Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 19:58, 15 wrz 2014

leon60 napisał(a)
Coraz piękniej

Buziak dla Miszczyni Goście jeszcze som???
BusyBee 20:00, 15 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Tego przetacznika 'Red Fox' kupiłam tylko jedną sadzonkę ale wierz mi,że fajnie się rozrósł,już go dzieliłam.Więc jak Ty wsadzisz więcej to efekt będzie niesamowity
A wygoogluj sobie przetacznik 'Christa',kwiaty ma fioletowe-zielone ale jakie mają fajne czuby Przywiozłam go teraz z Niemiec.

Wiem który, wiem..... Ty to szczęściara jesteś a co tam jeszcze sobie przywiozłaś...?
BusyBee 20:04, 15 wrz 2014

Nic a nic dzisiaj nie zdziałałam... w pracy cały dzień po prostu... jutro to samo...
.... więc mój ogród biedny, opuszczony i samotny...tylko wrony w nim urzędują wyjadając mi orzechy....
JulkAd 20:15, 15 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu mi się wydaje, że Julce chodzi o taki kształt rabatki, żeby ta łezka była wypukleniem.

A na mecz już nie mogę się doczekać.
No i patrz, udało i się pierwszej z gości wpisać się na Twojej 100 stronie

No fiesz? tyle postów?....o właśnie tak będzie ślicznie...ja nie umniem tak rysować....ja ino kredkami na papierze

No oczywiście linia bardziej łagodna musi być ale wiadomo nie jest prosto w tym programie rysować
justajusta 20:16, 15 wrz 2014

Jakiś czas temu pisałaś o trawie praire fire, ostatnio zakupiłam około 30szt, ale podobno trzeba ją okrywać. Masz jakiś patent, jak to zrobić skutecznie? Dodam, że mieszkam niedaleko Olsztyna, więc temperatury zimą wiadomo jakie, myślisz że da wystarczy ściółka z kory i powiązanie w chochoły?
BusyBee 21:07, 15 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

No fiesz? tyle postów?....o właśnie tak będzie ślicznie...ja nie umniem tak rysować....ja ino kredkami na papierze

No oczywiście linia bardziej łagodna musi być ale wiadomo nie jest prosto w tym programie rysować

Julcia i tak pewnie w końcu zostanie, bo popatrzyłam teraz wieczorem i nic mądrzejszego się nie wymyśli, aby pasowało do całości...

...a linia to oczywiście łagodniejsza

BusyBee 21:18, 15 wrz 2014

justajusta napisał(a)
Jakiś czas temu pisałaś o trawie praire fire, ostatnio zakupiłam około 30szt, ale podobno trzeba ją okrywać. Masz jakiś patent, jak to zrobić skutecznie? Dodam, że mieszkam niedaleko Olsztyna, więc temperatury zimą wiadomo jakie, myślisz że da wystarczy ściółka z kory i powiązanie w chochoły?

Witam, witam
Szczerze?? to myślę, że mi się trochę udało z tą trawą... Przezimowało 7 na 8... U mnie potrafi być mega zimno, bo ja pod wschodnia granicą...
...ta jedna trawa, która nie przezimowała, była na schodach w donicy...przesadziłam ją do gruntu, kiedy zrobiło się naprawdę zimno, ale przemarzła niestety- pewno za późno...

Zrobiłam trawce kucyki ze wstążkami, obsypałam korą i obłożyłam gałązkami dla pewności...
JulkAd 21:33, 15 wrz 2014

Aniulka napisał(a)

Przetacznik różowy mam 'Red Fox',kwitnie długo i fajnie wygląda nawet podsuszony,ale ścinam potem kwiatostany by nie marnował sił na zawiązanie nasion.Szałwia zakwita powtórnie po przycięciu,przetacznik kwitnie raz ale jest naprawdę uroczy
Wstawię zdjęcie,jak obejrzysz daj znać usunę.

Tak wygląda przetacznik 'Red Fox'.

Dzięki za fotkę i ja skorzystam z takiego widoczku....zapisałam
gierczusia 21:34, 15 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Nic a nic dzisiaj nie zdziałałam... w pracy cały dzień po prostu... jutro to samo...
.... więc mój ogród biedny, opuszczony i samotny...tylko wrony w nim urzędują wyjadając mi orzechy....

Czeeekejjjj .. Zaroski leca te wroniska pogonić .. Tym bardziej ,że orzechy lubię

A jakie fajne te buksy na rzeczonej rabacie..normalnie ...zazdraszczam
gierczusia 21:36, 15 wrz 2014

Noo i stówa pierwsza była..to bez kffiatucha tak nieładnie .. Gratulacje w takim razie ....iiii...Samych sukcesów ogrodowych życzę