Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 15:22, 04 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

No proszę, tyle cudnych fot, ale tu wypatrzyłam arundo donax uwielbiam je
bardzo zadbany i taki zdrowy ogród, choć wiadomo, ze dziadostwo nie śpi i stale coś atakuje...ja ścięłam jedną Rahpsody Blue na wysokość 10 cm, bo chorowała i nie wiedziałam, które gałęzie to dziczki, ale ponoć po brutalnym potraktowaniu, potrafią się odwdzięczyć
kiciuś cudny, nie niszczy?
Sadzimy cebulki kwiatowe 15:15, 04 sie 2014

Do góry
Mam pytanie do cebulek kwiatowych, czy te małe cebulki które rodzą się przy głównej nadają się do posadzenia, czy będą z nich ładne nowe rośliny czy jakieś marne? Odrywać je od cebulki matki czy może sadzić tak jak wykopałam?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:12, 04 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Irenko cieszę się, ze jesteś, i że pokazujesz zaczarowany
ściskam Cie kochana a roślinki odrosną szybciej niż myślisz po gazownikach śladu nie widać tylko kosiarka podskakuje baaardziej w niektórych miejscach.

macham

Kasiu, dzięki i ja się cieszę, że u ciebie ok, myślę, że chyba miałaś trudniej i poradziłaś sobie ja też już spokojna, no chyba że na psa wkurzona,mało się przez nią nie zabiłam, łobuz nad łobuzy, a im starsza, tym gorszabuziaki
do znudzenia to sami, ale już widać Vertigo
Ogródek Iwony 15:10, 04 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.

Ten projekcik wykorzystam. Z tyłu już posadziłam 3 hortensje bukietowe, ale sa jeszcze małe, choć zaczynają kwitnąć, tylko są jeszcze mało widoczne. No pieknie i ślicznie dziękuję Danusiu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 04 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Irenko rozplenicę rubrum i vertigo przechowujesz czy co roku kupujesz?

Podjęłam próby przechowania, niestety nie udało się, ewidentnie jednoroczne są; w tym roku nie wykopuję, zostawię w gruncie, ciekawa jestem, co będzie, a nuż zima łagodna...ale wiosenne mrozy szkodzą tym trawom, choć moja Vertigo 2 razy przymrożona w tym roku i odrosła na nowo od korzeni, jak były te mroziki w kwietniu...
Moje Takie Tam w Ogródku 15:08, 04 sie 2014

Do góry
aga_k napisał(a)
Z dużym opóźnieniem i niewiele ale są....

jak mi się to podoba...baaardzo!!
Ogródek Iwony 15:07, 04 sie 2014

Do góry
Danusiu Kochana, dzięki, że zajrzałaś, ale te te rabatki są już przerobione. Faktycznie, liczyłam na twoja pomoc i piknie narysowałaś ten projekcik. I pomysły wykorzystam, tylko trochę w innym układzie, bo teraz linie rabat są zmienione, Coniki wyautowane z racji tego, że brzydkie z wiekiem się robiły i łyse. Kostka, co przerastała trawą, wyrzucona i kanciki zrobione. Róże dosadzone. I jeżówki. Donica fajnie zaplanowana, dziękuję, wykorzystam.
Teraz te rabatki wyglądają tak:
Za różami pnącymi przy płotku posadzę chyba ekran z cisa. Przed różami choć jedną większą kulkę bukszpanową, są tam małe na razie.

Róże dostały podpory (2 New Dawn), a na piątym zdjęciu muszę dokończyć dosadzanie róż białych, chciałam powtórzyć twoją inspirację żółtych i białych róż i lawendy.

Mój kawałek planety 15:07, 04 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
to mój pierwszy różanecznik, moja duma te jasne przyrosty to za mojej kadencji choć posadziłam go w miejscu gdzie ziemia jest bardzo zbita i wydaje mi się że stoi w niej woda, roślina czuje się b. dobrze przynajmniej na razie, ale i tak będzie przeniesiona

ale ładny, zdrowy
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:57, 04 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na razie młodzianek
ćwiczy mięśnie w przedramieniu
na kowadle i na trzpieniu.
Przeważnie przydzwania tam gdziemu każe tata,
A co z niego wyrośnie?
Okaże się za 22 lata.

Niejeden tego fachu uczył się u mistrza,
a po kilku latach nic, a nic nie zbystrzał,
I wyrósł z niego "taki specjalist"
Co umie w wiadrze z wodą zrobić tylko "Pssssst"

Wow! i wiersz i chłopaki wspaniałe wracam dalej czytać i ślimora szukać
Zakochana w ogrodach 14:55, 04 sie 2014

Do góry

To faktycznie molinia, tez mam ich 6, u mnie drugi rok, co o nich powiesz, jak się u ciebie sprawują i jak długo masz?
Koszyczek cudowny, podziwiam, mnóstwo roślin i oczywiście chodniczek, butki będą suche a po bokach masz pole do popisu, pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 04 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko goździki posadzone ...Jeszcze raz wysyłam podziękowania
podlewam je dzielnie, bo u nas upały duże ...

czytam o stratach w ogrodzie ...
przykro mi baaaaaaaardzo

To super, niech rosną zdrowo, są śliczne
jak przekwitną, to ścinaj i będzie taki jeżykowy dywan ale to za rok
już ok Agatko
teraz zachwycam się wszystkimi trawami, ich pora, a rozplenica rubrum ma cudne kotki

miskant cukrowy, mimo że inwazyjny, u mnie jakoś nie jest źle, lubię go bardzo

i Vertigo z Bonicą
i lecę na kominki

Ogródek Iwony 14:45, 04 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/672882/original.JPG[/img]

Zakryj oczko kratką, włókniną i kamyczkami i postaw jeden porządny głaz, kamień jako ciurkadełko.
Ogródek Iwony 14:42, 04 sie 2014

Do góry

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.
Ogródek Iwony 14:38, 04 sie 2014

Do góry
Daleko trzeba zasłonić budynki, najlepiej bukami kolumnowymi, jeden przy drogim

Za sliwą wiśniową posadź hortensje bukietowe kilka szt- jednakowe, jaśniejszą i bardziej kolorową odmianę zurawki, ta jest za ciemna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O matko tosz to szok taki tłum u mnie???

Dziewuszki mam limit 2 minuty bo mam gosci - dziś robota zgodnie z planem zrobiona.
Kolejne etapy ukończone

Wróce jutro lub w poniedziałek

ps. jestem mega zadowolona z osiągniętych rezultatów i zamierzam niebawam pożegnac moje "grobowe pazur" na rzecz pięknych pazurków

Gosia, znalazłam taką fotkę, widać płytki chodnikowe i żwirek. Tak myślałam, ze będie to ładnie wyglądać. Całość też ekstra. Zaznaczam sobie twój wątek do oglądania, ale już nie wyrabiam z ilością pięknych ogrodów.Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 14:35, 04 sie 2014

Do góry
Trzmielina na pniu, białe miskanty

Pod domem donica zasłaniająca skrzynkę, klon palmowy plus bluszcz zwisający
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:31, 04 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, czytam, ze Ci koparka i betoniarka poniszczyly ogrod... Nie zalamuj rak, moze to poczatek czegos nowego Bedzie jeszcze piekniej. Promyczku, sciskam Cie mocno. Bedzie dobrze! Zobaczysz!

Betoniara, ale już ok, już kolejne wydarzenia i nie ma kiedy rozpamiętywać
Buziolki, fajnie że wpadłaś, ja zaraz biegam i czytam, co u was
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:24, 04 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Buziolki dla Ciebie Irenko...spokojnego weekendu

Jula, u mnie to chyba nigdy nie jest spokojnieale dziękibuziole
limki cudne i takie bezproblemowe są

ta też cudna, częściowo ucierpiała, wiosną będę rozmnażać
ta lawendowa, połowa z niej została

Vanilki się przebarwiają, ale szybko
i wielki patyk i na dodatek zakwitnie, to chyba też Vanilka będzie
a werbena to wszędzie zawędrowała, stale jakieś nowe wyłażą

Ogród przydomowy - Hosty 14:20, 04 sie 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Posadzone. ...

Wojtku, ładnie wyszło, choć koniecznie popraw linię trawnika, jak Małgosia radzi. I druga rzecz mnie zastanawia. Masz na rabatce chyba pojedyncze egzemplarze, wbrew zasadom ogrodowiska, aby powtarzać elementy. Czy to jest zamierzone?
Nawet hortki sa różnych odmian.
U mnie np. kupowałam 2 wiosną, miały być te same, posadziłam obok siebie,a teraz się okazuje, że są różne i mnie to wkurza. Jedna, to zapewne hortensja kyushu, a druga nie wiem, ale ma pełne limonkowe kwiatki. Z radością bym chciała stwierdzić, że to hortensja limelight, ale u Any kwiatki szybko się wybielają, a u mnie wciąż zielone. I nie wiem, co to za cudo?
Zapach ziemi 14:19, 04 sie 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
I jeszcze przy okazji . co dolega mojej młodej magnolce. Grzyb, czy przypalona słońcem?

Jeśli wszystkie albo większość mają takie plamy to grzyb ale jeśli tylko te dwa a reszta git to może być przypalenie.
Na wszelki wypadek popryskaj na grzyba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies