To będzie moja kolejna metamorfoza. Róże mi się znudziły w tym miejscu trzeba je gdzieś przesadzić a na rabatkę nie mam jeszcze pomysłu. Proszę o propozycje?
też mam grujecznika ...no własnie troche mi brakuje informacji na co moze chorować to drzewko ?
u mojego liscie na obrzeżach uschły i zwinęły sie jakby do srodka ...wyglada paskudnie ...sadziłam tej wiosny ...nie zaobserwowałam zeby jakies małe gady go wykańczały... pryskałam na gadzinę i grzyba ..ale nic nie pomogło. przebarwień to sie raczej tej jesieni nie doczekam bo za duzo suchego wisi
Co mu moze dolegac? moze kupiłam jakiegośc nieudacznika? aktualnie nie mam lepszego zdjęcia.
Super dopełniasz i upiększasz to co masz, ja odkąd pierwszy raz zawitałam na ogrodowisko, poszłam w ozdoby i taras, wcześniej te tematy mnie nudziły, ale nadszedł ten czas.........masz piękną biżuterię ogrodową, a odbijający się żwirek w kulach to niezwykły efekt, fota to zatrzyma na wieki, cudo
tu nad płotem planuję jeszcze drewnianą pergolę, do połowy wysokości tego pięknego budynku sąsiada. Może zasłoni trochę ten widok dopóki nie urosną szmaragdy
Jolu to nie Dolomiti tylko Bright as a Button - Eyes on Me, floribunda rośnie do 80 cmJolu z tydzień wiesz nie zastanawialam się teraz rozkwitną to specjalnie przypilnuję ale jest ich tak sporo, że jak oberwiesz przekwitnięty to nawet nie widać zmiany
A to moja mchowa Scarlet Moss
Dla Ciebie ptaszki w ścieku... aparat łapał ostrość na krople wody... ale widać jak chlapią się ... ja też dziś brodziłam w basenie (zlewaliśmy wodę i czyściliśmy przed zimą) i w kałuży.. odławiałam przekwitłe lilie, brzydkie liście.. woda była cieplutka
Łukasz.. ja najpierw sprawdzam co jest co i kto... by nie wytępić przyjaciół ogrodu...
Znalazłam też martwą jaszczurkę... może kot ją upolował, bo tych przybłędów mam sporo... nic do kotów nie mam, ale nie mogę zaakceptować, że polują na wszytko dla zabawy Chyba tylko człowiek i kot poluje dla zabawy
W taki ciepły dzień ptaków miałam w SPA moc.. niestety do foto uciekają i zostają się tylko odważniejsze osobniki.. słabo je widać, bo zlewają sie z kamieniami.. bystre oko wypatrz je pod fontanną..