Uwielbiam oglądać obrazy z twojego ogrodu, róże w purpurze,kolor purpury i trawy do mnie przemawiają.......sadź, sadź na co czekasz.....a ja czekam jeszcze na tło, dla tych barw w ogrodzie, cudownie masz, jeszcze tylko, żeby się nam prawdziwe lato pokazało, bo faktycznie, ciężko z tą pielęgnacją
Burgundy Ice-boska
wieczorna, łagodna zieleń z purpurą żurawek, tak zestawiona, tak piękna, że sobie siedzę, patrzę i popijam herbatkę z owoców leśnych u Ciebie
Ania, czy te brązowo-żółto-rdzawe (rudbekie?) nie pokładają się Tobie w każdą stronę? Miałam kiedyś i wyrzuciłam. Może z odmianą nie utrafiłam?
A kolor mi pasuje.
Witajcie! Mam ogromną prośbę o pomoc w skomponowaniu tej rabaty. Wymiary 2,5 na 5m. Na pewno chciałabym na niej umieścić widoczne na zdjęciu bukszpany. Co dalej - nie wiem. Strona pd-zach. Przydałoby się chyba coś na pniu za tymi trzema bukszpanami w rządku
Nie patrzcie tylko proszę na bałagan wokół. U mnie wciąż trwają porządki po budowie.
Basiu - czasu chyba teraz każdemu brak.. deszczpada, ciepło, roboty w ogrodzie dużo..
Mariolu - nie mam miejsca już na nic
Madżen - naparstnice raczej zakwitną za rok.. i będą ogromne, zarezerwuj miejsce I śliczne MOje kupowane w zeszłym roku miały ponad 2 metry wysokosci i chyba 5 kwiatostanów.. od sąsiadów mam kupę roboty.. i czasu brak, a teraz ciągle pada... a tam muszę sie wczołgać.... bo dostępu brak... i wyrandapować jeżyny, bo znów atakują..
Sebek - a może chcą mieć taki element ogrodowy...zasuszone drzewo.... są gusta i guściki.. i nadal pada... dlaczego u nas nic nie może być z umiarem jak przystało na klimat umiarkowany
Już wygląda wspaniale, za rok-dwa, a co dopiero za 5, będzie busz
Zazdroszczę brzozy w tle - doskonale komponuje się z domem, płot wspaniały też widzę, przy nim słoneczniiczki żółte, czerwona, romantyczna róża - powala!
Aga, bardzo podoba mi się Twój zamysł na posadzenie tak dużej plamy tawułek: to arendsa czy chińskie? Chyba arendsa. Ślicznie się rozrosną, rosną duże i będą przyciagały wzrok
czytałam kiedyś o problemach z różą - chyba jakąś białą - jak wygląda sytuacja w tej chwili? jak sobie poradziłaś? Dopytuję, bo u mnie chyba szara pleśń zaczęła gościc na 3 krzakach (choć nie ma zmian na liściach, ale na szypułkach tak). Martwi mnie to
Próbowałam uchwycić laurki dla Halinki, ale w tym buszu słabo je widać, one są najważniejsze gdy bylin nie ma czyli od listopada do marca
Ponieważ ich nie widac wskazuję że są pod śliwą po obu stronach.
Witam się Lenko u Ciebie. Śliczne rabatki powstają. Grujecznik, ambrowiec, też mam i bardzo lubię. Robinia bardzo dobrze tu pasuje, chociaż perukowiec, też piękny
Wkleję Ci swoją zgodnie z życzeniem, na przestrzeni 6 lat. Jak zobaczysz, to daj znac, to usunę.
Myślę, że swoją już możesz delikatnie formować.
Pozdrawiam serdecznie
2009.05.; 2010.08.; 2011.09.
Bardzo ładnie ale ja bym i do nich wsadziła po jednym
Oczywiscie to tylko takie moje gadanie sorki
A lilie masz faktycznie królewskie cudeńka u mnie dopiero w pąkach