Ice Dance u mnie zimuje dobrze.
Dziękuję Kasiu za zdjęcie tej rabatki, berberyski ładnie się rozrosły a takie maleństwa były.
Patrzę i nie mogę uwierzyć, lawenda z Borowej zakwitła?
Co to za różyczki Kasiu, one się tak pokładają?
Może jakieś trawki jeszcze dołożyć.
Proszę o pomoc w sprawie mojej jarzębiny. Posadzona do gruntu ok. dwóch tygodni temu, do dobrej ziemi, wcześniej regularnie podlewana, w ostatnim tygodniu z powodu wyjazdu trochę zaniedbana (podlana 2 razy), wystawa b. słoneczna południowa. Nie kwitła w tym roku, nie ma owoców. Problem - listki żółkną, te, które jeszcze nie są żółte mają plamki i usychają. Pourywałam chore liście, ale jest ich więcej, prawie połowa na drzewie Pomocy !!!
Dobrze, że od czasu do czasu pokazujesz efekty tego ograniczenia
To tak jak ja ale jak zasiadam przed ogrodowiskiem to "wsysa mnie" na kilka godzin. Potem przez "wyrzuty sumienia" nie wchodzę tu kilka dni, a potem nadrabiam
Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki
Zrobiłam teraz, bo takiego na wprost nie miałam wcześniej Ciemne, ale tak: po lewej, przy kratce rosną dwie, a ta kępa po prawej to kolejne cztery. Jedna na drugiej. Tak to jest jak sie nie ma pojecia i się sadzi małe jeszcze rośliny.. Jednak jest ich 6 a nie 5.