Czyli jak moja hortensja jeszcze nie kwitnie to nic? Jeszcze też ma szanse w tym roku? Bo już myślałam, że coś z nią nie tak, też ma podobnie zielone nowe liście jak Twoja ale kwiatów ani nawet pączków nie ma. W zeszłym roku z doniczki do ogrodu wsadzona. Moja różowa. Zdjęcia już nie zrobię bo ciemno.
U mnie podobna sytuacja, zawsze stare kłącza słabiej zakwitają, staram się zamawiać po kilka świeżych kłączy. Nie są one rozmnażane w naszym kraju, wędrują z cieplejszych rejonów, napakowane energią po brzegi .
Momo Botan - nie sprawia problemów, kwitnie okazale i obficie oraz lotos żółty z Ameryki Północnej
Za skalniak zawitały Anabelki, w tym roku skromnie z kwiatami, ale w kolejnym powinny spełnić swoje zadanie.
Bylinówka.. miała być w różnych odcieniach różu, ale jak widać przemyciłą się tam oczodajna żółta chryzantem, która oczywiście miałabyć intensywnie różowa...
Red fairy u mnie ma dziwny kolor . Nie jest ani czysto czerwona , ani biskupia. Coś pomiędzy. Do tego w zależności od słońca kolor ten zmienia się. W pąkach jest znacznie ciemniejsza.