Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Pogubiłam się po drodze... 09:54, 09 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)
to dobrze myślałaś, bo mi szałwia przyszła też do głowy mam podobną tylko u mnie naciapane wszystkiego perovska, rozplenice, werbena, krwawnik, liatra, łubin się wysiał i jeszcze odętki i cos jeszcze tylko nie pamiętam jak to się zwie ale się cieszę bo krwawnik na różowo będzie kwitł, a nie na biało
u mnie trochę na ciapane, trochę tak jak lubięLubie przód, murek, i tą z hortensjami ale coś mnie denerwuje FC co sadziłam wiosną
Droga do spełnienia 09:39, 09 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

a tu duża rabata widać różnicę? największą chyba w trzcinnikach

i szałwia compacta

Ofkors Kamilko, że widać!!Trawy pięknie się rozrastają!
Droga do spełnienia 09:12, 09 cze 2016

Do góry
No cóż pies jest trzeba to zaakceptowac co nie znaczy że mnie nie trafia...
Joluś no york półkilo waży ale to też bestie chociaż u ciebie to myślę że dużych strat nie narobi ty masz już rozrośnięte roślinki i dłużej rosnące moje to wszystko "świeżaki" dlatego mi żal
no pół kilo a 12 kilo mięśnia to różnica

jakąś taką różę znalazłam nawet nie wiedziałam ze taka jest bordowa z drugiej strony pergoli zaczyna

a tu duża rabata widać różnicę? największą chyba w trzcinnikach

i szałwia compacta

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:07, 09 cze 2016

Do góry
i szałwia też śliczna
Rozpoznawanie bylin 08:56, 09 cze 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
Witam, pomóżcie
Co to jest? Dla mnie podobne do dziewanny ale ja się nie znam

szałwia muszkatołowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:00, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
W week-end zrobiłam trochę zdjęć mojego ogrodu z kwitnącymi w roli głównej

szałwia Compacta Bright Rose i Amazon Mist

Cudne
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:42, 08 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)

Szałwia cudna.

Na żywo jest jeszcze ładniejsza, ciemniejsza
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:28, 08 cze 2016

Do góry
Piwonia zakwitła jednym kwiatkiem, ruszyła szałwia.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:27, 08 cze 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Szałwia cudna.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:19, 08 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
To już wolę lawendę i szałwię zamiast kaktusów
U mnie też pustynia...

Ale masz gęstą brzozę!!!!
Moje jakieś ażurowe. Chyba wyżarte

O tak, lawenda i szałwia nic sobie nie robią z suszy.

Może Doorenbosy tak mają?
Ogródek Iwony II 22:10, 08 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ten Rh to ci się trafił model szkoda ze tak późno bo słońce go załatwi szybko.

a Iwonko ty masz zestaw pomarańczowe róże+granatowa szałwia?

Słońce nie jest dobre dla rh. I te wysokie temperatury. Rok temu maj był gorący, to tylko dwa tygodnie rh cieszyły oczy.
A teraz mam na raty.

Justynko, dokładnie takie zestawienie sobie posadziłam wiosną, ale różyczki jeszcze nie kwitną. Wszystko - to świeżynki. Nowiutka rabatka:

szałwia, herbaciane róże, kocimiętka, bukszpany z przodu i trawka Melica Cilata:

Odcienie zieleni 2 21:25, 08 cze 2016

Do góry
Makao:
ide zobaczyć na necie te odmiany
Filemon:
jutro właśnie wykopuje te tuje i kupię cis hilli,
rozchodniki są to rosliny które mi sie nie podobaja i sie chyba do nich nie przekonam, takie cięzkie jak dla mnie w odbiorze, choć powiem Ci , ze przez chwilę się zastanowiłam, ze moze by fajnie rzeczywiście wygladały, własnie tez myslałam nad żurawkami, mam Lime Maromalade, oczywiście jak zwykle dziekuję za sugestie, cieszy mnie to, że doradzacie, hakone kupiłam w tym roku, ale takie jakieś maciupeńkie i by ich tam nie było widać, kupiłam odmianę Aureola
Anbu:
hihi , jak ja lubię czytać Twoje posty, nooo chyba można sie tym zielonym przejeść, i teraz niewiem Anka trzymamy sie zielonego czy szalejemy z kolorami?Ty mnie też szałwia zafascynowała, na dniach ma przyjść szałwia caradonna.Są to tuje szmaragd i są posadzone co 60 cm chyba i miały robić za ścianę.
Dominiko
dziekuje Ci za doradzenie,a białe co masz na myśli?Nizej pisałaś o borodo i poszłam żurawki bordowe przymierzyć i co ja" biedna nieszczęśliwa" mam zrobić?
Makadamia:
na Twój przemilutki post odpowiem później, bo sie rozpissać muszę hihi, dziękuję , ze jesteś, i oczywiście to zaden kłopot,
Beatka: cieszę sie, ze jesteś, tak naprawdę to nie czytaj starego wątku, nic sie nie działo, chociarz pod koniec są cenne rady Toszki i innych,
no miało być bardzo minimalistycznie, ale chyba nici z tego.Oczywiście doradzaj w nasadzeniach.
Renia:
wow jak sie cieszę, ogrodniczka z czołówki moich ogrodów mnie nawiedziła, wiec liczę na podpowiedzi
Iza: mój ogród też sie wolno kula,damy radę, a ciemnie kolory co masz na myśli?
Dominika;
przymierzę zurawki, jutro zrobię z nimi zdjecie, dziekuję Ci dobra kobieto za rady
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:01, 08 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja nie wiem co mi sie wysiało mam busz ...koszmarny busz na dwóch placykach ....powinna szałwia Amethyst i jeżówki no i werbena w srylionach ...perowskiej nie widziałam ...albo nie umiem poznać ....zadołowałam natomiast patyki wiosna i widze ze pusciły liscie będę w sierpniu na rabaty wsadzać

patyki perowski ? siewki bys poznala
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:55, 08 cze 2016
Do góry
ja nie wiem co mi sie wysiało mam busz ...koszmarny busz na dwóch placykach ....powinna szałwia Amethyst i jeżówki no i werbena w srylionach ...perowskiej nie widziałam ...albo nie umiem poznać ....zadołowałam natomiast patyki wiosna i widze ze pusciły liscie będę w sierpniu na rabaty wsadzać
Ogródek Iwony II 20:51, 08 cze 2016
Do góry
ten Rh to ci się trafił model szkoda ze tak późno bo słońce go załatwi szybko.

a Iwonko ty masz zestaw pomarańczowe róże+granatowa szałwia?

Blyxa i elipsa 18:48, 08 cze 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Środek sezonu kwietnego i nic nie kwitnie? Mus posadzić choćby aksamitki!
U mojej kwiaciarki są wysokie kremowe. Chyba się skuszę. Cena 3 zł sztuka. Mimo tego, że jest aktualnie dużo kwiecia u mnie te akurat lubię, kwitną do mrozów.
Albo kup sobie stokrotkę afrykańską, też kwitnie non stop i wybór kolorów ogromny.

Tak jakoś wyszło
– szałwia pod piwoniami kwitnie, ale tylko marketowe 6 szt.. Ta z rozsady dopiero będzie kwitła.
- Stokrotka z Afryki obecna w liczbie 6 sztuk (aż musiałam wygooglać, nie znałam osteospermum pod tą nazwą ) zrobiła sobie przerwę w kwitnieniu – na razie tylko pąki.
- Powojnik tangucki kwitnie – ale ma tak mało efektowne kwiaty, że nawet nie pomyślałam, aby go fotografować. Muszę nadrobić.
Sytuację ratują doniczki na froncie z bratkami i słonecznikiem - to faktycznie kwitnie

A kremową aksamitkę to bym przygarnęła! U nas tylko pomarańczową widziałam. A pomarańczowy jakoś do mnie nie przemówił. Kremowa mu być śliczna

Typografia ogrodu 18:09, 08 cze 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

w sensie szałwia pięknie świeci na rabacie, czyli daje kolorek
a co będzie z pieńka?
ja tez w tym sensie
Z pienka nic odkrywczego.scandi nature stolik na kolkach
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 17:30, 08 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Jak dla mnie to też wygląda jak szałwia
Buziaki

No to pierwszy raz widzę szałwię która osiąga metr wysokości albo więcej. Kurcze ciekawe jaka to.
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 17:28, 08 cze 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Lutka, a mogę ukraść ci to zdjęcie i wrzucić na pewną grupę? Bom też ciekawa Moim zdaniem to szałwia ale nie mam pojęcia jaka

Pewnie że możesz, też bym chciała żeby się wyjaśniło bo każdy mówi co innego.
Buźka
Typografia ogrodu 16:19, 08 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Pieniek fajny bo choc yo nie jest jakies super drewno bo jedynie wierzba bi jest on zdrowy i bardzo duzy.ma ok 110 cm srednicy.wyciety w trakcie wycinki drzew za naszym plotem ubieglej jesieni.
Szalwia daje ale jakze to mily widok

w sensie szałwia pięknie świeci na rabacie, czyli daje kolorek
a co będzie z pieńka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies