Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Iwony 10:29, 08 sie 2014

Do góry
Witam pięknie. Nie wiedziałam, że będę się cieszyć z pochmurnego nieba. Wreszcie powietrze się zmieniło.
Najpierw sprawa róż:
JoannA napisał(a)
Iwonko,
ta róża dorasta do 1,5m szerokości, a ja nie wiem ile tam jest miejsca. Tak trudno doradzic na odległość.
A z tyłu za różą planujesz cisy i rh. Dobrze zrozumiałam?

Wygląda na to, że jedną muszę przesadzić. W to miejsce wsadzę rabatową.
Teraz między nimi jest jakieś 75 cm odległości i wygląda to tak:
Widok na całą rabatkę - po lewej stronie są róże New Dawn, floksy, jeżówki, przy ogrodzeniu ma być ekran z cisa. Na prawo widać hortensję Anabell (od tego miejsca mniej więcej zmienia się kwasowość gleby) i różanecznik. Dojdzie jeszcze jeden, ale muszę hortensję i tego Rh trochę przesunąć. Tzn. cofnąć trochę Rh, aby zasłonić gołe nogi floksów, miedzy trochę do przodu podsadzić Anabell i pokombinować coś z przodem przed Rh.

Mogłoby być tak:
a co z przodu?

Wczoraj się chwaliłam, że róże zaczynają drugie kwitnienie, ale to był chyba koniec pierwszego tłoczenia.
Ogród z łezką 10:21, 08 sie 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasiu

Uroczy ten Wasz maluszek do schrupania, myśle ze nauka w domu jak najbardziej ale szkolenie to po ukonczeniu 4/5 miesiaca. Fido zaczął koniec 6 m , i efekty były a u młodszych piesków ktore chodziły to ucieczki, zabawa, rozproszenie.

Nasz Fido jak był malutki

Matko i córko!!! Jaki pięknościowiec!!! Cudny

W przyszłym tygodniu będę rozmawiała z siłą fachową, wszystkiego się dowiem i dam znać Mam traumę po Filipie...po przeprowadzce do nowego mieszkania, wył niemiłosiernie...nie mam głuchych sąsiadów w Zabrzu...do Pszczyny jeszcze się przeprowadzać nie będziemy. Chcę wskazówek jak go nauczyć powolutku samemu w domu zostawać.
Ogrodowa zachciewajka :) 10:15, 08 sie 2014

Do góry

Takiego mam chwastka. Wyższy ode mnie ma jakieś 180 cm.
Herbicydy 10:11, 08 sie 2014

Do góry
pawel200_20 napisał(a)
Było tak-

A teraz jest tak-

Zobaczymy co z tego wyniknie choć na razie upałów nie ma

Paweł i jak tam?
Ogród Tosi 10:03, 08 sie 2014

Do góry

hortensja w tym ujęciu z różą robi za piękne jej przybranie .... ależ szaleją rozmiarowo roślinki u Ciebie ....
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 09:50, 08 sie 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)
Aksamitki wąskolistne

Uwielbiam aksamitki bo kwitną po samej zimy W tym roku tymi wąskolistnymi mam cały warzywnik obsadzony niestety maja jedną wadę Przy dużych ilościach opadów pokładaja się

Zostawiam pozdrowienia
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:26, 08 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Nowe ....

A ty u mnie piszesz że pomysłow nie masz ;p fajnie wyszło zapytam teraz o techniczną stronę sadzenia Hortek...co robisz że takie wyprostowane są? podwiązujesz do czegoś? czy to kwestia ciecia wiosennego? bo moje to "wyginają smiało ciało", że tak napiszę
Kosolkowa Pasja 09:26, 08 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
To dziś ze mną przyjechało. Dwie kolejne pyszłogłówki, jeszcze jeden marcinek, dwie rozplenice, kolejne dwie perowskie, i dwie bonice

jakie ładne okazy, chodzi za mną ta perovskia ale chyba gdzies czytałam że wrażliwa na mróz ?
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 09:23, 08 sie 2014

Do góry
Kocanki

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 09:21, 08 sie 2014

Do góry
Aksamitki, cynia

Słonecznik

Gailardia
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 09:10, 08 sie 2014

Do góry
Aksamitki wąskolistne

Choroby i szkodniki wiśni, wiśnia - Prunus 09:06, 08 sie 2014

Do góry
Hej, mam pytanie odnoście mojej wiśni kiku-shidare. Od góry od nasady brązowieją jej liście i chyba odpadają, ale jakby nie usychają. Co to może być? Chyba za wcześnie na odpadanie i brązowienie liści. Spryskałam ją na grzyba. I tak się zastanawiam, że może to przez upały jakie były, albo jakieś choróbsko? Podsypana jest korą i na to dałam kamyczki. Może ta kora? Dodam, że na liściach nie zauważyłam nic dziwnego, poza dziurkami,a le to ją jakaś gąsienica podgryzała, którą znalazłam i zdjęłam. Pozdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:01, 08 sie 2014

Do góry
Równiez gratuluje dwu setki u mnie juz 6 stron hihi

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:01, 08 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
hortensje,
goździki brodate wysiały się strasznie pod limkami...

Agatko, to na ostatnim zdjeciu z hortensja to jest przetacznik czy cos inne?
Grembosiowo 09:00, 08 sie 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Macham do odwiedzających, miło, że do mnie zaglądacie, bo ja niestety nie miałam czasu byc u Was na bieżąco...

Pragnę donieśc, że stary dom wynajęłam z możliwością wykupu za rok, bardzo się cieszę, że w końcu się udało.

makkasia, Kasya, Jagoda, pytacie o moje bujne trawy, wiem tylko, że to rozplenice, na mojej glinie całkiem sobie radzą, mam je 3 lata. Dziś wyglądają tak:

Jeżówki po ostatnich ulewach mocno się pokładają, muszę je podwiązac...
(c z kreską mi nie wchodzi)

Grembosiu! Wczoraj kupiłam moje pierwsze trawki, rozplenice własnie. Podpowiesz proszę jak i kiedy się je dzieli? Chciałabym przed wsadzeniem je podzielić na pół, mogę?
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:58, 08 sie 2014

Do góry
Dziwaczek

Ślazówka ogrodowa

Nasturcje

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:57, 08 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

I jak Aniu podobały się zdjęcia z wojaży? chciałabym żeby mój ogród miał 20 a ma niecałe 2Tobie też nie brakuje zdolności w upychaniu my Anki tak mamy, bo my jesteśmy sroczki

oj tak, zbieracie, zbieracie, gromadzicie, a mówicie, że juz więcej się nic nie zmieści, po czym co sezon to nowe obfite zakupy, albo nazwozicie czego i sadzicie Mistrzostwo swiata jakieś normalnie
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:54, 08 sie 2014

Do góry
Na dzień dobry!

Kosmosy

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:54, 08 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Rozwinęła mi się zlamana gałązka Jamesa Galwey, ale nie wiem czy to on?

Aniu, moim wielce niedoświadczonym okiem, to wg mnie za mało pełny jakoś tak

choc tu też pokazali taki niezbyt pełny kwiat: http://www.pflanzen-im-web.de/files/Rosen/james-galway-image_galerie_gross.jpg

może za mało wody miał, potrzebuje pewnie Twojej ręki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:48, 08 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

hejka
też masz krwawnik śliczny jest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies