Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:01, 19 sie 2014

Do góry
Wrzosowisko pięknieje. Te białe wrzosy co roku już w lipcu mi kwitną.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:58, 19 sie 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, twój zawilec w pełni kwitnienia, moje jak odjeżdżałam miały pąki. Śliczne zdjęcie domku.
dziękuję Bożenko wczoraj wycinaliśmy przekwitłe róże, suche badyle bylin i przycięłam też smagliczkę skalną tak jak radziła akademia ogrodnika w ostatnim odcinku Mai

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 13:49, 19 sie 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)

Złocień Maruna i kosmosy do siania w marcu będą kwitły od czerwca/ lipca Szczawik też zaczął od czerwca... Są jeszcze inne odmiany np.

W towarzystwie tygrysówki

Sianie proste.. ziemia do wysiewu i wysypujesz nasiona.. podlewasz, podlewasz i tyle potem rozsadzasz żeby się wzmacniały i w maju na ogród

Nasionka złocienia i kosmosów mogę Ci sprezentować w opakowaniu jest tyle co u mnie w jednym kwiatku... Jak kupuję nasiona to jestem zdegustowana ilością, jak nie wschodzą to też nie musi być nasza wina a nasion tak jak słusznie mi zwrócił uwagę Przemek że to nawet kwestia producenta

Buziaki

Ale super Małgoś

Taki szczawik kiedyś miałam w doniczce- fajny też do kompozycji

Te pełne złocienie naprawdę bardzo mi się podobają Będę próbować siać. Tylko mam wyrzut sumienia, bo nie chcę robić kłopotu z tą wysyłką, wiem jak teraz ludziska nie mają czasu.....

I jeszcze pytanie, tylko się nie śmiej- ta ziemia do wysiewu- jaka to ziemia? zwykła uniwersalna?

buziaki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:49, 19 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
ładny, dobranoc Aniu
Aniu dzisiejszy

są nawet dzieci
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:47, 19 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, z malwami to masz rację, że same sobie miejsce wybierają. W kilku miejscach siałam i nic z tych siewów nie wyszło. W jednym miejscu siedzi kilka lat i ma zamiar dalej. Ale one mnie już zdenerwowały, bo chorują na rdzę. Tak więc, choć z żalem, to rezygnuję z nich całkiem.

Chętnie te matamorfozy bym obejrzała, a skoro były, to pewnie przegapiłam
Basiu bo tu zmiany tylko kosmetyczne, od kilku lat rośnie krzewuszka, hakuro i bydlea, a piwonia to pewnie od 40 w tym roku postawiłam w tym miejscu na hosty i to te niskie, bo rabatka ma więcej cienia niż słońca, między nimi wilczomlecz i błękitna lobelia a ganeczek co roku ozdabiany innymi jednorocznymi w tym roku królują begonie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:43, 19 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Agniecha, napisałam już u siebie, ale należy też tutaj:

odszczekuję co pisałam o werbenie.

Tesiu, byłam, czytałam. Szkoda, że takie się trafiają. Mogą zniechęcić.
Tą na pewno chcę mieć

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:42, 19 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
kurcze te Twoje berberysy mnei przesladuja takie ładne na tle tej jasnej zieleni

Berberysy naprawdę godne polecenia, tylko w miejscu, gdzie nie będziesz się o nie ocierać, bo strasznie kłują. Uwielbiam ich wygląd! A rosną jak na drożdżach.

To zdjęcie z końcówki kwietnia tego roku. Nawet widać niektóre kamienie, które przyciskają sadzonki dla Ciebie.

A to sprzed kilku dni, czyli 4 mies. później!

Już rozumiesz, dlaczego nie mogę znaleźć sadzonek?
Miejsko & sielsko 13:36, 19 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

normalnie grzyby(!), że aż skóra mi cierpnie.
Trawnik mnie tak irytuje, że jak się nie opamięta, to „ściągnę” go i żwir będzie wszzzzędziiie.
Cholera jedna.Mogły chociaż bardziej szlachetne wyrosnąć, ech

Oj...u mnie też grzyby...ale nie takie ilości. Pobiłaś mnie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:35, 19 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Kosmiczni Ci goście
Z vanilki będzie Pani zadowolona! Moja ulubiona
Aaaa i berberysy cudniaste!

Kosmiczni, masz rację. Popatrz na przykłąd temu prosto w oczy

Berberysy są świetne. Gdyby nie Marta, nie zwróciłabym na nie nigdy uwagi. Tylko "ostre" są.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:35, 19 sie 2014

Do góry
W pierwszej części rosną

na środku jest tak:

Dalej:

W tle widać nasadzenia w trawie (też do uporządkowania). Tam też ma być rabata, tak żeby obie części stworzyły taką ścieżkę pomiędzy.
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 13:29, 19 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Wszystko przestudiowałam dokładnie Dziękuję za pokaz

najpiękniejsze są dla mnie te złocienie maruna posadzone Dużą kępą, będą piękne....
Jak to mam siać? Teraz kupić nasionka i w doniczki? czy na wiosnę? Głupie pytania, ale nigdy nie siałam...

Podoba mi się też szczawik, bo malutki. Też długo kwitnie?

Złocień Maruna i kosmosy do siania w marcu będą kwitły od czerwca/ lipca Szczawik też zaczął od czerwca... Są jeszcze inne odmiany np.

W towarzystwie tygrysówki

Sianie proste.. ziemia do wysiewu i wysypujesz nasiona.. podlewasz, podlewasz i tyle potem rozsadzasz żeby się wzmacniały i w maju na ogród

Nasionka złocienia i kosmosów mogę Ci sprezentować w opakowaniu jest tyle co u mnie w jednym kwiatku... Jak kupuję nasiona to jestem zdegustowana ilością, jak nie wschodzą to też nie musi być nasza wina a nasion tak jak słusznie mi zwrócił uwagę Przemek że to nawet kwestia producenta

Buziaki
Zakochana w ogrodach 13:25, 19 sie 2014

Do góry
Mały lifting
Zakochana w ogrodach 13:23, 19 sie 2014

Do góry
Taki dostałam gratis , ale nn
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 19 sie 2014

Do góry
i obiecane foto z prac przy tarasie dla Mazrenki:

tak było wiosną po zaolejowaniu zeszłej jesieni olejem Tikurilla

w trakcie prac , pełne szlifowanie do żywej deski

I efekt po olejowaniu olejem OSMO
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 19 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Boższe....
Pokazałam przed chwilką eMowi Wasz komplet wypoczynkowy... i nawet mu się podoba...powiedział: zaje...ście

I ciągle nie zamówiłam tych zielonych jeżówek...
Zakochana w ogrodach 13:18, 19 sie 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 13:15, 19 sie 2014

Do góry
Jagódko, to ta rabata Asiu,to ta naprzeciw niej robiłaś projekt
Maliny, czy warto je uprawiać 13:13, 19 sie 2014
Do góry
poniewaz pada to pokaze jeszcze zdjęcia z lipca 2014 jak wygladaja te krzaczyska z dalszej perspektywy
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:09, 19 sie 2014

Do góry
No to jedziemy dalej....

Pod koniec ubiegłego roku przekopałam ziemię pod rabatę. Na wiosnę wygladało to tak:

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

Kilka roślin stoi na rabacie w donicach, wysadziłam je z innego miejsca i czekają aż mi się jakaś koncepcja wyklaruje, ale i tak zrobiło się tam zbyt gęsto.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:08, 19 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Własne zobaczylam Twoje lezaczki no idento, kupowalam na all. Tez mi się marzyły dwa ale kupilam na próbę mężowi na urodziny. A wiesz kto leży najczęściej - nasz pies. Ja mam swój wymarzony cocoon. Nie bylam na bieżąco- wakacjowalam, ale widzę, że dzialasz, meble piękne prze pani. Mialam je również w inspiracjach z almi deco- cena kosmos. Szacun jak mawia młodzież.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies