Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 12:35, 22 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu
Jesień,jesieniuszka..jak patrzę na Twoje zdjęcia to ciepło o niej myślę Na ostatnim zdjęciu jeszcze nie przebarwiony winobluszcz,na pewno tam się czerwieni,mieni i gra kolorami...
Ale jak pomyślę o szarudze w listopadzie..brrr... żałuję wtedy,że nie mamy kominka i najlepiej nosa bym nie wyściubiała poza drzwi
Miłego dnia Asiu

Dzień dobry Anulka !
Jesień piękna pora a szarugi w tym roku nie będzie i tego się trzymajmy
Kominek mam ale wczoraj mąż chciał włączyć grzejniki
Miłego dzionka
asiach 12:38, 22 sie 2014

Viola napisał(a)
Asiu, masz sporo berberysów. Czy kiedykolwiek rozmnażałaś je sama, z sadzonek czy nasion?

Vilu kilka kupiłam a resztę "zbieram" po działcę. Te które są pod brzozami to cudownie zebrane - jakoś same się rozsiewają a ja wyciągam z ziemi maluchy i pod brzozy hyc I tam mam już spora kolekcję
asiach 12:42, 22 sie 2014

Viola napisał(a)

Asiu, cudo, cudo nad cudami - ciągle myślę o swoim zagajniku brzozowym, dopiero zaczętym. Chcę tak jak u Ciebie

Violu nic prostrzego z fotki do ogrodu
Berberysy znoszą suszę jaka jest u mnie pod brzozami
Wytrzymałe a efekt murowany jest zwłaszcza jesienią
Ja musze jeszcze trochę poczekać aż wszystko podrośnie czyli ztym kawałkiem ziemi startujemy podobnie
Tobie kibicję
Jag_58 12:46, 22 sie 2014

Asiu musze tez podsadzić brzozy berberysami bo mi nic tam nie chce rosnąc a ma 50 brzóz nie licząc jarzębin i klonów zwyczajnych wszystko tak mi wyciaga wode ,ze mam suszę jak zadnego roku
Jag_58 12:49, 22 sie 2014

asiach napisał(a)
Koloru nigdy dość
Może te zdjęcia pomogą wam przy podjęciu decyzji w jesiennych zakupach

Asiu musiałam powtórzyc fotki bo są przepiekne ja tez kocham jesień bo tez urodziłam sie jesienia ,zresztą te barwy i ciche spadanie liści z drzew koi moje zmysły uwielbiam to
12:52, 22 sie 2014
Jag_58 napisał(a)
Asiu musze tez podsadzić brzozy berberysami bo mi nic tam nie chce rosnąc a mam 50 brzóz nie licząc jarzębin i klonów...

Jagódko ale oczy zrobiłam jak doczytałam ile brzózek u Ciebie Uwielbiam te drzewa,mój ogródek mały to i brzózek w nim też malusio..
12:55, 22 sie 2014
Jag_58 napisał(a)

Asiu musiałam powtórzyc fotki bo są przepiekne ja tez kocham jesień bo tez urodziłam sie jesienia ,zresztą te barwy i ciche spadanie liści z drzew koi moje zmysły uwielbiam to

U mnie wszyscy jesienni..ja,mój Tadek,dzieciaczki (od 26 września do 15 listopada) i dopiero teraz o tym pomyślałam
Jag_58 13:03, 22 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Jagódko ale oczy zrobiłam jak doczytałam ile brzózek u Ciebie Uwielbiam te drzewa,mój ogródek mały to i brzózek w nim też malusio..
Aniu jak je sadziłam nie zastanawiałam się jakie one żarłoczne na wode ,a dzisiaj mam chęc wyciąć chociaz co drugą ale z drugiej strony kocham je
asiach 13:05, 22 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu musze tez podsadzić brzozy berberysami bo mi nic tam nie chce rosnąc a ma 50 brzóz nie licząc jarzębin i klonów zwyczajnych wszystko tak mi wyciaga wode ,ze mam suszę jak zadnego roku

Jagódka, wiem coś na ten temat Wczoraj nie mogłam wbic łopaty w ziemię taka skała (a mam dobrą). A te berberys daja radę.
Kiedyś widziałam zdjęcie azalje i rh pod brzozami - zrobiłam i jak szybko zrobiłam tak szybko wyschło
Pod takimi drzewami to kaktus i berberys może się uchować
Ile masz ?????? !!!!!!!!!
Ja mam z dużych okazów 7 brzóz - własnych bo na granicy z sąsiadem jeszcze kilka, klonów 2, buki 3, graby 2, glediczję 1, orzechów włoskich 5, jabłonie 2, leszczyn (drzewa) 2, katalpa 1 (druga malutka) i liści ful i jak to zawieje i zamiecie jest co robić a 50 !!!!!!
asiach 13:08, 22 sie 2014

Jag_58 napisał(a)

Tak spadające liście Jednego uwietrzniłam nawet na zdjęciu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies