Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Enya73 19:57, 07 wrz 2014

Piękny ogród, szkoda że masz problemy z chorobami grzybowymi, jak zresztą wiele osób w tym roku. Pogoda deszczowa sprzyja niestety temu zjawisku. Jak nie przepadasz za chemią ogrodową, to polecam biosept active

Pozdrawiam serdecznie
tusiawka 22:22, 08 wrz 2014

Pawlus napisał(a)

Jaka to odmiana jeżówek? Piękna jest.

W ogóle to chciałbym oficjalnie się przyznać do regularnych wizyt w Twoim ogrodzie. Uwielbiam geometryczne rabaty. Do tego trawy, hortensje , graby. Cudnie jest.

Witam u mnie i pozdrawiam.
Odmiany niestety nie znam. Chciałam nasiona pozbierać, bo też mi się bardzo podoba, ale w tym roku przez choroby raczej mi się nie uda.

tusiawka 22:23, 08 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Bede zagladc bardzo mnie inspirują Twoje pomysły

Witam i zapraszam
tusiawka 22:25, 08 wrz 2014

Enya73 napisał(a)
Piękny ogród, szkoda że masz problemy z chorobami grzybowymi, jak zresztą wiele osób w tym roku. Pogoda deszczowa sprzyja niestety temu zjawisku. Jak nie przepadasz za chemią ogrodową, to polecam biosept active

Pozdrawiam serdecznie

W tym roku już pryskać nie będę, bo nowe ogniska chorób się nie pokazują, ale w przyszłym zrobię podejście do tego bioseptu. Dziękuję wszystkim za rady.
tusiawka 22:32, 08 wrz 2014

Dzisiaj posadziłam pierwsze cebule 100 białych tulipanów za bukszpanowym miniżywopłotem i 50 czosnków Hair.
Wiem, że to ciut wcześnie, ale działam jak jeszcze długie dni, pogoda ładna i po pracy można do ogrodu wyjść.

Poza nowymi zakupami mam jeszcze sporo cebul wykonanych wiosną, więc trochę wkopywania będzie.
Najgorzej zapowiada się rabata za oczkiem, bo busz na niej straszny teraz.
AgaeM 16:05, 09 wrz 2014

A tak wyglądała moja sałata pewnego mokrego czerwcowego poranka.

Witam i podziwiam ogród. Śledzę jak powstawał. I bardzo rozbawił mnie ten post. Moje ślimaki lubią moje funkie. Wyglądają jak ta sałata. ))
bleebla 11:17, 19 wrz 2014

Co się u Ciebie dzieje? Jak sadzenie cubul?
Ja już posadziłam z 30 sztuk i zastanawiam się czy nie wykopać, bo jest strasznie ciepło. Jak tak dalej pójdzie to je zobaczę w październiku
nicol21 07:51, 30 wrz 2014

Z opóźnieniem dotarłam do wczesno wrześniowych zdjęć i stwierdzam że teraz pewnie jest jeszcze piękniej jak zmienia się kolorystyka zieleni na wszelkie kolory w ciepłych tonacjach!
Szkoda tych sałat, tych jeżówek i lawendy. Może dla niektórych za mokro a dla innych za sucho. Choć dziwne że te jeżówki pięknie kwitły a potem padły. Jak one teraz się prezentują? Coś się poprawiło? Wszystkie krzaczki tak miały? A był taki cudny szpalerek pod hortkami.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
tusiawka 18:37, 30 wrz 2014

Cały czas w strasznym niedoczasie jestem.
A jak już coś się znajdzie to lecę cebule do ogrodu sadzić.
Niestety na forum nie zaglądam prawie wcale.
Liczę, że nadrobię w długie zimowe wieczory.
Poza cebulami udało mi się jedynie pozmieniać nasadzenia w donicach.
Zostawiam kilka fotek, bo jesień już na dobre się zadomowiła.

tusiawka 18:40, 30 wrz 2014

AgaeM napisał(a)

Witam i podziwiam ogród. Śledzę jak powstawał. I bardzo rozbawił mnie ten post. Moje ślimaki lubią moje funkie. Wyglądają jak ta sałata. ))

Ślimaki to u mnie prawdziwa plaga, ostatnio zjadły mi wszystkie zimowity dosłownie w jeden deszczowy dzień.