Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:53, 08 sie 2014

Do góry
Dobrze, że wirtualnie Weroniko i nogi nie bolą
wiesz, jak młode roślinki, to koncepcja nie jest widoczna, dorastają i jest lepieju mnie ogrodowe tylko, co kwitną na tegorocznych i oczywiście na starych też, więc lepiej
ostatnie zakupy do lasku to te, świetnie tam się trzymają
patyki już limek kwitną, na jesień jeszcze przeniosę do lasu 30 sztuk
Kolorowy ogród na piasku 16:41, 08 sie 2014

Do góry
viva napisał(a)
Jestem, żyję ...

Rozmowa z Mają nagrywana była na naszym jeszcze nie urządzonym tarasie. Broniłam się przed tym ale jego już istniejący klimat bardzo im się spodobał. Niestety poddałam się

Rozmowy robocze przy herbatce

zmiana dekoracji przed nagraniem

ostanie otarcie potu mimo zachmurzenia było bardzo parno

Oh, Vivo, przed czym Ty się wzbraniałaś? Klimat jest cudowny, sielski. A ostatnie zdjęcie mnie rozczuliło
Mój nowy stary ogród 16:36, 08 sie 2014

Do góry
Surfinie z dużej białej donicy poszły precz, pokonał je grad. Coś tam muszę wsadzić, bo cyprys samotny został

Donice pozostałe jeszcze dają radę, ale to też końcówka surfinii

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:33, 08 sie 2014

Do góry
Kasiulka zobacz jak floksik od Ciebie cudnie kwitnie
Kolorowy ogród na piasku 16:25, 08 sie 2014

Do góry
Jestem, żyję
Macie rację, osłabiony stresem organizm dużo łatwiej jest atakowany przez choroby. Już przed nagraniem nie byłam zdrowa. Wiadomo jakie były upały a ja miałam tylko kilka dni na ogarnięcie ogrodu. W taki czas nie pracuję w ogrodzie ale tym razem nie było wyjścia co nieco trzeba było posprzątać. Choć staram się, aby wszystko co trzeba, robić na bieżąco jednak w takim ogrodzie jak mój jest to bardzo trudne.

Dziękuję wszystkim za gratulacje, słowa uznania i radości, obawiam się tylko czy nie są przedwczesne Na razie jestem pełna niepokoju. Nie jest to najlepszy czas dla mojego ogrodu.
Mireczko, róż nie nagrywali, była umowa, że przyjadą ale niestety dotarli dopiero teraz.

O tym, że Maja jest przemiłą osobą piszą wszyscy, którzy ją poznali więc potwierdzać nie muszę Z całą ekipą było bardzo sympatycznie
Czuć było, że każdy wie co ma robić i wszystko szło sprawnie.

Ciągle byłam zaskakiwana ich zainteresowaniami w naszym ogrodzie. Coś mi się wydaje, że ten odcinek będzie roboczo-techniczny Po nasyceniu się kwiatami w ogrodzie Ani u nas Pan Redaktor wyciągał tematy ziemno- budowlane

Czytam niejednokrotnie takie wypowiedzi na wątkach, że Maja pewnie czyta i ogląda nasze forum i wypatrzy piękne ogrody. Niestety tak nie jest. Pani Maja jest bardzo zajętą osobą nie ma to czasu. Jadąc na nagranie nie wiedzieli do jakiego ogrodu jadą
Przyjechali z polecenia Ani Małej MI, Bogdzi i Ewy z Pszczelarni
Bardzo Wam dziękuję. Gościć Maję we własnym ogrodzie to prawdziwie duże wydarzenie.

Rozmowa z Mają nagrywana była na naszym jeszcze nie urządzonym tarasie. Broniłam się przed tym ale jego już istniejący klimat bardzo im się spodobał. Niestety poddałam się

Rozmowy robocze przy herbatce

zmiana dekoracji przed nagraniem

ostanie otarcie potu mimo zachmurzenia było bardzo parno

Moja bajka 16:21, 08 sie 2014

Do góry
Moje wyhodowane z nasionek hosty nadal są jeszcze malutkie, ale sama nie wiem co robić: wsadzać je do ogródka, czy nadal kisić w domu pewnie aż do wiosny?
Mój nowy stary ogród 16:19, 08 sie 2014

Do góry
Moje roślinki ogarnęły sie po wczorajszej nawałnicy, jeszcze tylko limki trochę zmęczone leżą dobrze że nie połamane

Ascot kompletnie nie dawała rady w słońcu, po jednym dniu kwiat zasychał, przesadziłam w półcień i kwitnie pięknie

Pirouette zaczyna pokaz
Półdziki ogród - do przerzedzenia... 16:17, 08 sie 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:11, 08 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

On już śmiga za ręce trzymany????
Jesssuu jaki szybki Ale co się dziwić jak już nurkować umie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:08, 08 sie 2014

Do góry
Kondzio...stan lenistwa nie jest zły, bo więcej czasu na myślenie i można coś wymyślićmożna rzec, jest twórcze

Weroniko....no chyba tak wiosną było na jeża, teraz awangarda

Iwonko...dziękujęteraz grzech nie pokazać tego kwiecia

no i się doczekam, budy idą out ciekawa jestem, jak psy to przyjmą, nowe miejsce dla siebie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 08 sie 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 08 sie 2014

Do góry
Śpioch

Tawuły cięłam już dwukrotnie w tym roku i z uporem maniaka zamierzają kwitnąć

Do góry
Śpioch

Tawuły cięłam już dwukrotnie w tym roku i z uporem maniaka zamierzają kwitnąć

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 15:50, 08 sie 2014

Do góry
Nymphaea 'Wanvisa' - Lilia Wodna
długo nie brak było czekać to jej drugi kwiat.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:45, 08 sie 2014

Do góry
Małgosiu,
moje wanilki sadzone wiosną i rosną w pełnym słońcu i już zmieniają kolor.
I na specjalne życzenie mój warzywnik
Ogromny tu busz Małgosiu, ale jaka frajda z własnych zieleninek wczesną wiosną. A teraz cieszą własne pomidorki i cukinie.
Dziekuję Małgosiu za tyle ciepłych słów o moim ogródku.
pozdrawiam
Na Łowieckiej 15:44, 08 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)
Ostatnio mam wyrzuty sumienia gdyż częściej fotografuje ogród niż własne dziecko, dlatego postanowiłam to również nadrobić a że jest to forum ogrodnicze, zdjęcia są z ogrodu
Szymon Was pozdrawia serdecznie!!!!

Ale fajne zdjęcia! Odpozdrawiam dla Szymona!
Na Łowieckiej 15:44, 08 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)

Duuuużo lepszy i masz rację kociak czuje się coraz lepiej choć mamy jeszcze spore problemy z jej zdrowiem... A oto główna bohaterka moich ostatnich zmartwień:

Felka przypomina mi pierwszego kocura sąsiedzkiego z lat dzieciństwa Cygan się nazywał i uwielbiałyśmy go.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 08 sie 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Irenko,ile u ciebie pieknych,tajemniczych zakątków.Powinnaś zgłosic się do programu Mai bez wahania.

Małgosiu dziękuję, owszem, mam mnóstwo ciekawych zakątków, w każdym buduję inny klimat, ale jednocześnie chcę wszystko spiąć w całośćstąd biały jest dominującym kolorem w meblach i na domach..bo i mur biały..

co do Mai, raczej nierealne i chyba bym nie chciała, z różnych powodówchoć samą Maję i jej program, bardzo lubię
wolę innych oglądać
doczekam się choć jednego, ten powojnik cudny....wybrałam go po dokładnym obejrzeniu w ogrodzie Justyny, ona jest kolekcjonerką unikatów....czekam na Solidarność, na czerwone kwiaty i nic, potem na kolejny i nic..

Duches of Edinburgh

i zaczynają się kotki i Molinia też mi się podoba

rozchodniki juz są piękne, moje patyki tu w mnogości kwitną, będzie co na jesień przesadzać
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 15:33, 08 sie 2014

Do góry
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

I rzut oka na warzywniak

Kochana z czego Ty masz te skrzynie?
Oznajmiam wszem i wobec, że będę małpować
Skrzynie znaczy - u mnie będą trzy kwadratowe Muszę się wziąć za tą część ogrodu, bo u mnie straszy a Ty mi na ambicje wjechalaś cud miód malina dynia ogórek fotkami
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 15:26, 08 sie 2014

Do góry
Witaj Haniu

Niektóre odmiany maja to do siebie ,że zasychają im dolne liście , zwłaszcza te wysokie , często jest to spowodowane suchym podłożem .Dobrze jest też opryskac środkiem grzybobujczym zwłaszcza , gdy duzo i często pada .

Jeszcze kilka pięknotek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies