Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 21:16, 26 cze 2014

Do góry
Basiu – wątek ożył dzięki Miluśce, no musiałam pokazać efekty jej dobrych rad. Najbardziej się martwię, że wszystkim podoba się mój kolorowy „kulkowy” przedogródek, a mnie nie. A do przeróbki sił brak.

Hanusiu – masz rację, już przestałam gorączkowo upychać roślinki, już bardziej „komponuję” (przy dobrej muzyce ptasiego śpiewu)

Miluśka – rzeczywiście śliczny ten powojnik, a ja ostatnio chętnie skłaniam się do białego. Myślę, że da radę wcisnąć go między te dwa, które są przy ławeczce. Będę go szukać

Dorota 123 – dziękuję za pochwałę, ale wiesz... moje łapki są dużo mniej wypielęgnowane niż mój ogródek...

Kasiu – a je niedawno byłam u Ciebie i wąchałam Twoje róże. A całość – co za elegancja!!! I ten trawnik!!! Ale wybacz – nie mam czasu na wpisy... Za to mam Cię u siebie na zawsze! – siedzisz sobie taka śliczna.....na Werandzie...

Elizko – dzięki, że zajrzałaś. Skoro masz niedosyt zdjęć, specjalnie dla Ciebie. To Danusiowa Gita. Posiedź sobie na ławeczce i upajaj jej zapachem...

Weroniko – Ty – z Bajkowego – u mnie? To zaszczyt! Nigdy mój ogródek Twojemu nie dorówna! Dlatego jestem niezmiernie dumna, że w Twoim ogrodzie jest jakaś kwiatowa pamięć o mnie. He, he, nie uprzedziłam Cię, że z lnem tak jest – to zjawia się, to znika... Na fotce na poprzedniej stronie widać moją „fotannę” lnu na tle kępy popielatego owsa. Aż żałuję, że akurat miała zamknięte kwiatki. Ta piwonia, to ósmy cud świata, mam bardzo podobną, nazywam ją „kapuściana” z racji wielkości i ciężkości łbów. Cieszę się, że uchowałaś trojeść, moje sadzonki zimowały w przedszkolu i... wiosną ich nie znalazłam. Muszę próbować jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie, nie zapominając o uścisku łapy dla Kajtusia

Już nie ma gdzie szpilki wcisnąć! A jak buchną liliowce, to zasłonią mi moją ukochaną porcelanową różę... Oj, przesadzanko się kroi...
Wilcza Góra 21:14, 26 cze 2014

Do góry
zdjęcia datowane na 17 października 2013 roku - ona nadal "się stara"

Eksperyment ogrodowy Beaty 21:14, 26 cze 2014

Do góry

Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 21:10, 26 cze 2014

Do góry
Dzisiejsze prace.Za dużo nie udało się zrobić bo i brakuje mi jeszcze roślinek ale póki co jest tyle:
Żurawki te co miałam przesadziłam,nieopodal migdałowca wsadzona jest krzewuszka na pniu,a propos migdałowca coś opadły mu liście po przesadzeniu-może się nie przyjmnie..(zobaczymy)

kamienie układał tato pod moją nieobecność-uważam że sa za wysoko ale to tatko będzie kosił trawe i się będzie męczył
na języku planuję jeszzce jedną krzewuszkę na pniu będzie też bez szczepiony
no i moje kochane hortensje za którymi planuję małą pergolkę z powojnikiem którego już zamówiłam Clematis Vino.
aha nie daleko tych hortensji i lawendy są dwie róże na pniu.
Nasz przydomowy ogródek 21:07, 26 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jeżówki od Ani w pąkach.

az milo popatrzec, wszystko sliczne
Ogród dla Agusi 21:06, 26 cze 2014

Do góry
Olimpic Palace,jeszcze mała ...podarowana a prezentów się nie krytykuje i nie wyrzuca więc została.
I jak tu się przestawić na konsekwencję w jednym kolorze ?
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:04, 26 cze 2014

Do góry
Może mi coś doradzicie

mam taki pomysł, co wy na to, żeby tak wsadzić lawendę, cały taki pas lawendy na żwirku ??????

Nasz przydomowy ogródek 21:04, 26 cze 2014

Do góry
Jeżówki od Ani w pąkach.

Zbysiu ale piękne róże o jeżówkach nie wspomnę takie wielgachne,Mała Mi ma dobrą rękę do roślinek też w tym miesiącu dostałam od niej sadzonki jeżówek mam nadzieję że też takie wielgachne urosną czymś je zasilasz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:04, 26 cze 2014

Do góry
Chopinek, na razie z jednym kwiatkiem.

Hortki maja coraz ładniejsze pączki.

A tu limka z patyczka

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:00, 26 cze 2014

Do góry
Fryzjer pochował ostre przedmioty i wybrał się na mały spacer

Tutaj fryzjer chce się pochwalić kawałkiem nowego ogrodzenia

Eksperyment ogrodowy Beaty 20:59, 26 cze 2014

Do góry

Wilcza Góra 20:59, 26 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

żadna inna róża u mnie tak nie rośnie jak ona
ma bardzo ciężko, bo wokoło fatalna, jałowa glina
wiele innych dawno się poddało...a ona jaka dzielna !!!

no rzeczywiscie piekna, to rabatowa ?

powtarza kwitnienie ?
Ogród dla Agusi 20:59, 26 cze 2014

Do góry
Sophia...jej urodę nieco naruszają zanieczyszczające teren ptaki siedzące nad nią na wielkiej czerwśni.Ale swą urodą w pełni kwitnienia z pewnością się obroni.
Nasz przydomowy ogródek 20:59, 26 cze 2014

Do góry
Renatko jak zjawia się wnusia to spacerek z dziadziem się liczy.

Gosiu dziękujemy. Przekazałem wszystko Krysi ale czy się nie popsuje?

Ewo Ty ćwiczysz zawzięcie a ja spacery uskuteczniam i to całkiem długie.

Nareszcie u nas też pada. Kradnę wodę beczce i podlewam tam gdzie opad nie dochodzi. Gnojóweczka poszła rano pod rośliny.

Cudne róże.. Kolorowo i pięknie hortensje też wspaniałe!!

Pozdrawiam serdecznie
Moja bajka 20:57, 26 cze 2014

Do góry
Ogród Eli 20:56, 26 cze 2014

Do góry
Miło było Cię poznac Elu . W rewanżu za fotkę na tle chmur zostawiam moje zdjątka.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:56, 26 cze 2014

Do góry
Dzisiaj do mojego ogrodu zawitał fryzjer
Na początku rozłożył pelerynki

Ciął i ciął, końca nie było widać Bardzo się przy tym denerwował bo to jego pierwsze postrzyżyny
Niestety efekt jego pracy jest mizerny. Zamiast kulek wyszły jajka

Teraz fryzjer czeka na szybki wzrost bukszpanów i na kolejne postrzyżyny zaprosi już mistrza fryzjerstwa a sam będzie robił co najwyżej za zbieracza lub zamiatacza

Podwórkowa rehabilitacja 20:55, 26 cze 2014

Do góry
Taki widok mam z balkonu. Zgadnijcie co to?
Ogród prawie romantyczny 20:54, 26 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Przemku, a co proponujesz? Czym chciałbyś ją zastąpić? Albo czym zastąpiłeś
Pozdrawiam

Mam w planach na miejsce Hakuro posadzić zupełnie coś innego ale bardzo efektownego mianowicie stożki grabowe które oczywiście sam będę formował

Ogród dla Agusi 20:54, 26 cze 2014

Do góry
akanta napisał(a)
Lepnica wschodnia pod lipą, uwielbiana przez brzęczące.

Tu wysiałam werbenę ale poszła ulewa i wiele nasion wypłukała ,może coś jednak ocalało.Hortki Presjoza min.2 m wyskoczyły a r.dopiero zaczynają kwitnąć.

Zapomniałam,że wysiałam tu ogórecznik i skutecznie wyplewiłam wraz z dywanem gwiazdnicy ale coś na nasionka się zachowało.Dodatkowo wysialam Godecję-azalię letnią
http://www.swiatkwiatow.pl/godecja-azalia-letnia-marszawa-godetia-grandiflora-id469.html

Aniu jak pięknie przedstawiasz swój ogród ale przede wszystkim masz co pokazywać i tak wielu ludziom sprawiasz tym wielką radość ,a ja upajam sie tymi widokami Aniu jak piękny ogród stworzyłaś dla swojej Agusi
Aniu przy okazji dzięki Tobie dowiedziałam się ,ze mam w ogrodzie lepnicę wschodnią nie wiem skąd przywędrowała ,ale zadomowiła sie u mnie na dobre dzięki pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies