Cukiniom uszczykuje się kwiaty wtedy nie zawiązują owoców i nie ma kłopotu z ilościami Ja w tamtym roku o tym nie wiedziałem i też miałem straszny wysyp U mnie w domu już nikt nie mógł patrzeć na cokolwiek z cukiniom Sąsiadce woziłem taczkami a ona biedna robiła przetwory ale po trzecich taczkach już więcej nie chciała Pomidory prowadź na jednym pędzie przewodnim i wtedy zmniejszy się ilość wilków a i owoce będą dorodniejsze
Ciekaw jestem tej rumuńskiej papryczki Możesz coś więcej o niej powiedzieć ?
Ciociuniu, niebieskie to ostróżki a białe to???
fajne kolorki ma ta róża, i tzmeilinki już wszystkie sa ok, wymieniłas ta jedną chorowitą czy odżyła????
buziaki dla Ciebie i Krzysztofa
Zbyszku być może kuklik to też moja słaba strona kuklik jest zakupiony w tym roku jako sadzonka zobaczymy co będzie dalej .. ogród, choroba hmmm... coś w tym jest ja odbierałam wcześniej jako odskocznię od SZAREJ rzeczywistości a tak to liczenie.. to oderwanie się od codziennych myśli radość gdy kwitną pielęgnowane od nasionka
Rzeczywiście latam, doglądam, przycinam, przesadzam, rozsadzam, pielę w każdą wolną chwilę i czekam z niecierpliwością na pąki, kwiaty jednak mój ogródeczek przy Waszych ogrodach jest jak balkon Podziwiam Twoje róże, hortensje, rododendrony Wspaniałe! !! Mają dobrze u Ciebie będę przychodzić w odwiedzinki do Twojego ogrodu Zbyszku by nasycić oczy pięknem i kolorem, sadzonka mojej róży nie przeżyła zimy. Zapach Twoich piwonii zapewne zniewalająco rozanielający
Moja róża zakupiona za 6 zł na markecie jako sadzonka 25 cm zakwitła w zeszłym roku jednak w tym mimo cięcia nie odbiła ;(
Bardzo dziękuję za ważkę To bardzo miłe Czuję się wyróżniony
Tak jak zauważyłaś ostatnio mnie nie było i straszne mam zaległości ale wszystko da się nadrobić
Łukasz, naprawdę jestem zaszczycona, że przyjechałeś.. sesja fotograficzna rewelacyjna.
Uwagi na NIE też są cenne.. Danusia kilka uwag też uczyniła i już myślę co i jak...
Krytyka konstruktywna jest potrzebna..
Z róża sie zgadam.. z eM już dawno stwierdziliśmy, ze miejsce dla niej jet wybrane niefortunnie.. przesadzimy ją jesienią lub wiosną .. miejsce już wybraliśmy. Zasłania widok na oczko..
Jałowiec.. muszę iść na kompromis z M.. ale też dojrzeje do tego, że albo skrócić ,albo out.. świadomosć ogrodnicza M sie zmienia.. poczekam.. albo na jaki huragan
Aksamitki lubię.. i są świetnym wypełniaczem.. pisałam, ale czy wysłałam.. nie pamiętam.. Na rabacie mam cebulowe.. wiosną zachwyca, potem denerwuje.. aksamitki o ej porze roku były już wypasione, a w tym roku ziemia do wysiewu byłą jakaś słaba i mi nie urosły Rabata jest głównie żółta i pomarańczowa.. śmierdziuchy do niej pasują.. i zostaną sie.. pomijam walkę aksamitek z nicieniami.. dobre dal cebulowych.
Ta rabata wiosną..
przetaczniki nie są w ogóle ekspansywne ....ale są odmiany przetacznikowca botanicznego ( dzikiego ) bardzo ekspansywne, jedno z drugim jednak nie ma nic wspólnego .
ten mój ma wysokość ok. 120-150 cm. zaś sam kwiat ma ok.20-25-30 cm. zależy od wieku rośliny... zobacz jak wyglądają na tle całej rabaty ...