Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ka1sia 13:36, 22 wrz 2014

buuu... takie świecznice były w sobotę na targach, a ja nie kupiłam sierota...

Anek, ciepłe pozdrowka dla Was, bo coś się zimno i mokro zrobiło

Wiesz co, wyczytalam, że w przyszłym roku psia wystawa będzie w Rzeszowie nie w lutym, jak zawsze, tylko w maju będzie okazja zobaczyć Twój majowy raj, bo dla mnie to RAJ, nawet jak powiesz, że tak mimo woli naćkane nie ma to, jak delikatnie się wprosić, nie?

buziole, Anek
Margarete 16:14, 22 wrz 2014

A moja świecznica mi padła - kupiłam w ub roku 2 sztuki i...albo ja zadeptałam jak robiłam kulkowisko bukszpanowe albo wypieliłam....w kazdym razie nie mam, nie widzę....mus kupic

A co do meczu i wygranej siatkarzy - to bomba ! Darłam sie wczoraj do telewizora jak głupia az pies z koszyka przyszedł zaspany nie wiedząc co sie dzieje...

Ekipa zebrana ? Bedziesz w niedzielę ? ( pogoda ma byc nienajlepsza, ale co tam pogoda...są wazniejsze rzeczy )
Justyna 18:42, 22 wrz 2014

Aniu, kontynuowałyśmy rozmowę o rutewkach. To jedna z moich ulubionych bylin, a i Anie wpadły w oko na wystawie Zieleń to życie. Odmiana Hewitt`s Double zaistniała w kompozycji z hortensjami bukietowymi na stoisku u Szmitów.
Justyna 18:44, 22 wrz 2014

Milka napisał(a)

cudne, zapisuję do inspiracji, rosliny mam, szukam miejsca

Proponuję przed bukami Tricolor Z tego co pamiętam hohlę już tam masz
Mala_Mi 20:23, 22 wrz 2014

Justyna napisał(a)
Aniu, kontynuowałyśmy rozmowę o rutewkach. To jedna z moich ulubionych bylin, a i Anie wpadły w oko na wystawie Zieleń to życie. Odmiana Hewitt`s Double zaistniała w kompozycji z hortensjami bukietowymi na stoisku u Szmitów.

Mam zwykłą rutewkę orlikolistną, ale jak to u mnie bywa z nowymi bylinami, posadzona po raz drugi źle.. tzn razem z Penstemonen Husker Red.. jedne i drugie są wysokie i razem sie zagłuszają, okres kwitnięcia też sie nakłada.. . Skanuję teren i głowa pracuje.. jedno i drugie mi sie podoba.. żal się pozbyć.. nowych abat nie chcę tworzyć, bo ..kto to utrzyma w porządku. Narzuciłam dyscyplinę, że nie ma nowych rabat.. tylko jedną pod róże zrobię, ale Grahama mus przesadzić.

I penstemon.... może jego za krzewuszki też ma ciemne liście.. ??
Mala_Mi 20:25, 22 wrz 2014

Margarete napisał(a)
A moja świecznica mi padła - kupiłam w ub roku 2 sztuki i...albo ja zadeptałam jak robiłam kulkowisko bukszpanowe albo wypieliłam....w kazdym razie nie mam, nie widzę....mus kupic

A co do meczu i wygranej siatkarzy - to bomba ! Darłam sie wczoraj do telewizora jak głupia az pies z koszyka przyszedł zaspany nie wiedząc co sie dzieje...

Ekipa zebrana ? Bedziesz w niedzielę ? ( pogoda ma byc nienajlepsza, ale co tam pogoda...są wazniejsze rzeczy )

Ekipa zebrana

A moja świecznica po kilku latach wygląda tak.. aż wstyd pokazywać.. zasycha przy jodłach Druga pod jarzębiną, nawet nie ma jak zrobić foto..

ana_art 20:25, 22 wrz 2014

HAHAHA a jednak będzie nowa różana...
Mala_Mi 20:27, 22 wrz 2014

ka1sia napisał(a)

Wiesz co, wyczytalam, że w przyszłym roku psia wystawa będzie w Rzeszowie nie w lutym, jak zawsze, tylko w maju będzie okazja zobaczyć Twój majowy raj, bo dla mnie to RAJ, nawet jak powiesz, że tak mimo woli naćkane nie ma to, jak delikatnie się wprosić, nie?

buziole, Anek

No to będzie maj.. ale cebul dużo wykopałam i raczej ich nie posadzę z braku miejsca.. nowych nie dokupuję.. ale będą bylinki majowe Zapraszam razem z Endo
Mala_Mi 20:29, 22 wrz 2014

ana_art napisał(a)
HAHAHA a jednak będzie nowa różana...

Ale starej nie będzie... królowa śmieciuchowa idzie gdzie indziej... mam dość sprzątania tarasu. Nawet eMuś jest zgodny i nie ma żadnych pertraktacji
ana_art 20:35, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ale starej nie będzie... królowa śmieciuchowa idzie gdzie indziej... mam dość sprzątania tarasu. Nawet eMuś jest zgodny i nie ma żadnych pertraktacji

a ja dumam z jaką różą skomponować królowe śmieciową