Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 21:21, 24 kwi 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Potwierdzam, sprawiedliwości nie ma na tym świecie Wiosna wybrała inne strony
Pięknie jest w Twoim ogrodzie, nie wychodziłam z niego

Spokojnie Jolanko i do Ciebie zawita
Dziękuję i nie wyganiam - spaceruj do woli
Na zielonej... trawce :) 21:21, 24 kwi 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Cudne widoki, w końcu pogoda idzie ku dobremu

Tulipany wykopujesz czy zostawiasz?

Dzięki

Miejmy nadzieję, że koniec kwietnia zwiastuje lepszą aurę pogodową

Wiekszośc sadzona na jesieni, 3 letnie tylko te na lawendowej (z obwódką z bukszpanu) i te ostatnie planuje wykopać reszta zostaje w ziemi (nie chce mi się wszystkich, bo będę kolejne dosadzać, a zapewne pójdę znów w setki )

Pozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 21:17, 24 kwi 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
Angela krąg wyszedł niesamowicie! Powiedz jak się siedzi, wygląda na bardzo wygodny! I potwierdzam, jak zobaczyłam Twój ogród to ja chyba też w zupełnie innej strefie czasowej żyje, u mnie bukszpan dopiero na samym starcie z przysrostami. A tulipany otwierać się nie chca ani ciut
macham ciepło

Dziękuję Oj bardzo wygodny... ja jestem wysoka (ponad 1,70 wzrostu) a spokojnie poleżę i nogi wyciągnę... gdyby pogoda jeszcze pozwoliła
dziś mimo, że wiatr dokuczał to w kręgu całkiem przyjemnie się wypoczywało

Pozdrawiam serdecznie

ps. Moje tulipany przekwitną za moment, a Twoje pocieszą jeszcze oko
Na zielonej... trawce :) 21:12, 24 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Angela szczękę zbieram cudownie masz ..... tulipany piękne lany

Mogłabym tak patrzeć na nie cały sezon
Na zielonej... trawce :) 21:12, 24 kwi 2017

Do góry
Na huśtawce miło płynie czas... 19:16, 24 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Właśnie Elka, prawda? Nie jestem projektantem, więc mogę sobie pozwolić na błędy

Angela, a co tam naklikałaś do koszyka?

A żurawki zipper mają przyjść, skusiłam się też na carexy ID (mimo wahań wziąć- nie wziąć) i misknty ML (te ostatnie sama odbieram, bo chcę zobaczyć w jakim stadium są )

ps. To nie koniec - prawdopodobne padł mi klon drummondi (nie płaczę za nim bo bardzo wolno rósł) w każdym razie nie daje oznak życia. Mam teraz jakieś 15m długości gdzie prócz tła ze szmaragdów nie mam żadnego wysokiego piętra i dumam co tam dać 3-5 sztuk ładnie by się tam wpasowało
Na zielonej... trawce :) 19:10, 24 kwi 2017

Do góry
anetta napisał(a)
Zastanawiam się gdzie ja mieszkam ze u mnie wiosna 3 tygodnie do tyłu...chyba na jakimś biegunie zimna. Pięknie u Ciebie

Aneta wszędzie wiosna opóźniona - u mnie prócz tulipanów nic więcej nie ruszyło od dwóch tygodni - wszystko czeka na ciepełko Dzięki
Na zielonej... trawce :) 19:08, 24 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ech, cudowna wiosna u Ciebie, ogród kipi kolorami, można się rozmarzyć. Tulipany jak szprychy stoją równo Co to jest ten kiścieniec? Nie znam. Muszę go przyuważyć jak się rozwinie.

Hihihi niech by któryś spróbowałby nie

To kiścienie - wrzosowate - bardzo mi się podobają, piękne cały rok - mam tylko je w złym miejscu posadzone - rosną za wrzosowiskiem i ze ścieżek nie można ich dojrzeć, a mają ciekawe marmurkowe liście i kwiaty podobne do konwalii. Ogólnie miałam w planach przesadzić je na ścieżkę przy kręgu - ładnie odznaczałyby się na jasnym żwirku. Teraz mam tam tawuły, nie mogę pozbyć się z nich mączniaka - na razie wyglądają ok, ale jak tylko znów mnie wkurzą to mają wylot. Tak samo zresztą jak ciemne żurawki przy placyku prze tulipanami - beznadziejnie wygladały na końcówce lata, jesienią i wczesną wiosną, nawet nie wyczyściłam ich z suchych liści, bo miałam je wyrzucić, a one bezczelnie zebrały się do kupy

a tu foto kiścienia z października - przebarwiają się na bordowo - tu niestety juz po kwitnieniu

i listopad:

i końcówka sierpnia - w ogole ich nie widać
Na zielonej... trawce :) 18:58, 24 kwi 2017

Do góry
Są plusy obecnych temeratur - można cieszyć się ich widokiem zdecydowanie dłużej
Też zwróciłam na to uwagę Mirella - są zdecydowanie wyższe od pozostałych
Na zielonej... trawce :) 18:02, 24 kwi 2017

Do góry
Dziękuję jeszcze tylko 10 kresek więcej na termometrze i nic więcej mi nie potrzeba
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:57, 24 kwi 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Rozsaidam się w pierwszym rzędzie aby nie przegapić jak zakwitną

i trawiszcza jakie bujne
Chaos kontrolowany 17:53, 24 kwi 2017

Do góry
AnkaK napisał(a)
Exotic Emperor to twarde sztuki, po kilku gradobiciach dają radę. Przy okazji widać kawałek przedpłocia i brak płotu, który czeka na malowanie już dłuższy czas

Wczorajsze Carex Bronze Form - moim zdaniem najlepiej wyglądające o tej porze trawki.

Żłobek sesleriowo-szałwiowy

I złapany na gorącym uczynku! Jak widać świeże przyrosty są najsmaczniejsze

W kolejnych ogrodzie widzę exotici - przepiękne są - muszę je mieć

Ale podziałałaś w tej pogodzie - szacun

ps. Gość ogrodowy mimo wszystko uroczy
Na huśtawce miło płynie czas... 17:50, 24 kwi 2017

Do góry
Ale zakupy wypaśne... i ja też myszką poklikałam
Anulajda w raju 17:48, 24 kwi 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

pewnie się powtarzam, ale co tam.... tulipanowy raj...
Ogród Mirelli 17:47, 24 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pogoda dzisiaj bardzo zmienna słońce i deszcz. Nic w ogrodzie przez weekend nie robiłam. Od wtorku ostro ruszam z sadzeniem nawet jak pogoda będzie niesprzyjająca. Takie mam postanowienie - chociaż kilka sztuk dziennie

Ja też nic przez weekend, ba od tygodnia nic nie zrobiłam w ogrodzie prócz koszenia trawy... i to zdecydowanie za długo - dziś już po necie śmigałam i zamawiałam rośliny w tym tyogdniu coś podziałam
Madżenie ogrodnika sezon 2017 17:44, 24 kwi 2017

Do góry
I ja czekam na foteczki
Tu narazie jest ściernisko... 17:43, 24 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Weekend upłynął mi pracowicie i imprezowo to dopiero mam teraz chwilę czasu żeby przejrzeć wasze wątki i naskrobać coś w swoim. Pogoda marna, zimno, wiele i leje. Z nieba leciało już chyba wszystko oprócz żab.
Po przymrozkach mam w ogrodzie trochę strat. Część młodych hortensji zmrożona, zobaczymy czy odbiją. Serduszka - mrożonka na 100%, funkie też. klony palmowe częściowo zmrożone. Wszystkie magnolie czarne. Tawułka dostała trochę od góry ale i tak będę ją przycinać. O dziwno trochę zmroziło nawet berberysy i młode przyrosty bukszpanów.
Z optymistycznych rzeczy to odwiedziła mnie Kasia z Karolinką i przywiozły mi różę i dwie ogromniaste kaliny
Zrobiłyśmy też z siostrą kolejny kawałek skarpy. Fotkami pochwalę się jak skończymy.

Basiu u mnie też z nieba wszystko co mogło spadło... ech ta pogoda - miejmy nadzieje, że wraz z zakończeniem kwietnia pożegnamy takie zimno... u mnie tylko anabelki dostały po nosie przez przymrozki...
Na zielonej... trawce :) 17:37, 24 kwi 2017

Do góry
Żywopłocik pieknie przyrósł

Na zielonej... trawce :) 17:36, 24 kwi 2017

Do góry
I ostatnie na lawendowej grzeją pyszczki w słońcu

Na zielonej... trawce :) 17:34, 24 kwi 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies