I stare kwiatki i rabatki, ale inne, bo co co rok jednak inaczej to wygląda, coś rośnie, coś wypada, coś trzeba dosadzić, przesadzić i tak dalej i tak dalej...
The Pilgrim
Sunny Rose i Bssino
The Fairy Dance
Sebastian Kneipp
Mimo iż ten ogród nie jest wcale duży, człowiek zainteresowany ogrodami chodzi tam jak w transie. W którą stronę by się nie obejżeć widać inną perspektywę. Od ubiegłego roku trwają prace przy rozbudowie tego pięknego miejsca. Podziwiam Tych ludzi , ich pasję i zamiłowanie, poznałam właścicielkę ogrodu, ale to jej mąż wkłada całe serce w tworzenie tego ogrodu.Prywatny Ogród Japoński w Jarkowie koło Kudowy Zdrój.
Troszkę nowych zdjęć, z nowych tegorocznych rabatek.
Pierwsza to rabata z różyczką Bieneweide Rot, śmiałkiem darniowym Pixie Fontaine, cisami i werbeną. Doszła jeszcze lawenda i perowskia i róża sonennschirm,bo co miałam wyrzucić?
Róża Biennewiede Rot miała być pachnąca, zwłaszcza dla pszczół, miododajana,taaa miała być... Pszczół to ja mam w ogrodzie, ale koło tej różyczki raczej nie.
Asiu takie widoki to spełnienie marzeń o ogrodzie. Prostota i elegancja, tajemniczość i przestronność. Te cudne żwirowe ścieżki, zakamarki.
Jak widać nie potrzeba 'niezwykłych' roślin. Niektórzy mają mnóstwo różnych, nowych odmian, wynalazków ale tak całościowo to mają tylko skupisko roślin. Ty Asiu wyczarowałaś ogród, i to przed duże O
Powtórze więc tylko za Reni- Asiu zwykły, a zarazem niezwykły ogród
Tu akurat się z tobą nie zgodzę. Ciesz się, że biega za płotem, a niestety wiem co mówię.
Asiu czy mogę skopiować to pierwsze zdjęcie do mojego wątku o projektowaniu? Oczywiście z adnotacją, że pochodzi z twojego ogrodu.
Cudowny ten Twój tarasik Małym nakładem finansowym można stworzyć idealne miejsce do wypoczynku Nawet jak na niego patrzę to sie już relaksuję Mobilny dach jest strzałem w dziesiątkę Na zimę zwijasz, pierzesz i gotowy na nowy sezon