Syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylwiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - podziel się tymi cudami !!!
No suuuuper zrobiłaś zakupy, a ilość po prostu ogromna. No ale duży ogród to i dużo roślin.
Jak chcesz to pomogę przy sadzeniu - po odpaleniu kilku sztuk
Trzymam kciuki za wiatę, ogród zimowy i system nawadniania, które mam przeczucie będą w tym roku.
A murki też byś na pewno super sama zrobiła, ale fachowiec na pewno też świetnie zrobi
Ten trawnik nigdy jeszcze nie widział nawozu i pomyślałem, że może mu go trochę dać. Ale skoro piszecie że nie no to nie
Na róży faktycznie to może być on. Jutro spróbuję któregoś ze sposobów Ani - może pomoże.
Przed chwilą wróciłem z zakupów i kupiłem sobie prezent - oczywiście kategoria ogrodnicza
Stałem się posiadaczem, ślicznego, zielonego, oldskulowego siewnika
Basiu ostróżka w sumie sama się podzieliła przy wyjmowaniu, ale na razie posadziłem je obie razem i nie na miejscu stałym. Jak się rozpogodzi to będę myśleć
Sebek pewnie widziałeś Blue Angel, ona jest jedną z największych, rośnie gigant Halcyon mimo,
że jest również niebieska rośnie trochę kapryśnie, na początku właśnie jest bardzo mała i ma mizerne
listki, wiem.. można zwątpić hehe Ona zawsze jest taka tyci na początku Z każdym rokiem liście
będą coraz większe. Docelowy rozmiar osiągnie po 2-3 latach. W sprzyjających warunkach będzie mniej
więcej takiej wielkości, ale do tego trzeba jej już "parę" dobrych latek
Sebek nie martw się tak trawnikiem bo Ci czasu na dziewczyny zabraknie !))
Może jeszcze gdzieś nawóz był ,a psiaków nie masz ??? O róże faktycznie musisz zapytać ,żeby jej pomóc ja się nie znam
Generalnie hortensje najlepiej będą rosnąć w półcieniu, no bo każda roślinka jednak tego słoneczka potrzebuje. Nie napisałaś jednak czy w ogóle tam dochodzi słońce?
Myślę, że jednak posadź te różowe i czerwone pod ścianą domu, bo jak dla mnie będą tam dobrze rosnąć.
U siebie mam je posadzone od strony zachodniej i rosną bujnie. Jednak w tym roku kwitnąć nie będą bo przemarzły. To jest właśnie największy minus hortensji ogrodowych(macrophylla), że kwitną na pędach zeszłorocznych. Także czeka Cię wielkie okrywanie na zimę
Jednak każda hortensja na pewno potrzebuje dużo wody aby dobrze rosnąć, więc nie mogą rosnąć pod samym dachem na pewno.
Na pewno na tą rabatę przyda się coś zimozielonego i kwitnącego wiosną, bo hortensje jednak są liściaste.
Na początku ustal jaką chcesz linię rabaty - falowaną czy prostą, z chęcią pomogę rozplanować nasadzenia o ile na to pozwolisz.
Pawle - a jakiej wielkości jest ta hosta. Bo wydawała mi się, że będzie o wielkich liściach, a mają po kilka cm - taka mini mini jest. Czy będzie większa?