Oj tak Danusiu smak niesamowity no i mam nadzieję że na razie malutko i będzie coraz więcej
Borówka to chyba Patriot, w zeszłym roku mi zmarniała i miałam ją wykopać, ale zaczęła odbijać a w tym roku proszę jakie wielkie owoce. Mam też bluecrop ale bez porównania mniejsze.
Pozdrawiam
Nieważne czy malutko To tak cieszy, jak nie wiem co, a smak pozostanie na długo w pamięci. Ja do tej pory pamiętam smak własnych pomidorów z namiotu foliowego, choć minęło prawie 30 lat
A może są chętni, żeby się wybrać do Wojsławic? Możecie się tam spotkać, ja jeszcze nie wiem czy pojadę, ale osoby które nie były na spotkaniu pewnie chętnie by się wybrały.
- do tui i innych iglaków używamy nawozów specjalistycznych, ponieważ to rosliny lubiące lekko kwaśną glebę. Najlepiej używać Pinivitu w płynie bo można nim nawet opryskać iglaki i wtedy dostaną nawóz dolistnie od razu. Sypanie granulek pod krzewy niewiele daje, bo zanim się rozpuści - minie wiele czasu. Jeśli podsypiesz nawozu od razu go rozpuść silnym strumieniem wody i nie syp pod sam pieniek, ale w obrębie korzeni, czyli jakieś pól metra dalej.
po wypieleniu nasyp grubą wrstwę kory sosnowej ale rozłożonej, nie śmieciowatej., powinna mieć ciemny kolor. Optymalnie 1 worek na 1 m2 - 1,5 m2. Nie kładź żadnej włókniny
poczytaj artykuł i te wątki, ale najlepiej i najwygodniej zrobić kant trawnika, odcinając go równo. Wtedy jest najłatwiej utrzymać porządek i ogród ład nie wydgląda
to normalne, bo w środku jest mało światła i duże zagęszczenie, można nieco poczyścić te tuje obsypując stare igły od góry do dołu, albo tylko to co widać na zewnątrz.