Mariolu, jeśli pytasz mnie o zdanie to ja posadziłabym Artemis Połączenie Amarantu z bielą to moje ostatnie odkrycie i właśnie obok Falstafa mam posadzoną Parky Obydwa te kolory będące obok siebie niesamowicie się wydobywają. Kompozycji jeszcze nie mogę pokazać obie te róże w powijakach. Efekt będzie za rok lub dwa. Mogę tylko pokazać kwiatuszek Parky
Ula, Falstaf jest różą, która słabo się krzewi, rośnie wąsko do góry i kwiaty ma zwrócone do góry jak widać na zdjęciu. Często pod swym ciężarem po deszczu przewieszają się, są bardzo gęsto nabite i długo utrzymują się. Wysokość 120, 150 cm. Swoja po trzech latach musiałam przesadzić, bo przyduszał ja powojnik. W tym roku odbudowuje się od nowa więc rewelacji nie będzie. Kwitnie do samych przymrozków. Zdjęcie przekłamuje kolor, jest ciemniejsza.
pojawil się dzisiaj chodnik do ogródka jeszcze nie skończony nie ubity ale już cieszy me oczy z każdym krokiem coraz bliżej końca
ale i przy nim pojawił sie problem z jednej strony jest tak wysoki że nie wiem jak zasłonić ten beton wystający kamieniem chyba nie zdołam tak wyjść bo zsunie sie i będzie widać beton na tym zdjęciu widac ten felerny bok
a tu jeszcze kilka ujęć z dzisiejszego dnia
a tu po prawej pod schodami będzie donica z palisad i planuje posadzić w niej lawendę i zasypać białym kamyczkiem
a może ktoś marzy o kotku puchatym z długą sierścią
posiadam dwa takowe rozrabiaki - szukają nowych domków
oddam do dobrego domku
mamusia kociąt po norweskich leśnych, niestety jej natura poskąpiła długiego futra, nikt nie był nią zainteresowany i tym sposobem trafiła do nas
a teraz mamy jej przychówek
A mnie szkoda moich ogórków, bo kiszone na zimę były doskonałe. Z tymi kupnymi, to różnie bywa
W tym roku przerobię jeszcze wiśnie, ogórki, pomidory, zamrożę koperek, no i obowiązkowo borówki do mięs
Kto wie, czy nie skuszę się jeszcze na powidła śliwkowe
Dziękuję Haniu 100 buziaków i spokojnej nocki Haniu super że pocieszyłaś się kwiatkami i świeżym powietrzem i ile fotek widać jak ci było tego trzeba pozdrowienia dla dzielnych pomocników