no właśnie, wygląda prawie jak mozga walczę właśnie, wyłazi skubana zewsząd.. nie sadzić!!
podobną do tej też mam, kupiłam jako miskant variegata zobaczymy
Może na wyższym pniu miłorząb Mariken, on zrównoważy stożek, kulka jest za niska i za malutka, choc łądna. przyda się gdzie indziej. No i między miłorzęba a stożka może miskant Variegatus? Więcej czerwonego na tę rabatkę.
Moje trawki juz kwitną,przez to rozszyfrowałam mój dylemat .
To jest miskant graciella,dlatego ma takie inne listki,a gracillimus ma fontannowy pokrój. Ten ktoś ,kto mi sprzedał wymieszał,albo nie miało to dla niego znaczenia.
Na ostatniej fotce jest miskant Gracillimus i jakby zamienić z ML to byłoby oki. Sadzenie ML za hortensjami mija się z celem.
Marzena dobrze radzi. Miskanty albo posadź szpalerem między hortensjami a bukszpanami albo daj w bukszpany. Pod hortensjami żurawki, rozplenice, trzemielinę, hakonechloa, carexy... to co Ci się podoba
Szukałam w kompozycjach Danusi i znalazłam miskanty obok hortensji. Na zdjęciu widac, że hortensje mocno się rozrastają, w/g mnie nie ma miejsca tam na miskanty (przynajmiej z tyłu)
a w bukszpanowym rośnie mikskant za hortensjami, ale to duży miskant.
Ja bym jednak dała hortensje w szpalerze a trawy z boku.
1. Zetniesz kosacce i bedzie lyso
2. Nawet jak wsadzisz miskanta to wiosna bedzie dlugo lyso
3. Kosacce tak pieeeeeeeeeeknie kwitna wiosna, a jak bedzie miskant to pkt.1
Ja bym je zwiazala, zeby nie grasowaly zanadto i jednak zostawila... Ale Madzen, jak wkurzaja eMa i Ciebie tez to ciepaj