Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 11:27, 15 sie 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i.... znów widzę u Ciebie nowe nasadzenia niesamowicie gustowne i znów nasuwające mi zmiany w moim ogrodzie ja zwariuję!!!

U nas burza przechodzi co jakiś czas i też jest mokro, pomidory również u mnie złapały jakieś brązowe plamy- nie miałam takiej sytuacji ani dwa lata temu, ani w ubiegłym roku. Teraz to lato jakieś dziwnie upalno-burzowe i wszystko łapie choroby grzybowe. Nawodnienie w zasadzie nie wiele pracuje, gdyż to właśnie wieczorem przechodzą nawałnice i trawa podlana albo zlana powinnam napisać.

Ja również czekam na dalsze opowieści co do trawnika, życzę Ci żeby firma zrealizowała Twój zamysł w 100%. Pozdrawiam

No i oczywiście złakniona czekam na zdjęcia

Działaj !!!! Po ulewach i groźnych burzach dzisiaj słońce ... Pomidory trafiło ale ogórki są
Udało mi się w przerwie jednego dnia bez deszczu użyć środka przeciwgrzybowego , odżywić trochę rośliny oraz odchwaścić ogród ... Wstrzeliłam się w jeden dzień pogody
Mam nadzieję , że środki przeciwgrzybowe zadziałały i bukszpanom i innym nic złego się nie stanie ....

zaraz wstawię kilka fotek choć nic nowego nie ma nuda !!!
Syla 11:27, 15 sie 2014

katiaxx napisał(a)

przystojniak co tam sobie powyjada to jego, nie masz zagrodzonej działki ?

ogrodzona jestem ze wszystkich stron , tym bardziej to zwierzę mnie zaskoczyło
Syla 11:28, 15 sie 2014

Borbetka napisał(a)
Syla czy to nie Twój ogród jest na końcu tego posta? Nie wiem, czy je wrzuciłaś, czy to jakaś samowolka. Tak do wiadomości Twojej piszę:
http://szukaminspiracji.pl/

samowolka Borbetko ... dziękuję ..... Strasznie stare zdjęcie wytargali
Syla 11:28, 15 sie 2014

nicol21 napisał(a)

Spoko.... u mnie tak mokro że tylko kaloszki mogę nosić. A i tak słychać jak woda chlapie

chlapie, chlapie .... ale mus dzisiaj trawnik skosić
Syla 11:29, 15 sie 2014

Alisonek napisał(a)

Syluś a może zrób mu domek, to tym bardziej chętnie zostanie a Ty będziesz miała opuchlaki i inne "gady" z głowy. domki dla owadów robią furorę, a Ty zrób domek dla jeżyka

ale już na drugi dzień gdzieś indziej się ulokował .... nie szukałam . Pewnie w tujach nurkuje
Syla 11:30, 15 sie 2014

Nikita napisał(a)
Przydrepciłam zaraz za jeżykiem oglądnąć prześliczny ogródek.
Buziaki przesyłam

Pozdrawiam Nikita
Syla 11:42, 15 sie 2014

Etka napisał(a)
Przyszłam się przywitać. Trafiłam przez przypadek do Twojego ogrodu i tak znalazłam Ogrodowisko. Podglądam Cię od roku, a zimą przeczytałam cały Twój wątek. No jest cudnie. Wszystkie achy i ochy jak najbardziej zasłużone. Pokazuję Twój ogród wszystkim moim znajomym jako wzorcowy. Pozdrawiam.

Dziękuję za miłe słowa Witaj
Syla 11:43, 15 sie 2014

Margo napisał(a)
I gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie ? u Ciebie nawałnice, a ja już nie pamiętam jak deszcz wygląda, żar i duchota wciąż. Burze przechodzą bokiem i tyle. Nie mogło popadać wszędzie po trochu i wszyscy byliby zadowoleni
Ale lokatora masz fajnego, śliczny i jaki pożyteczny

Na pogodę nie mamy wpływu ....dzisiaj świeci słońce ... można coś pogrzebać wreszcie
Syla 11:47, 15 sie 2014

Troszkę fotek z dzisiejszego słonecznego poranka .... Burze mam nadzieję za nami .... Gałęzie , konary połamanych drzew wiszą na lipach ... nikt tego nie sprząta a zagrożenie jest....

A teraz fotorelacja ... nic się nie złamało choć grzybek panoszy się po rabatach ....

Syla 11:48, 15 sie 2014