Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:43, 12 lip 2012

Borbetka napisał(a)
Irenko, u lekarzy będzie dobrze. A z naturalnej teraz wpadłam na książkę Marii Treben Apteka Pana Boga. Myślę, że ją wykorzystam szczególnie jeśli chodzi o moją młodszą córkę, która nie chce jeść i jest taka chuda jak wykałaczka. Sama też staram się jakoś tak naturalnie, warzyw nie mam u siebie, czasu brak ale od mamy dostaję, to mam świeżutkie bez nawozu, a jem według Pięciu Przemian - przynajmniej się staram.

To koniecznie podaj nam te sekretne Pięć Przemian, brzmi ciekawie
co do córci, moja nie jadła tak do 8 roku życia, to była moja zmora, a potem nagle sama z siebie zaczęła jeść, dosłownie wszystko! tak, więc daj jej czas, gruba nie musi być, byleby zdrowa

a w następnym poście widziałam, że i Agnieszka jest zainteresowana
finka 11:56, 12 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko,leń dopada mnie ostatnio coś często! Lepiej idzie mi planowanie prac w ogrodzie niż później ich realizacja A w ogóle to mam tak,że na wiosnę szaleję,bo po zimie jestem stęskniona grodu,a potem piórka opadają

ha, ha, to ja też dokładnie tak mam; jakos pogoda tez nie sprzyja i gdzieś już czuję powiew jesieni, a to mnie nastraja raczej na spotkania towarzyskie i podziwanie ogrodu i natury niz pracę w ogrodzie

No nie mogę! jaki powiew jesieni !??? Irenko nie wierzę, że to Twoje słowa! Jesteś zbyt energiczna! A tak poza tym to my z Marcinem uważamy, że idzie jesień gdy jest już inny pogłos niektórych dźwięków w powietrzu, np. ja zauważyłam, że psy albo inaczej szczekają albo po prostu coś jest takiego w powietrzu (może gęstość?), że tylko właśnie w okolicy połowy września do końca miesiaca jest to takie charakterystyczne. Coś w tym musi być !

Ale namąciłam.

Co do chudych córek, moja zjada bardzo mało wręcz mikrodawki, je za to prawie wszystko (nie lubi chleba i na szczęście chrupek z mlekiem) i rośnie, jest zdrowa i to najważniejsze, chociaż aktualnie leży chora z gorączką i jakimś wirusem i nic nie je od wczoraj. , ale przy gorączkach najważniejsze jest picie.
Milka 12:04, 12 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)
piękna fotka....takie lubię

cieszę się Bogusiu, :
Gardenarium 12:08, 12 lip 2012

Czy te trawki widoczne to Calamagrostis Variegata?

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:20, 12 lip 2012

finka napisał(a)

Irenko,leń dopada mnie ostatnio coś często! Lepiej idzie mi planowanie prac w ogrodzie niż później ich realizacja A w ogóle to mam tak,że na wiosnę szaleję,bo po zimie jestem stęskniona grodu,a potem piórka opadają

ha, ha, to ja też dokładnie tak mam; jakos pogoda tez nie sprzyja i gdzieś już czuję powiew jesieni, a to mnie nastraja raczej na spotkania towarzyskie i podziwanie ogrodu i natury niz pracę w ogrodzie

No nie mogę! jaki powiew jesieni !??? Irenko nie wierzę, że to Twoje słowa! Jesteś zbyt energiczna! A tak poza tym to my z Marcinem uważamy, że idzie jesień gdy jest już inny pogłos niektórych dźwięków w powietrzu, np. ja zauważyłam, że psy albo inaczej szczekają albo po prostu coś jest takiego w powietrzu (może gęstość?), że tylko właśnie w okolicy połowy września do końca miesiaca jest to takie charakterystyczne. Coś w tym musi być !

Ale namąciłam.

Co do chudych córek, moja zjada bardzo mało wręcz mikrodawki, je za to prawie wszystko (nie lubi chleba i na szczęście chrupek z mlekiem) i rośnie, jest zdrowa i to najważniejsze, chociaż aktualnie leży chora z gorączką i jakimś wirusem i nic nie je od wczoraj. , ale przy gorączkach najważniejsze jest picie.

Wiem Martuś, że za wcześnie na jesień, ale jak widzę juz opadłe liście i tę pogodę, to takie mam skojarzenie wiem, ze sierpień będzie cudny i inaczej popatrzę córci życzę zdrówka, szybko da radę wybieram się do ciebie na zakupy, ale kto wie, może 15 podjadę do Wojsławic
Milka 12:25, 12 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Czy te trawki widoczne to Calamagrostis Variegata?

Danusiu, te trawki to to samo co u ciebie, tylko ty masz inną odmianę ładniejszą zresztą
wklejam fotkę z nazwą
magnolia 12:34, 12 lip 2012

zetnij jej kwiaty ( Trawce=Holcus) Irenko a za 2 tygodnie będą znacznie ładniejsze
agata_chrosc... 12:37, 12 lip 2012

A ja tej trawki szukam i znaleźć nie mogę .
Milka 12:46, 12 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Irenko, wpadłam się przywitać...nie czytałam jeszcze co nowego u Ciebie. Ale nadrobię zaległości w wolnym czasie. Wybierasz się do Ani w sierpniu?
Ja namawiam Andrzeja, cobyśmy pojechali pod namiot, ale nie wiem jak będzie z pracą. Jeśli się wyrobimy, to chętnie pojedziemy...a jeśli się nie uda, będziemy gapić się w monitor oglądając zdjęcia i wzdychając...Pozdrawiam Cię, cieplutko! 3maj się, kochana.
Aaaa! U nas też była ulewa, burza i gradobicie! Takie lato

Agnieszko, wybieram się, już kupiony bilet lotniczy będe u Ani całe 3 dni!!
więc Andrzeja pod pachę i wio nie znam w ogóle tamtej części Polski, z przyjemnością zobaczę nie mówiąc o Ani i jej ogrodzie
oj, to gradobicie wciąz mnie przeraża!! a u nas w tej chwili znowu strasznie leje!!!!!
buziaki Aga, no i ściskam Igora
Milka 13:08, 12 lip 2012

magnolia napisał(a)
zetnij jej kwiaty ( Trawce=Holcus) Irenko a za 2 tygodnie będą znacznie ładniejsze

Magnolia, teraz juz sciąć? i czy i innych tez tak można zrobić, podobnych, aby się zagęściły?