Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:58, 15 maj 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Elu!
szałwia moja to Violetta.
chryzantemy zostaw jeszcze w doniczkach bo się korzenią.

Dzięki Haniu zostawię w doniczkach.
Ptasi gaj 10:37, 15 maj 2021

Do góry
Rosa napisał(a)
Tu masz zdjęcia niskich irysów do wzięcia, tylko trzeba przyjechać i sobie wykopać
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7416-ogrod-za-grosze?page=50
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7416-ogrod-za-grosze?page=51
to są te odmiany
IRYS NISKI

TICKETY BOO,
ZERO,
SERENITY PRAYER,
CHANTED ,
BLUE LINE
FRISBEES
LEOPARD PRIND
WHYDIDI
GLINT
MUSZTARDOWO-FIOLETOWY
AJAX THE LESS
IMPEACHED
JAZZMATAZZ

Ewo bardzo ci dziękuję, piękne są. Mam piękna kępę niskich iryskow nie wiem czy to nie od ciebie bo takich nie kupowałam. Te które mi dałaś te wyższe też piękne tylko takie wypasione kwiaty na łodydze, że się łamią i scinam do wazonu.

Od Ciebie wszystko dobrze kwitnie czyli od serca.

Gaura znowu w tym roku stanęła na wysokości zadania, jeszcze czekam na samosiewy.

Mam też do obsadzenia Ośrodek tam gdzie Maja chodzi, więc lilie dostaną drugie życie.

Jeszcze na priv
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:26, 14 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
a cudne

Przepiękne, dużo porcelanowych filiżanek na spodeczkach.
Irenko mam podobne tylko w innym kolorze.
Jak one się nazywają może bym gdzieś dorwała do pary.

Powojnik już lada chwila czekam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:14, 14 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
farma zawilców majowych, oj będzie pokaz; miałam przesadzic na inną rabatę i zapomniałam

Irenko piękny widok tych zawilców, czekam na rozkwit.

Hakomy przepiękne nigdy się takich nie doczekam. Masz ty rękę do nich klimat też się do tego przyczynia.

Bylinowa łąka 22:51, 14 maj 2021

Do góry
A ja sobie powiedziałam,że już nie będę więcej robiła wcześniejszych wysiewow tylko kłopot z tym. Dzisiaj rizsadzalam melony, wczoraj papryki. To nie jest warte tej pracy. Sadzonki pomidorów,papryki, dyni po 3 zł i jeszcze się proszą z tym a ja latam z doniczkami po domu balkonie a nam to gdzieś.

Gosiu już ciepelko można działać.
Każdego roku przymierzam się do bodziszkow ale takich aby długo kwitły. Namierzyłem już taka pozbieram nasiona jesienią.

Pamiętajcie o ogrodach 22:42, 14 maj 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Ewo czy z tych pisti coś będzie czy kupować nowe

Obserwuj tę suche liście i popatrz czy nie mają mszyc. Pistacje bardzo lubia szyce.

Derenie bardzo się zagęściły, mają mnóstwo pędów młodych będxie zima dużo czerwieni.

Mirkowy ogród (początki) 22:38, 14 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka dlaczego nie odpowiadasz na esemesy i nie odbierasz telefon. Sprawdź 12 maja.

Jadę zaraz do Hani.

Napisałam na priv.
Ptasi gaj 22:32, 14 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dobra wiadomość o tym przycinaniu kocimiętki, moja podczas kwitnienia leży na ziemi.
Ja Twoją kocimiętką już rok temu się zachwycałam.

Obok kocimiętki posadzone róże bonici. Ładnie to wygląda róż i niebieski
Ptasi gaj 22:31, 14 maj 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Kocimiętki piękne u ciebie. Ta ze zdjęć wygląda na jakąś odmianową. Ja mam ochotę na tę Walkers Low, ale to kiedyś tam.
I nie wszystkie koty tak przepadają za kocimiętką, albo nie każda im odpowiada. Kot mojej mamy nie był wcale zainteresowany, a i koty kuzynki również nie zwracają na kocimiętkę uwagi.

Gosiu do umysłu kota nie wejdziesz a może tym kotom wystarczy że kocimiętki obserwują, zapach czują. Różnie reagują. Najgorsze jest że te po sąsiedzku wchodzą w środek i robią gniazdo i wyłamują pędy.

Mirkowy ogród (początki) 14:01, 14 maj 2021

Do góry
Mirka dlaczego nie odpowiadasz na esemesy i nie odbierasz telefon. Sprawdź 12 maja.

Jadę zaraz do Hani.
Ptasi gaj 13:51, 14 maj 2021

Do góry
Aniu ta co jest na fotach to rośnie prawie w piachu, ale i tak za bójna.

Takich bujnych miałam cały szpaler musiałam coś z tym zrobić. Blisko kran z wodą za dużo bzykow małych trzmieli i raz mnie ukłuł i powiedziałam do widzenia na inną rabatę do ziemi kompostowej wkopała. Tam się rozbujały na całego. To są te kocimietka.

Ptasi gaj 12:55, 14 maj 2021

Do góry

Przesadziłam je w to miejsce bo ns poprzednim piękne były dopóki koty sąsiadów miejsca nie zwęszył. Tak się kotłowały w tej mietce, że przesadziłam ale do ziemi kompostowej i one tak rosną że mogę je ciąć dwa razy. Koty mają wiekszy raj gniazda sobie robią. Żadne środki nie odstraszają

Ostatnio czytałam, że zaparzona herbata w saszetkach odstrasza koty od kocimiętki nie znoszą zapachu herbaty. Więc wczoraj grzebałem w koszu na śmieci i wyciągałam saszetki. Co się okazuje że torebki (saszetki) są ekologiczne rozkładają się po 6 mcach. Fusy z herbaty użyźniają ziemię i należy je wyrzucać na kompost, wsypywać do doniczek.

To jest jeden krzak

I w takiej kompostowej rośnie? Nie pokłada się?
Czytałam że kocimiętek nie wolno nawozić bo właśnie nie utrzymują zwartej formy.

A co do kotów to podobno znaczenie ma jaka to kocimiętka.
Ogród w dolinie 09:53, 14 maj 2021

Do góry
Asia co ty za głupoty piszesz nigdy nie kupisz w balotach. A w donicy wiesz co siedzi. Na to nie ma rady. Trzeba wiedzieć kiedy kupować. Twój ambrowiec jak piszesz kupiony jesienią 2019 to kiedy miał się ukorzenic, kiedy miał związać się z ziemią. Czekaj są trudne drzewa które potrzebują więcej czasu na aklimatyzacji. Ambrowiec to nie brzoza która rośnie jak chwast.

Kupowałam świerki w donicach które miały po 2 pędy korzenia nic poza tym. Jak przywieźli to się przestraszyłam pani wszystko się przyjmie. Najgorsze z jednym przyciętym sądziłam z tyłu i wiesz że najładniejsze.

Mam ogrodnika blisko i widzę jak w szkółkach się to odbywać kupują w baletach wsadzają do doniczek i sprzedają o 100 drożej bo w donicy.
Niektórzy klienci nawet nie wiedzą jak korzeń danego drzewa wygląda.

Zakupy traw ładne trawki dopiero startują więc nie ma wyboru to zeszłoroczne trawy które im zostały. Trawy ładne dopiero za miesiąc będą.

Irenka ma ekstra klimat. U niej to wszystko rośnie 2 razy szybciej niż gdzie indziej. Ale trzeba przyznać że hakomy ma piękne zawsze.
Znowu się rozpisałam.

Ela Uwielbiam Twoją bezpośredniość
Chyba sobie nie zdawałam sprawy, że tak to będzie z tym ambrowcem, początkująca jestem Pan w szkółce nic nie powiedział, chcieliśmy to sprzedał
Masz rację, że czasami są nieuczciwi sprzedawcy.
Ja teraz pytaliśmy o dęby błotne to pan powiedział, że są, ale dopiero wsadzone i się ukorzeniają, najwcześniej będą za 2 miesiące... Zastanawiamy się czy kupić (nie wiadomo czy zdążymy ))

Trawki ubiegłoroczne, to fakt, ale strasznie zaniedbane, przesuszone.
Molinie znalazłam w roślinach sezonowych
Rozpisuj się częściej, lubię

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:19, 14 maj 2021

Do góry
Aby przebrnąć przez ucztę dla oczu trzeba czasu będę wieczorem.

Miłego dnia
Ogród w dolinie 08:16, 14 maj 2021

Do góry
Asia co ty za głupoty piszesz nigdy nie kupisz w balotach. A w donicy wiesz co siedzi. Na to nie ma rady. Trzeba wiedzieć kiedy kupować. Twój ambrowiec jak piszesz kupiony jesienią 2019 to kiedy miał się ukorzenic, kiedy miał związać się z ziemią. Czekaj są trudne drzewa które potrzebują więcej czasu na aklimatyzacji. Ambrowiec to nie brzoza która rośnie jak chwast.

Kupowałam świerki w donicach które miały po 2 pędy korzenia nic poza tym. Jak przywieźli to się przestraszyłam pani wszystko się przyjmie. Najgorsze z jednym przyciętym sądziłam z tyłu i wiesz że najładniejsze.

Mam ogrodnika blisko i widzę jak w szkółkach się to odbywać kupują w baletach wsadzają do doniczek i sprzedają o 100 drożej bo w donicy.
Niektórzy klienci nawet nie wiedzą jak korzeń danego drzewa wygląda.

Zakupy traw ładne trawki dopiero startują więc nie ma wyboru to zeszłoroczne trawy które im zostały. Trawy ładne dopiero za miesiąc będą.

Irenka ma ekstra klimat. U niej to wszystko rośnie 2 razy szybciej niż gdzie indziej. Ale trzeba przyznać że hakomy ma piękne zawsze.
Znowu się rozpisałam.
Ogrod stewardessy 23:14, 13 maj 2021

Do góry
Ładna mi dzika rabata.
Kamila tfu tfu dobrze trawka wschodzi. Tak jak piszesz idealna pogoda dzisiaj 13 w ciągu 2 dni znowu sporo urosła.

Lancia wprowadzaj kocimiętki to zobaczysz jak koty romansują.
Ogród w Klein Kottorz 22:34, 13 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Dzisiaj miałam piękny dzień, dostałam dwie paczki z roślinami od forumowych koleżanek

stipy od Gogo

róże Aspirin Rose od miłośniczki róż Agnieszki, która nie ma wątku

Dziewczyny, jeszcze raz Wam dziękuję.

Ale nazbierałaś dobroci. Piękna stipa, gdzie tam moje takie pierdusie.
Róże też przepiękne będziesz zadowolona bardzo ładnie rozkrzewione sądź i dziękuj Agnieszce bo bardzo dorodne.

Z szoku zapomniałam co miałam napisać.

Kocimiętka u mnie na focie to kocimiętka groniasta. Zobacz na kocimiętkę mam ją w zeszłym roku kupiła i bardzo ładne krzaczki kocim. wolker's Lów i Cat's Pajamas, ta druga jest niska i bardzo ładna.

Hakomy bardzo ładne

Ptasi gaj 22:13, 13 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela, syn naprawił pompę i wypompował wodę z oczka. Stwierdził, że nasze oczko ma pojemność max.400 litrów, a nie 1000 l, jak myślałam.
Teraz muszę wejść do oczka i wybrać tą brudną wodę do końca i wyczyścić.

Rośliny od Grzesia czekają

Tak się zastanawiałam jak widziałam twoje oczko moje ma ok. 15 tys.
Szyszkami nie przedobrzysz jak będziesz widziała że woda za bardzo bursztynowa to wycisgaj szyszki.
Czy ty masz swoją studnie?

400 l to jest obrazowo 40 wiader. Lepiej tyle niż nic.
My chyba będziemy w sobotę czyścić. Mamy odkurzacz do oczka.
My wrzucamy pompę do brudnej wody i pod tuje albo w brzozy rosną aż czarne.
Później kamienie czyścimy na półkach pompa chodzi. Na samym dole zostawiamy trochę wody aby flora się utrzymała. Ryb nie wybieram.
Na samym końcu wlewam studzienna wodę.
Ptasi gaj 21:53, 13 maj 2021

Do góry
Makao_J napisał(a)

Potwierdzam. Ja wręcz wolę kocimiętki niż lawendy. Mało kiedy kocimiętka wygląda brzydko. Nawet z cięciem trzeba się śpieszyć bo nim skończy jedno kwitnienie to już wypuszcza pędy na kolejne. I nawozić nie wolno bo zbrzydnie. A lawenda ma momenty kiedy długo szpeci.

Przesadziłam je w to miejsce bo ns poprzednim piękne były dopóki koty sąsiadów miejsca nie zwęszył. Tak się kotłowały w tej mietce, że przesadziłam ale do ziemi kompostowej i one tak rosną że mogę je ciąć dwa razy. Koty mają wiekszy raj gniazda sobie robią. Żadne środki nie odstraszają

Ostatnio czytałam, że zaparzona herbata w saszetkach odstrasza koty od kocimiętki nie znoszą zapachu herbaty. Więc wczoraj grzebałem w koszu na śmieci i wyciągałam saszetki. Co się okazuje że torebki (saszetki) są ekologiczne rozkładają się po 6 mcach. Fusy z herbaty użyźniają ziemię i należy je wyrzucać na kompost, wsypywać do doniczek.

To jest jeden krzak

Ptasi gaj 16:58, 13 maj 2021

Do góry

Tak to prawda nigdy nie zawodzą, aż są nadgorliwe z wzrostem. Kewalende trzeba umieć uprawiać i bardzo i nie dbać szczególnie wiedziec kiedy przycinac paby kwitły od samego dołu.
Kiedyś miałam dużo lawendy ale to nie ta co powinnam posadzić. Przycinalam kocimiętki to bzyki przenosiły się na lawendy zawsze mi było szkoda je wcześniej przycinać. Przyznała. Później i kwitły dopóki mrozów nie było.lawenda ma zapach i to dla tego zapachu warto ją mieć w Ostródzie.

Przez te kilka dni ciepła wzrost nie do opisania co to znaczy dla roślin słońce i ciepelko.

Potwierdzam. Ja wręcz wolę kocimiętki niż lawendy. Mało kiedy kocimiętka wygląda brzydko. Nawet z cięciem trzeba się śpieszyć bo nim skończy jedno kwitnienie to już wypuszcza pędy na kolejne. I nawozić nie wolno bo zbrzydnie. A lawenda ma momenty kiedy długo szpeci.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies