Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

lojalna_ 19:31, 31 sie 2014

katiaxx napisał(a)
owoc dzisiejszej mej pracy - ledwom zywa

czekamy na przesla

Swietne ogrodzenie .... Mnie sie podoba xcell aluminiowe poziome na moich 35 metrach ale jak mnie obliczyli to mi szczeka opadła .... Ciekawa jestem co to tylko nie mow ze xcell bo juz Cie nie lubie naprawde jest super takie pasuje do mojej chałupki , zreszta w galerii maja tak piekne jak Twoje
katiaxx 20:00, 31 sie 2014

mnie tez się podobają realizacje xcella, męczyłam męża żeby ich poprosić o wycenę bo czasem tak mam że ktoś wydaje mi się mega drogi, nie pytam a po fakcie okazuje się że jednak warto bo wcale tak drogo nie było. W tym przypadku wystarczyło że podali orientacyjną cenę za metr bieżący takiego ogrodzenia i o dokładną wycenę już nie prosiłam bo coś sama brama wychodziła drożej niż całe moje ogrodzenie .
Ale ich ogrodzenie - wydaje mi się nie wymagają potem już żadnej pracy.
Nasze nie nie jest aluminiowe - nawet nie jest ocynkowane. Pociągnięte podkładówką i pomalowane 2 razy.
lojalna_ 20:11, 31 sie 2014

Mnie tez własnie zmroziła cena, chociaz wychodze z załozenia ze lepiej dołozyc i czuc sie zadowolonym ale tez zrezygnowałam szok my robimy plot z przodu na wiosne i Twoje rozwiazanie jest idealne, podobny płot ma w ogrodzie kwiatholandii jak sie nie myle.. Ale Twój pomysł jest swietny i najwazniejsze bardzo efektowny. Juz pokazałam mojemu M
katiaxx 20:27, 31 sie 2014

Można pomyślec o ocynkowaniu z pewnością to podniesie komfort dalszego użytkowania a nie wyjdzie tak drogo jak w xcellu.
lojalna_ 20:37, 31 sie 2014

To jak sie bedzie przez zime sprawowało to juz bedziesz wiedziała w kwietniu i zycze Ci zeby nic sie złego z płotem nie działo
katiaxx 22:19, 31 sie 2014

aa zapomniałam powiedzieć ze zaczepiłam naszego nadwornego elektryka _ Pana Edwarda, i mówię, że placyk, że grill , że prąd potrzebny i jaka to będzie fortuna te kable i to wsio i tłumaczę gdzie to ma być. Pan Edward - ostoja spokoju (tylko raz się na mnie wkurzył bo wyrzuciłam mu jakieś części do wiertarki którymi robił dziury okrągłe w tynku) - mówi że kabel to jakieś 2,5 zły za metr i żeby najpierw placyk był bo inaczej to tak "po głupiemu robić "
święte słowa, najpierw placyk
ale się ucieszyłam bo myślałam że ten kabel to jakieś 15-18 zł/metr
ino laterenki jakieś sobie upatrzę
jazzy 22:26, 31 sie 2014

katiaxx napisał(a)

ino laterenki jakieś sobie upatrzę

Ooooo i ja
Teraz w sumie sezon ogrodowo-tarasowo-grillowy się kończy, to i pewnie przeceny będą jakieś
katiaxx 22:28, 31 sie 2014

jak coś znajdziesz ciekawego - np kilka sztuk włoskich latarenek na allegro za bezcen to daj znać ja również Ci coś podeślę jak trafię
Donia72 22:28, 31 sie 2014

Szukałam ławeczki i myślałam, że teraz będą trochę tańsze. No i się rozczarowałam Zrobili droższe niż były
katiaxx 22:30, 31 sie 2014

a dziś na proszonym obiedzie dowiedziałam się że na komary działa kawa palona, tzn, należy ją na jakimś spodku podpadli, ona się tli wydając zapach mocny ale do zniesienia i komar żaden nie podleci.
Słyszałyście/liście ?