Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

ElzbietaFranka 16:58, 19 cze 2021

Też mam problem z ambrowcem już kiedyś pisałam jest piękny, ale w jednym miejscu ma korę pęknięta i rana już zasmarowana się powieksza i nie wiem co zrobić. Może glina Zalewie przywiąże do pnia. Nic innego nie przychodzi mi do głowy bo w tym miejscu jest rdzeń odkryty.
Już myślałam, że może inna korę jakaś przylepie może się zaszczepi. No nic muszę w necie poszukać co z tym fantem zrobić.

Iryski ładne też je bardzo lubię szkoda, że tak krótko kwitną. Jak się zajrzy do wewnątrz kwiatu codownie wygląda. Kiedyś były tylko niebieskie, ziolte no i białe się trafiały teraz cała gama kolorów.

W dwójkę jak się robi w ogrodzie to pracę widać. Jedna osoba to masakra. U mnie też eM pomaga te cięższe pracę szczególnie koszenie, obkaszanie. Melioracje sam zrobił dużo pracy których ja nie daje rady. Trawniki na jego głowie.
Agatorek 18:23, 19 cze 2021

Roocika napisał(a)
Wczorajsza sesja piwonii Louis van Houtte.
Kwitnąca kępę mam na razie jedną, ale jak będzie tylko miejsce " u góry" to dosadzę więcej

Ale CUDO
antracyt 22:23, 19 cze 2021

Mały ogrodnik wie co najlepsze
Marlenaa 07:50, 20 cze 2021

Pięknie wszystko się rozrasta Bardzo ładnie tawulec pokrył skarpę. Nie wiedziałam, że przywrotnik może być taki wielki, szok Moje chłopaki, też uwielbiają buszować w poziomkach
Martka 09:31, 20 cze 2021

Piwonie piękne, ja lubię w piwoniach także ich ciemnozielone liście, więc uratowana kępa też mnie zachwyca. Mały ogrodnik - urocze zdjęcie! To przywrotnik tak w tle szaleje za Louis van Houtte?

Roocika 14:44, 20 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Bardzo ładne irysy, a piwonia cóż cud natury - wybitnie piękna

Miluniu, kupowałam ją niekwitnącą , kolor jest wybitnie neonowy
Roocika 14:50, 20 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Też mam problem z ambrowcem już kiedyś pisałam jest piękny, ale w jednym miejscu ma korę pęknięta i rana już zasmarowana się powieksza i nie wiem co zrobić. Może glina Zalewie przywiąże do pnia. Nic innego nie przychodzi mi do głowy bo w tym miejscu jest rdzeń odkryty.
Już myślałam, że może inna korę jakaś przylepie może się zaszczepi. No nic muszę w necie poszukać co z tym fantem zrobić.

Iryski ładne też je bardzo lubię szkoda, że tak krótko kwitną. Jak się zajrzy do wewnątrz kwiatu codownie wygląda. Kiedyś były tylko niebieskie, ziolte no i białe się trafiały teraz cała gama kolorów.

W dwójkę jak się robi w ogrodzie to pracę widać. Jedna osoba to masakra. U mnie też eM pomaga te cięższe pracę szczególnie koszenie, obkaszanie. Melioracje sam zrobił dużo pracy których ja nie daje rady. Trawniki na jego głowie.

Elu, u nas również ambrowcowi po pierwszej zimie pękła kora w kilku miejscach.
Kiedyś tu Toszka pisała, że one mają cienką korę i dlatego marzną w surowszym klimacie. Właściciel szkółki, w której go kupiliśmy sam przyznał, że jego okaz długo się aklimatyzował i do dziś potrafi przemarznąć, a to już spore drzewko.
Nie wiem ile w tym prawdy, bo już w internecie są chyba nieraz bzdury powielane ale wyczytałam, że one mają palowy system korzeniowy i nie lubią zalewana, lubią mokro.

Irysami jestem oczarowana. W tym roku posadziłam białego od kolegi, przesadzaliśmy kwitnącego, mam nadzieję, że kłącza się ukorzenią. Ten obłędnie pachniał.

Bez mojego męża nic by nie było, za duża działka i za trudna ziemia We dwoje jest znacznie prościej.
Roocika 14:51, 20 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Ale CUDO

Neonowa żarówka
Roocika 14:54, 20 cze 2021

antracyt napisał(a)
Mały ogrodnik wie co najlepsze

Marlenaa napisał(a)
Pięknie wszystko się rozrasta Bardzo ładnie tawulec pokrył skarpę. Nie wiedziałam, że przywrotnik może być taki wielki, szok Moje chłopaki, też uwielbiają buszować w poziomkach

Tawulce chyba były zadowolone z mokrej jesieni, zimy i wiosny albo już tak się ukorzeniły, bardzo ładnie kwitną, kwiatki są drobne, pachną i są kremowe

Przywrotnik stworzył ogromne kępy, ciekawa jestem co mu tak pasuje.

Poziomki miały wzięcie, tylko potem musiałam Młodego pilnować, żeby zielonych nie jadł

Roocika 14:57, 20 cze 2021

Martka napisał(a)
Piwonie piękne, ja lubię w piwoniach także ich ciemnozielone liście, więc uratowana kępa też mnie zachwyca. Mały ogrodnik - urocze zdjęcie! To przywrotnik tak w tle szaleje za Louis van Houtte?

Marta, tak to przywrotnik taki ogromny, powoli przekwita i zaraz rozplaszczy się jak żaba na wszystkie strony i to jest ten moment, kiedy go nie lubię

Poranne róże przytarasowe