubię takie różne "smaczki")

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:51, 24 sie 2014

Do góry
Rabatka M ,trawy i czosnki skalne kupione u Tomka .

Narysowała ,M zrobił konstrukcję a Tata mój pospawał .Mam 4 szt ,potrzebny jeszcze jeden ,trzeba dokupić drutu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:49, 24 sie 2014

Do góry

I red Leonardo da Vinci, który poszedł na rabatę do Ascot (wczoraj przesadzałam mimo kwitnienia)

Marzenko, nie gryzą się kolory Red Leonardo i Ascot? Red Leonardo jest bardziej czerwony czy bardziej malinowy jak Ascot?
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:49, 24 sie 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No właśnie moja Orange Passion wygląda dziś podobnie do tej po lewej od Twojej Tangerine D.
A masz Tiki Torch?

Tiki też nie mam Jak widać mam mało ....
Z pomarańczu to mam jeszcze Colorburst Orange.. podobna do Maramlady, ale potem płowieje . i taka nijaka.

A Papaya i inne.. też leżały , powiązałam w pęczki byle jak przed Mają... i lezy taka wyświechtana kępa i straszy...

Z żółtych fajnie zachowuje sie Leila.. u mnie najlepsza z żółtych

A najbardziej straszy nadchodząca jesień.. już ja czuć i widać.. trzmielina oskrzydlona.... już się czerwieni...

Nieuporządkowana działeczka. 13:47, 24 sie 2014

Do góry
Cóż to za jajeczka? Znalazłam je przy okazji likwidacji opon z ziemi zasypanych częściowo piaskiem, znalazłam wśród nich jaszczorke, ale one są za małe na jaszczorcze. Wielkość ich mogłabym porównać do połowy ziarenka ryżu w kolorze perlowym. Udało mi się tylko te 3 odnaleźć na następny dzień a tak to jest ich dużo.

Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 13:47, 24 sie 2014

Do góry
A tak wygląda moje "bajorko" obecnie:

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:45, 24 sie 2014

Do góry
Deszczowe foty.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:45, 24 sie 2014

Do góry
Był i taki etap

Znowu na wsi 13:43, 24 sie 2014

Do góry
Witaj Aniu, u mnie też chwasty rosną, chociaż zdecydowanie w mniejszej ilości niż rok temu lub na wiosnę. Chwasty w towarzystwie żurawek

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 24 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Bożyczzzku .. Chyba właśnie skutecznie wyleczyłam sie z róż ....

właścicielka aze jednej sztuki ..buziole

Gierczuś.... przy Twoim arealne to każdy listek możesz odkurzać w ogrodzie .. i jedna róża to zero roboty.

A to goły Languś... paskuda jedna.. oczywiście prezentuję tylko głowę.... skubanie listków zajęło mi ... na pewno w godzinach... a wygląda jak upiór. To jest od wysokości ponad 2 metry.. niżej tylko badyle.... czyli striptiz dal ubogich..

Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 13:37, 24 sie 2014

Do góry
A to jak zmieniło się moje oczko wodne do tej pory nazywane przez moich bliskich "bajorkiem".

Pierwsze początki to była dziura w ziemi, wydłubana według moich instrukcji ,przez koparkę, która plantowała ogród.

----- 2011 ---

Do "bajorka" regularnie odprowadzana była woda opadowa, w ciągu 2 sezonów zaczęły się pojawiać rośliny wodne tj. tatarak, jaskry, żabienica itp. Zamieszkiwało w nim także kilka dzikich karasi i zaskroniec.

Początki budowy

----- LIPIEC 2012 -----

Niestety ! ... Tutaj też nie uniknąłem błędów.

* Oczko okazało się zbyt płytkie,
* źle wymierzyłem poziomy
* półki były niestabilne, obsypywały się
* i największy - zastosowałem tanią folię z PE (do oczek wodnych), która zaczęła przeciekać po roku czasu.

Zdecydowanie nie polecam tego produktu "folia akwen znanego producenta- MAR...A z Rzeszowa (jest jej dużo na allegro).
Zapewniali mnie w sklepie że to PCV a okazało się tanim PE wytwarzanym z odpadów chyba.

Nastąpiło więc podejście drugie:

* folia PCV gr 1.1 mm
* dobrze wymierzone półki dla roślin
* pogłębione do 1.30 m - tak żeby przezimować moje karpie "coi"
* i jeszcze więcej kamieni

----- LIPIEC 2013 -----

Pierwsi lokatorzy:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies