Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

AngelikaX 17:47, 24 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Pogoda dzisiaj bardzo zmienna słońce i deszcz. Nic w ogrodzie przez weekend nie robiłam. Od wtorku ostro ruszam z sadzeniem nawet jak pogoda będzie niesprzyjająca. Takie mam postanowienie - chociaż kilka sztuk dziennie

Ja też nic przez weekend, ba od tygodnia nic nie zrobiłam w ogrodzie prócz koszenia trawy... i to zdecydowanie za długo - dziś już po necie śmigałam i zamawiałam rośliny w tym tyogdniu coś podziałam
wiunia 19:53, 24 kwi 2017

Mirelka kupiłam taką lawendę w A w Poznaniu może Cię zainteresuje
olga80 21:56, 24 kwi 2017

Mirellka ja niestety też przez weekend nic nie ruszyłam w ogrodzie, deszcz,grad,śnieg i burza.Dziś jednak nadgoniłam zerwałam całą darń jak dobrze pójdzie to w czwartek będę sadzić
AGDULA 22:03, 24 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

Ale masz tulipanów!Piękna kompozycja wśród tych traw
Alicja169 22:08, 24 kwi 2017

Mirelka, czy Ty aby na pewno pokazujesz tegoroczne fotki? BUuuu u mnie wszystko wstrzymało się z zimna, nie chce mi się focić ogrodu
Ale masz radosny ogród
ewa004 22:17, 24 kwi 2017

Cudne te Twoje tulipanki ..szkoda że tak zimno
MirellaB 06:09, 25 kwi 2017

Lusi dzisiaj u ma być 16 stopni

Małgosia jeżeli bardzo zależy na danej odmianie to pomyłki są denerwujące.
Większość tulipanów piękna w pierwszym roku, a potem to loteria, które ładnie zakwitną, które mniej, a niektóre wcale Z moich sadzonych jesienią 2015 tylko 5 gatunków zakwita pięknie ponownie. Queen będą kwitły, ale jakieś takie są m małe. Mata Hari podobnie jak u Ciebie u mnie też pięknie się zapowiada kolejny sezon

Kamila rady od bardziej doświadczonych zawsze się przydają

Ania szkoda, bo EL posadziłam w największej ilości i centralnym miejscu na mojej największej rabacie licząc, że długo nie będę musiała tam nic zmieniać. Jak mnie denerwują te niekwitnące w kolejnych latach
MirellaB 06:15, 25 kwi 2017

Angelika ciekawa jestem co znowu kupujesz? Ja dzisiaj zaczynam sadzenie

Wiunia jestem na etapie wybierania lawendy. Miło, że o mnie pomyślałaś - dziękuję
Bardzo ładna. Trochę potrzebuję, bo 25 sztuk i nastawiona jestem na zakup na DP tam mają duży wybór odmian lawendy

Terenia czyli idziesz z robotą do przodu to dobrze Ja dzisiaj zaczynam Rób zdjęcia do metamorfoz

paulina_ns 06:21, 25 kwi 2017

Mirellka mamy wtorek dzisiaj dzień sadzenia, wpadnę wieczorkiem na zdjęcia z dzisiejszych prac mi mąż wczoraj przekopal dalszą część rabatki i jak mi się uda może dzisiaj ja skończę, jadę z Synkiem do dentysty i przy okazji podjadę do CO kupić coś na jej wypełnienie, co nie mam jeszcze pojęcia, mam nadzieję,że coś mi wpadnie w oko
MirellaB 06:22, 25 kwi 2017

Agdula dziękuję Większość tulipanów jeszcze przed kwitnieniem

Alicja do zdjęć wykorzystałam akurat chwilowe przejaśnienia,ale zimno było okrutnie Tulipany od wczoraj trochę ruszyły, bo słoneczko wyszło
i chyba z każdym dniem będzie coraz lepiej

Ewa u mnie dzisiaj ma być 16 stopni. Temperatura dobra do prac ogrodowych. Jednak czekam na bardziej cieplejsze dni z utęsknieniem. Ja jestem ciepłolubna