Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród... reni 08:38, 21 lip 2014

Do góry

Ogród... reni 08:37, 21 lip 2014

Do góry

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 08:35, 21 lip 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
lawendowo

mikołajkowo

oliwnikowo

Te srebrzystosci i błękity zachwycają. Lawendy jakies mam, ale niestety marne (chyba za mokro mają), mikołajka zaledwie jednego - przytarganego z łąki. A oliwnik u mnie jest na liście chciejstw... ale chyba będzie w donicy Tymczasem u Ciebie wszystko takie dorodne

No i super ten dzban z konarem położyłas

Hortensję też maż cudną, tę Phantom
Ogród... reni 08:34, 21 lip 2014

Do góry
a ogrodowo...fotki jeszcze z przed wyjazdu

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 08:30, 21 lip 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
kilka fotek

danici przed cięciem

po cięciu

nowe złote tujki

ambrowiec

graby po cięciu

Wiuniu! Ślicznie! Ale masz piekną szałwię muszkatałową! Ona u nas zimuje? Bo ja widziałam ją w Chorwacji i bardzo mi się podobała A teraz u Ciebie

Czuję się co nieco matką chrzesną tak pieknego rozkrzewienia grabików! Zywopłocik zdecydowanie ładny, zdrowy i zobaczysz, jak wybuja! Dobrze go prowadzisz

Daniki przycięłaś jak mistrz fryzjerski, ambrowiec zdrowy i dobrze się zapowiada. A rabaty starannie prowadzone. Z zółtych tujek bedziesz zadowolona, będą cieszyły oko
Ogród... reni 08:29, 21 lip 2014

Do góry
Witam po przerwie...trochę mnie nie było,ale się urlopowałam byłam w Mielnie pogoda była super...
do zwiedzania polecam domek piernikowy do góry nogami wrażenia niesamowite

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:18, 21 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)

Skoro masz jedną trzmielinę to zostań przy jednej może. Bo jakoś tak nie pasuje pomiędzy beczki.
W beczkach natomiast pasują mi kwiaty które ładnie się z nich "wylewają"

W jednej mam białe begonie a w drugiej wrzosy Jeszcze mam pytanie czy lepiej zrobić taki prostokąt czy łęzkę?

Moje umiejętności artystyczne nie pozwalają na ładniejsze narysowanie łezki
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:15, 21 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Kilka migawek z dnia dzisiejszego ...

szkoda , że nie posadziłam w miejsce stożka umbraculifery ... bardziej by mi odpowiadało albo inne drzewo .... pomyślę .... tylko jak wykopać stożka cisowego złożonego z czterech krzaczorów ....

Ech...takie mieć migawki przy wjeździe...pewnie gdzieś pisałaś ale moższ pomóć zidentygikowac roślinki...

Kulki wiadomo,
Zurawka Caramel czy Kasandra?
teń zółty żywopłocik to z berberysa? jakiego? i jeśli możesz napisać co ile i jak sadziłas?

I trawki jeśli mkoożesz to potweirdzić z tyłu Gracki?
a z przodu to jakieś Carexy?

Mi dopiero coś zaczyna dzwonić ale jeszcze nie wiem w którym kosciele....
Ogródek Anity 08:14, 21 lip 2014

Do góry
I rabatki z perspektywy
Ogródek Anity 08:12, 21 lip 2014

Do góry
Lawendowo
Ogródek Anity 08:08, 21 lip 2014

Do góry
Sadzona wiosną moja nowość - Solero

Ogródek Anity 08:04, 21 lip 2014

Do góry
Alinka

Chopin- najpiękniejszy zapach
Ogródek Anity 08:02, 21 lip 2014

Do góry
Larissa

Pastella
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:59, 21 lip 2014

Do góry
Tu pare fotek z konca czerwca - moja Pomponella

Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 07:29, 21 lip 2014

Do góry
Konary mają zły kąt, zbyt ostry, powodem jest złe prowadzenie drzewka, w przyszłości pod ciężarem owoców mogą się wyłamywać. Jeśli dasz radę, przygnij je bardziej poziomo, a drzewko przytnij mniej więcej tak, z tym, że ja poczekałabym do wiosny (marzec). Teraz bym spróbowała obciążyć konary sznurkiem i obciążnikami i je odgięła.

Prawy konar może być jeszcze krócej.

Letnie cięcie służy głównie przerzedzaniu, wycinaniu nadmiernej ilości "wilków", ale w sumie jak chcesz to przytnij jak radzi Sebek. Chyba w tym akurat przypadku nie ma to aż takiego znaczenia.

Kwiatowy ogródek Monteverde 07:08, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ogórki i fasolka

lawenda i Chopin

Rhapsody in Blue i Incrediball

czy ta fasolka to juz ? bo u mnie podobnej wielkosci i nie wiem czy juz zbierac

i piekne polaczenia lawendy z Chopinem

musze dokupic wiecej hortensji..
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:30, 21 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu nadrobiłam zaległości,
radośniej na serduchu mi się zrobiło,
po takich fajnych wpisach i pochwałach u Ciebie ...

jakoś ciężko mi ostatnio,
mam wielkiego doła chyba dopadła mnie ogrodowa depresja

buziaczki za jeżówki

U mnie też dołowato, ale takie życie.. trza iść na przód.. nie mam kiedy zajechać po róże.. jestem bez szans w najbliższym czasie.... sorki, że masz kłopot.. a fotka śliczna, moje motylki nie chciały rozłożyć skrzydeł Ale też nie miałam czasu na bieganie za nimi..
Ogród z pompą 01:12, 21 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Miały być zdjęcia z góry, ale wczoraj już nie dałam rady.
Nie znoszę robić takich zdjęć, bo są one obnażające. Widać wszystkie dziury. Z poziomu dżdżownicy wszystko wygląda lepiej

Pisząc o zaułku za rabatą żwirową, mam na myśli to miejsce. Bezpośrednio za brzozą i kosaćcami. Miejsce jest niewidoczne ani z podjazdu, ani jak widać, nawet z góry. Widać je dopiero pod pewnym kątem z tarasu.
Patrząc od lewej widać kawalątek migdałka, pod nim jałowce Blue Star oraz sosny Varella. Mikroskopijne kreseczki za sosnami to trzy trzęślice modre Variegata. Do tego momentu miejsce jest jeszcze widoczne z podjazdu. Następuje rząd pseudo-żurawek a potem tawułą Grefsheim, lampy kulki itd.

Jedna z propozycji - posadzenie miskanta o białym zabarwieniu. No takie fajne miejsce na niego to za kosaćcami. Wystawałaby sobie kępa znad kosaćców. Tylko czy razem nie będą się gryzły?
Przyznam się, że moim marzeniem jest miskant Cabaret. Czy on by tu pasował.

Tam gdzie żurawki pasuje mi coś, matematyczno-fizycznie ujmując, o pokroju sinusoidalnym Czyli przy tujach wznoszącego się ku górze, przy ścieżce opadającego w dół. Wszelkie krzaczory zagłuszą to miejsce.
Jessssu jak mi chodzą po głowie te róże okrywowe...!

Na lewo od żurawek jest tak

Trochę mi tak tam dziurawo, w szczególności z lewej strony pod migdałkiem i pomiędzy RH a limką. Właśnie pomiędzy RH a limką chciałam wsadzić M. Cabaret. Tu następuje głębokie HMMMMM.

Mi też czegoś brakuje pomiędzy rh, a limką... cabaret byłby fajny, ale tak bardziej z tyłu... bo pomiędzy będzie im ciasno ..

Zamiast żurawek dałabym róże okrywowe.. byłoby weselej... białe by nie gryzły i dalej byłaby tonacja spokojna .. do kulek róże pasują.. Przekwitnie tawuła i już jest tylko zielono.. a tak byłoby ciekawiej...
Warelki bym pociągnęła jeszcze w stronę hortki....
Ale to ja bym tak zrobiła.... ale Ty tu rządzisz.. A ja tak rzuciła mtylko jednym okiem.. bez doktoryzowania sie
Mój 4 arowy azyl... 01:12, 21 lip 2014

Do góry
Ten wściekły upał powoduje to, że na działkę jedziemy późno i właściwie tylko podlewaniem się zajmujemy niemal do zmierzchu.
Odętka wirginijska

zawilec japoński

ożanka

hortensja z patyka
Mój 4 arowy azyl... 00:53, 21 lip 2014

Do góry
Agato, sprawdziłam - lilie Rosella's Dream nie pachną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies