Dzień dobry Anulka !
Jesień piękna pora a szarugi w tym roku nie będzie i tego się trzymajmy
Kominek mam ale wczoraj mąż chciał włączyć grzejniki
Miłego dzionka
Vilu kilka kupiłam a resztę "zbieram" po działcę. Te które są pod brzozami to cudownie zebrane - jakoś same się rozsiewają a ja wyciągam z ziemi maluchy i pod brzozy hyc I tam mam już spora kolekcję
Violu nic prostrzego z fotki do ogrodu
Berberysy znoszą suszę jaka jest u mnie pod brzozami
Wytrzymałe a efekt murowany jest zwłaszcza jesienią
Ja musze jeszcze trochę poczekać aż wszystko podrośnie czyli ztym kawałkiem ziemi startujemy podobnie
Tobie kibicję
Asiu musze tez podsadzić brzozy berberysami bo mi nic tam nie chce rosnąc a ma 50 brzóz nie licząc jarzębin i klonów zwyczajnych wszystko tak mi wyciaga wode ,ze mam suszę jak zadnego roku
Asiu musiałam powtórzyc fotki bo są przepiekne ja tez kocham jesień bo tez urodziłam sie jesienia ,zresztą te barwy i ciche spadanie liści z drzew koi moje zmysły uwielbiam to
Jagódka, wiem coś na ten temat Wczoraj nie mogłam wbic łopaty w ziemię taka skała (a mam dobrą). A te berberys daja radę.
Kiedyś widziałam zdjęcie azalje i rh pod brzozami - zrobiłam i jak szybko zrobiłam tak szybko wyschło
Pod takimi drzewami to kaktus i berberys może się uchować
Ile masz ?????? !!!!!!!!!
Ja mam z dużych okazów 7 brzóz - własnych bo na granicy z sąsiadem jeszcze kilka, klonów 2, buki 3, graby 2, glediczję 1, orzechów włoskich 5, jabłonie 2, leszczyn (drzewa) 2, katalpa 1 (druga malutka) i liści ful i jak to zawieje i zamiecie jest co robić a 50 !!!!!!