Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 19:41, 09 lip 2014

Do góry
quote=Gabriela napisał(a)
.... jedno "ujęcie z bajki".

:
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 09 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Lewe czy prawe Wojsławice u ciebie Anek zachwycają

Jeżówki u mnie późno startują coś, albo mało ich zostało, były, ale ślimaki mi je objadły

Nad oczkiem chętnie sobie przycupnę, bo rybki mnie przyciągają

Kwitnie u Ciebie w każdym zakątku, a formalny wprost ideał...ale, że niebieskie horti rosną i przebarwiają się w zasadowej, to szczena mi opadła, lecę tych zardzewiałych gwoździ, gdzieś szukać

Już wyjaśnione zostało.. ziemia kwaśna ale bogata w glin lub potas..

A ślimaki mnie wnerwiają.... sobie od ust odjęłam, ale żarcie im kupiłam.. kulturalnie wchodzą przez wysoki prób z bloczków betonowych do szklarnii.. tyle dostały karmy, a i tak jeszcze są... głownie w kompostowniku sąsiedzkim, który aż sie rusza od ślimaków.. dlatego ja mam jeden mały kompostonik nad któym jestem w stanie zapanować nad ślimorami.
Po nawozie do niebieskich na razie jest tak.. ale coraz więcej niebieskiego.. boję sie przesadzić z iloscią nawozu.. W realu bardziej niebiesko niż na foto..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:37, 09 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Wiek się zgadza.A jak już chwasta zauważą to wydziabią motyką, a najlepszy jest herbicyd jakiś, coby sie przypadkiem nie osmielił odrosnąć):

Pomijamy trudny temat.. bo gadanie nic nie zmieni..

Wiąza mi przypala.. jeżówki MERINQUE..w literaturze wysokość do 45cm.... u mnie 80!!!! Miała być ciut nad trawy!!! Ja nic nie mogę skomponować.... nie da sie..

Moja siewka jeżówki .. powinna być do metra... a jest 1,50m
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 09 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

czyli jak chcę mieć taką głazową fontannę to muszę się jeszcze w szczotę do czyszczenia zaopatrzyć!?
Twoje kałuże do pozazdroszczenia

Jak chcesz mieć ładny kamień to trzeba regularnie szorować, albo czyścić myjką ciśnieniową.. mi w tym roku małych kamyków nie chciało się myc i są brudne.. i jeden wielki z którego leci woda jest pokryty glonami, ale .. to takei naturalne.. wiec czyszczę 1, 2 razy w sezonie.. w tym ani razu, nawet na spotkanie nie czyściłam bo mi sie nie chciało. Albo nikt nie widział, że brudne, albo goście wykazali sie kulturą i było o tym cicho.
Hortka pospolita, ogromna... ale niestety słabo widoczna z powodu moich bylin co maja wysokości w przedziale 1,2 do 1,6 metra... ja już im zrobię wiosną dobrą glebę... same kamienie i piach będą mieć. Rabata któa nie ma poziomów wysokosci..... no szlag mnie trafia.
Jurajski Ogród 19:30, 09 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
słoneczny poranek w Jurajskim
[img

Agnieszko ależ pięknie, jasne że chcę nasionka o ile to nie kłopot
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:27, 09 lip 2014

Do góry

No i jeszcze podskoczyłem teraz wychylić się przez okno

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 09 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
pooglądałam i powzdychałam z zachwytu... z resztą zawsze wzdycham jak wchodzę na twój wątek

Nie ma do czego wzdychać... na fotach wszytko jest piękne, bo się wykadruje i utnie

I mój Lucifer.. zmierzyłam, ma 150cm wysokości
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 09 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Piszesz, że nieczasowa jesteś, a wszystko ogarniasz Aniu...przecież Twój ogród wygląda tak pięknie jakbyś nic innego nie robiła tylko w nim pracował i dopieszczała szczegóły...miłego, niezabieganego dnia

p.s. czas na wakacje nawet Ty musisz znaleźć, chociaż kilka dni...należy Ci się przecież

Bo siedzę w ogrodzie dużó.. i tu spędzę wakacje.. po cholerę mam sie gdzieś tłuc jak mam u siebie wszytko, morze, jezioro, góry i basen, świeże powietrze, agroturytykę.... i park krajobrazowy..

Ogród w budowie - nieustającej 19:25, 09 lip 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ależ piękna podróż a jak tam pachnie cudownie
bardzo spodobała mi się ta ciemna pnąca róża na drugim planie piękna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:24, 09 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Gdzie masz posadzone róże z trawką ?

o tutaj....na przedogródku

z trawkami, ale dopiero się wszystko przyjmuje.. za rok, za dwa będzie inaczej...czekam na efekt
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:24, 09 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mycie kamieńi powiadasz...... Ale ja tam mom żwir .. I jak goooo myć ??.. Może ho zmienię na duże kamieniołomu ale płaskie , przymnjamniej łatwiej bedzie ta ..no wiesz..szcoteczką

Katalpa powaliła mnie na kolana , szkoda ,że jeszcze większa niż crimson ..na bank mi nie wlezie mimo strzyźenia

Ściskam Cię mocno

Są katalpy kuliste i małe odmiana nana.. nie maja tak seledynowych liści i nie kwitną, ale są ładne kulki.. i można ciać... na pewno mniejsze niż Crimson...

Obrazek ze szkółki u Pudełków zapożyczony http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/471/catalpa_big_surmia_nana#.U716PIpO8ko

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:21, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia-liliowcami będę cię zarażać...a lilie wodne mają mszyce bu

Gierczusia -tamy jak ramy i do kwadratu, jakie piękne słowa,śliczne dzięki

Katkak - kwiaty dookoła i to jest to, tak lubimy

Mała Mi - u ciebie rybki i lotos u mnie lilie wodne, a monardy, dobrze prawisz rozłogami się rozłażą

ewa004 - dzięki kochana, każdy ma swój kawałek raju i niekończącą się pracę

Małgorzata_s...Wojsławice w końcu chciałbym zwiedzić

Bogdzia - ja też mam kilka nowych, jak na razie jeden mi zakwitł

A u mnie liliowcowo nadal

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Żółtki

Ojjj złe to połączenie... dobrze, że przypadkowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:19, 09 lip 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Pięknie u ciebie, ale najbardziej podobała mi się wielka kępa lawendy - cudna. Miałam ale mi zmarzła, myślałam, myślałam i w końcu wymyśliłam dla niej u mnie miejsce. Teraz tylko ją kupić. Pozdrówka.

Jak lawenda ma zimą sucho to nie marznie... tak wygląda przynajmniej u mnie... czym suchsze miejsce tym lepsze zimowanie..

Nie Pamiętam co wrzucałam z fotek... tu byłą kokorycz pogięta.. ale ścianm zaraz po kwitnieniu, bo leży jak długa.. a tak sie szybko odbuduje i bezie niski zielony dywanik.. floksy do eksmisji z tego miejsca..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rabatowa - dotychczas NN, dzięki Robaczkowi, zidentyfikowana jako Mariatheresia. Mam ją w dwóch miejscach. Zachwycająca, niesamowicie kwitnie, wysokość 0,8-1 m. Poniważ lekko się pokłąda myślałam , ze to okrywowa

Moja złość na męża narasta z każdym kolejnym zdjęciem pokazującym cudną różową różę. A tak mu tłumaczyłam dwa lata temu... Pojechał do szkółki i kupił "właśnie takie jak chciałam". Tylko, że po pewnym czasie okazało się, że wszystkie pnące są....czerwone. Już nie wierzę w tłumaczenia, że w szkółce się pomylili. Zazdraszczam Marzenka. Cudnie wygląda. Pozdrówka .
Ogród w budowie - nieustającej 19:18, 09 lip 2014

Do góry
Ogrody Świata w Berlinie. Zaskakująco niewielkie, poza środkowym - w stylu Karla Foestera. Szykuje się też duży ogród angielski, z przewodnika wynika, że miał być gotowy w tym roku, ale poziom zaawansowania prac pozwala na stwierdzenie, że dobrze będzie jak zostanie otwarty w przyszłym roku.
Nie bardzo podobały mi się ogrody japoński i chiński, bo kto widział w nich betonowe alejki? A tutaj i owszem. No i część "bajkowa" z koszmarnymi lalkami wyobrażającymi postaci z bajek - zdecydowanie w stylu niemieckim.

Pokażę to co mi się podobało plus jedno "ujęcie z bajki".

Początki w Kruklandii 19:16, 09 lip 2014

Do góry
justi napisał(a)
No to masz dobrą rękę do lawendy. Będę próbować w takim razie od nowa.

Z życia lawendy

To moja pierwsza lawenda

Dokupiłam

Podzieliłam i wiosną było tak

Latem tak

Znów podzieliłam i było tak

Póżniej ścięłam jesienią i wyrosły takie

Obok widać jak brzydkie były już starsze lawendy, więc ściełam na bardzo króciutko i później było już tak

A teraz tak
Po lewej są jeszcze przesadzone siewki
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:15, 09 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu cały Twój ogród jest taki jak Ty ...nie napiszę bo powiesz że się podlizuję . Liliowce są bajeczne...
Buziam

Kolorowy jarmark.....
Urwałam wiadro wiśni.. pora coś z tego zrobić... pomiędzy kroplami deszczu.... jak ma padać kilka dni, to je szlag trafi.. bo już bardo dojrzałe.. zapomniałam dokończyć, bo zaczęłam szukać przepisu na wiśniówkę

I kolorowe jarmarki..

Jurajski Ogród 19:14, 09 lip 2014

Do góry
słoneczny poranek w Jurajskim
Tu odpoczywam 19:12, 09 lip 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
Witam u Ciebie:......mam pytanie czy w oczku macie filtry lub coś innego,że woda jest czyściutka bez glonów? pozdrawiam

Mamy malutką fontannę solarną, jej strumień uzależniony jest od ilości słońca, być może wystarczy by utrzymać czystą wodę, kiepsko widać na zdjęciu, ale jak się dobrze przyjrzeć i wyobraźnię włączyć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies