Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z miłości do bukszpanów... 23:34, 26 cze 2014

Do góry
kamasja napisał(a)
Mój ukochany kwiatuszek. Jeden z dwóch.

Jestem malutka różyczka,
wypadłam mamie z koszyczka
i wskoczyłam do donicy -
czy mnie znajdą domownicy?

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:33, 26 cze 2014

Do góry

Tak dla porządku to już nie są kule formuje je powoli w kostki bo później za dwa lata chcę z nich zrobić żywopłot tak sobie wymarzyłem
Mój 4 arowy azyl... 23:29, 26 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale owoce i jakie fotki ...od razu slinak cieknie, juz by sie chciało próbowac...
Pozdrawiam Basiu !

Truskawki zjedzone, maliny w trakcie, czereśnie się kończą, porzeczki 'dochodzą'
Dla Ciebie mam...
Życie w wiejskim ogrodzie 23:28, 26 cze 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
W zeszłym roku cukinia wędrowała mi po trawniku. Cukinie miałam wielkości piłki do rugby i do grudnia w ciemnym suchym pomieszczeniu trzymałam. Na leczo z cukini już patrzeć nie mogłam... w tym roku zasiałam cztery sztuki i rosną znów jak oszalałe - znów pójdą w trawnik i wszystkie pomidory mi las obią. A - no i rumuńska papryczka rośnie jak nie wiem co. Niektóre krzaczki nawet szykują się już powoli o kwitnienia choć dość zimno jest a u mnie nie ma szklarni - wszystko pod gołym niebem mam.
Pozdrawiam Przemku - zostawiłam u siebie dla ciebie jakiś czas temu waźkę - ae Cię nie było i ... no nie było Cię .

Bardzo dziękuję za ważkę

Cukiniom uszczykuje się kwiaty wtedy nie zawiązują owoców i nie ma kłopotu z ilościami Ja w tamtym roku o tym nie wiedziałem i też miałem straszny wysyp U mnie w domu już nikt nie mógł patrzeć na cokolwiek z cukiniom Sąsiadce woziłem taczkami a ona biedna robiła przetwory ale po trzecich taczkach już więcej nie chciała Pomidory prowadź na jednym pędzie przewodnim i wtedy zmniejszy się ilość wilków a i owoce będą dorodniejsze
Ciekaw jestem tej rumuńskiej papryczki Możesz coś więcej o niej powiedzieć ?

Pozdrawiam
Ogród jakby na leśnej polanie 23:26, 26 cze 2014

Do góry

Kamienie czekają na zrobienie skalniaka. Pod siatką borówki amerykańskie i jeżyny. Trawnik maskuje różnice poziomów.
Dwa ogrody 23:25, 26 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
miro- tu jeszcze Ascot, ja bym się zastanawiała, czy dawać ją jako jedyną w eksponowanym miejscu

A ja tak niecierpliwie czekam na tę Ascot....

Prześliczne te białe lawendy,moje wszystkie wymarzły.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:21, 26 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ciociuniu, niebieskie to ostróżki a białe to???
fajne kolorki ma ta róża, i tzmeilinki już wszystkie sa ok, wymieniłas ta jedną chorowitą czy odżyła????
buziaki dla Ciebie i Krzysztofa
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 23:20, 26 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Małgosiu śliczne kwiaty pokazujesz a kuklik to moja pięta achillesowa.
Tak ogród to terapia i lek na całe zło. Pamiętamy prawie każdy kwiat, liczymy ile jest pąków. Czy to nie choroba przypadkiem? ha ha ha. Pozdrawiam.

Zbyszku być może kuklik to też moja słaba strona kuklik jest zakupiony w tym roku jako sadzonka zobaczymy co będzie dalej .. ogród, choroba hmmm... coś w tym jest ja odbierałam wcześniej jako odskocznię od SZAREJ rzeczywistości a tak to liczenie.. to oderwanie się od codziennych myśli radość gdy kwitną pielęgnowane od nasionka
Rzeczywiście latam, doglądam, przycinam, przesadzam, rozsadzam, pielę w każdą wolną chwilę i czekam z niecierpliwością na pąki, kwiaty jednak mój ogródeczek przy Waszych ogrodach jest jak balkon Podziwiam Twoje róże, hortensje, rododendrony Wspaniałe! !! Mają dobrze u Ciebie będę przychodzić w odwiedzinki do Twojego ogrodu Zbyszku by nasycić oczy pięknem i kolorem, sadzonka mojej róży nie przeżyła zimy. Zapach Twoich piwonii zapewne zniewalająco rozanielający

Moja róża zakupiona za 6 zł na markecie jako sadzonka 25 cm zakwitła w zeszłym roku jednak w tym mimo cięcia nie odbiła ;(

Skromniutka przy Twoich

Pozdrawiam
Ogród jakby na leśnej polanie 23:20, 26 cze 2014

Do góry

Las jest piękny więc szkoda mi było go zasłaniac.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 23:19, 26 cze 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Dziękuję Przemku za wizytę. "Robaczek" dla Ciebie

Bardzo dziękuję za ważkę To bardzo miłe Czuję się wyróżniony
Tak jak zauważyłaś ostatnio mnie nie było i straszne mam zaległości ale wszystko da się nadrobić

Pozdrawiam gorąco
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 23:19, 26 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dziękuje za uwage... to tylko częśc mojego spojrzenia na ogród Małej Mi, który mnie zachwycił pod każdym względem i myśle, że Ania nie będzie miałą za złe jak powiem co mi się nie podobało
Róża zwana śmieciuchem przy tarasie dla mnie mogłaby zniknąć.. zasłania widok i nie zachwyciła mnie. Usunięcie jałowca popieram, ale zgoda jest potrzebna i jeszcze nie lubie aksamitek, które były na jednej rabacie... no i ja więcej zastrzeżeń nie mam, biore w całości i z chęcią bym się zamienił

Jeszcze raz dziękuje za możliwość zobaczenia ogrodu, poznania nowych ludzi i za wiele wiele innyc rzeczy.

Zapomniałam, że do tego muszę sie odnieść...

Łukasz, naprawdę jestem zaszczycona, że przyjechałeś.. sesja fotograficzna rewelacyjna.
Uwagi na NIE też są cenne.. Danusia kilka uwag też uczyniła i już myślę co i jak...
Krytyka konstruktywna jest potrzebna..
Z róża sie zgadam.. z eM już dawno stwierdziliśmy, ze miejsce dla niej jet wybrane niefortunnie.. przesadzimy ją jesienią lub wiosną .. miejsce już wybraliśmy. Zasłania widok na oczko..
Jałowiec.. muszę iść na kompromis z M.. ale też dojrzeje do tego, że albo skrócić ,albo out.. świadomosć ogrodnicza M sie zmienia.. poczekam.. albo na jaki huragan
Aksamitki lubię.. i są świetnym wypełniaczem.. pisałam, ale czy wysłałam.. nie pamiętam.. Na rabacie mam cebulowe.. wiosną zachwyca, potem denerwuje.. aksamitki o ej porze roku były już wypasione, a w tym roku ziemia do wysiewu byłą jakaś słaba i mi nie urosły Rabata jest głównie żółta i pomarańczowa.. śmierdziuchy do niej pasują.. i zostaną sie.. pomijam walkę aksamitek z nicieniami.. dobre dal cebulowych.
Ta rabata wiosną..

I jesienią ...

Ogród jakby na leśnej polanie 23:16, 26 cze 2014

Do góry

Rabata kwiatowa dobór roślin zdecydowanie przypadkowy. Kwiatki niestety odwracają główki w stronę ogrodzenia. Ma ktoś pomysł jak je odwrócic?
Ogród u stóp klasztoru 23:12, 26 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)

przetaczniki nie są w ogóle ekspansywne ....ale są odmiany przetacznikowca botanicznego ( dzikiego ) bardzo ekspansywne, jedno z drugim jednak nie ma nic wspólnego .

ten mój ma wysokość ok. 120-150 cm. zaś sam kwiat ma ok.20-25-30 cm. zależy od wieku rośliny... zobacz jak wyglądają na tle całej rabaty ...

ładnie masz to wszystko skomponowane, każde piętro widać,
całkiem po prawej to perovska?
w Oborze też mogą być ogrody 23:10, 26 cze 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Macham Alu z pozdrowieniami. Działasz ostro

a ja kwiatami z parapetu Ci pomacham Ewo jeszcze 2 rabaty mi zostały
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 26 cze 2014

Do góry
Jak znów coś przegapiłam to upominać sie.. myślę, że teraz będzie spokojniej i jakoś tu i ówdzie nadążę ..
Kolorowy ogród na piasku 23:09, 26 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Pięknie Bogdzia pokazała Twój ogród.
Nazywaj mnie jak chcesz,jak ci wygodniej

Jeśli tak to będę się do Ciebie zwracać Renatko
I prezencik dla Ciebie ... Falstaf

-

Piaskownia na zakręcie 23:07, 26 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Róża veilchenblau

i rudbekie

I inne kwiatuchy

Artystyczne zdjęcia
Piano jest już na mojej liście ;P
Ogród u stóp klasztoru 23:06, 26 cze 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Alinko, czy różowy przetacznik jest ekspansywny???
Przetacznikowce świetne, na zdjęciach wydają się ogromniaste, jak długi jest ich kwiat???
Pozdrawiam

przetaczniki nie są w ogóle ekspansywne ....ale są odmiany przetacznikowca botanicznego ( dzikiego ) bardzo ekspansywne, jedno z drugim jednak nie ma nic wspólnego .

ten mój ma wysokość ok. 120-150 cm. zaś sam kwiat ma ok.20-25-30 cm. zależy od wieku rośliny... zobacz jak wyglądają na tle całej rabaty ...

Ogród jakby na leśnej polanie 23:05, 26 cze 2014

Do góry

Widok z frontu.
Pas z prawej strony został przeznaczony pod warzywnik i trochę jakby sad. Na wysokości domu warzywnik przysłaniac ma rabata kwiatowa.
Kolorowy ogród na piasku 23:05, 26 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jestem już na 222 str. jutro resztę przejrzę

Zapraszam, dorzucę aktualne widoczki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies