Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

AsiaK_Z 08:21, 24 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Basiu szarańczy - szarańczy i żab jeszcze nie było

Widły też jeszcze nie spadły, więc ciepło coraz bliżej
zbigniew_gazda 08:28, 24 kwi 2017

Basiu jeszcze tak nie było żeby jakoś nie było. Rośliny młode a niektóre może i trzymane w cieplarniach, to nie dziwota. Stopniowo się zahartują. Teraz u nas sypie piękny śnieżek.
zbigniew_gazda 08:30, 24 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Widły też jeszcze nie spadły, więc ciepło coraz bliżej

Wideł używają raczej w piekle he he he.
BasiaLT 09:06, 24 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Basiu szarańczy - szarańczy i żab jeszcze nie było

Makusia... ty mnie lepiej nie drażnij...
BasiaLT 09:08, 24 kwi 2017

Katarzyna13 napisał(a)
Basieńko skarpa superowa. Powiedz mi jak z ziemia na niej? Nie spływa podczas ulewy?

Przy normalnym deszczu to nic się nie dzieje, chyba ze dwa razy jak była naprawdę potężna ulewa to trochę spłynęło ale i tak znacznie mniej niż się spodziewałam.
dana1s 09:11, 24 kwi 2017

Piękna skarpa powstaje. Mnóstwo pracy, ale efekt będzie piorunujący. Już jest
Prezent id siostry super, ja nie mam ani jednej magnolii, będę u Ciebe podziwiać.
Zapisuję sobie Twój ogród do obserwowanych, będzie mi łatwiej powoli nadrobić od początku lekturę Twojego wątku.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
AsiaK_Z 09:31, 24 kwi 2017

zbigniew_gazda napisał(a)

Wideł używają raczej w piekle he he he.

Hahahaaa, obyśmy tego nie zobaczyli na własne oczy
hanka_andrus 17:32, 24 kwi 2017

Dla mnie widły mogłyby spaść, takie narzędzie bardzo przydatne. I dobrze mieć dodatkowe w zapasie.
AngelikaX 17:43, 24 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Weekend upłynął mi pracowicie i imprezowo to dopiero mam teraz chwilę czasu żeby przejrzeć wasze wątki i naskrobać coś w swoim. Pogoda marna, zimno, wiele i leje. Z nieba leciało już chyba wszystko oprócz żab.
Po przymrozkach mam w ogrodzie trochę strat. Część młodych hortensji zmrożona, zobaczymy czy odbiją. Serduszka - mrożonka na 100%, funkie też. klony palmowe częściowo zmrożone. Wszystkie magnolie czarne. Tawułka dostała trochę od góry ale i tak będę ją przycinać. O dziwno trochę zmroziło nawet berberysy i młode przyrosty bukszpanów.
Z optymistycznych rzeczy to odwiedziła mnie Kasia z Karolinką i przywiozły mi różę i dwie ogromniaste kaliny
Zrobiłyśmy też z siostrą kolejny kawałek skarpy. Fotkami pochwalę się jak skończymy.

Basiu u mnie też z nieba wszystko co mogło spadło... ech ta pogoda - miejmy nadzieje, że wraz z zakończeniem kwietnia pożegnamy takie zimno... u mnie tylko anabelki dostały po nosie przez przymrozki...
hanka_andrus 19:03, 24 kwi 2017

Najbardziej u mnie chyba ucierpiała hortensja pnąca. Ma jakieś zwieszone pędy. Może się wyprostuje jak sie ociepli?