Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:41, 04 kwi 2012

Do góry
Ojej, a ja spóźniona na urodzinową imprezkę... Ale ponieważ dobrych, z serca składanych życzeń nigdy dość, więc i ja życzę Ci Danusiu uśmiechu na twarzy, radości w sercu i stworzenia jeszcze wielu pięknych ogrodów
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:16, 04 kwi 2012

Do góry
Moniko, super zakupy! Kula bukszpanowa taka idealna! No i runianka wypasiona. U nas widziałam ostatnio połowę mniejszą, za tę samą cenę.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:06, 04 kwi 2012

Do góry
Ale piękne piwonie!!! Dziękuje Haniu
Ogród Dominiki 22:37, 03 kwi 2012

Do góry
Jak zwykle fantastyczne zdjęcia, miło było pooglądać na dobranoc
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:27, 03 kwi 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Ja sadziłam serby 1,4 między ich pniami

No właśnie się zastanawiam, czy dobrze moje serby zaplanowałam - 2m od pnia do pnia... Pewnie zobaczę to wszystko, dopiero jak je rozstawię, tuż przed posadzeniem. Wiadomo, papier przyjmie wszystko, planowanie na papierze to co innego niż rzeczywistość (zwłaszcza, jak się nie jest projektantem ogrodów) .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:23, 03 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W kwiaciarni na Psim Polu u Pani Marzenki kupiłam gotowe wianki bukszpanowe za 20 zł. Kupowalam w niedzielę może jeszcze ma. Wianki są ze świeżego bukszpanu. Ale u mnie czekają na dekoracje do weekendu bo nic w pasażu grunwaldzkim nie znalazłam do dekoracji...

Byłam tam dzisiaj - jest tych wianków dużo - piękne i gęste, ale nie kupiłam, bo wieniec z żywych bukszpanów jednoroczny... I znów się waham... Ale za to dostałam od mamy 8 sadzonek bratków białych z ciemnofioletowymi środkami I już mam część roslinek do skrzyneczek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:29, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?

W kwiaciarni na Psim Polu u Pani Marzenki kupiłam gotowe wianki bukszpanowe za 20 zł. Kupowalam w niedzielę może jeszcze ma. Wianki są ze świeżego bukszpanu. Ale u mnie czekają na dekoracje do weekendu bo nic w pasażu grunwaldzkim nie znalazłam do dekoracji...
Ogród Magdalenka 13:23, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka poszukam ...dzwoniłam jakoś rok temu, może coś się zmieniło... znajdę i się odezwę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:21, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mnie to już z ta obsesja na punkcie roślin wszyscy znają ale sobie markę wyrobiłam, ha, ha

Oj są duuużo gorsze "marki"

jasne
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:12, 03 kwi 2012

Do góry
Nie Aga, właśnie o to mi chodziło - metr między roślinami. Wydaje mi się, że tak jest ok - ja też tak będę sadzić.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:09, 03 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Mnie to już z ta obsesja na punkcie roślin wszyscy znają ale sobie markę wyrobiłam, ha, ha

Oj są duuużo gorsze "marki"
Ogród Magdalenka 13:06, 03 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Aga ja kiedyś odczytałam ze zdjęcia u Danusi, ale nie pamiętam teraz nazwy, dzwoniłam do tego pana, nie wysyła na Dolny Śląsk mówił mi , że w skład tej próchnicy wchodzi kreda i żeby poszukać takiego torfu z tym składnikiem, ale to nie to samo oczywiście ... ... chciałam żeby on mi wysłał, ale powiedział ,że to za drogo mi wyjdzie , bo kurier dużo będzie kosztował ze względu na wagę ... przywieziemy może chociaż po worku jak będziemy w czerwcu u Danusi ... no i dla Ciebie worek to za mało

Oj to szkoda, że nie wysyła . Ale tak na wszelki wypadek proszę podaj mi namiar na sprzedawcę, bo a nuż ktoś kiedyś tam będzie i przywiezie mi większą ilość...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:03, 03 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, o już chyba wiem gdzie to jest. Nigdy tam nie zajechałam, a teraz żałuję... No to mam kolejny punkt do odwiedzenia na Opolskiej.

Opolska jest dla mnie najbardziej niebezpieczna, bo 1. Krzywda i dżungla kwiatów, 2. Kwiaton, mój bliski znajomy i przed Kwiatonem 3; tam to się kasę gubi

Oj to prawda... z tym "gubieniem" kasy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:01, 03 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
Aga, to podpowiedz jeszcze co ile sadzić serby. Gdzieś na forum czytałam ale nie pamiętam, szukam i nie mogę znaleźć

Dobra, już znalazłam. Co metr

Aga, zależy co dla Ciebie znaczy co metr - na 1 m jedna roślina, czy metr przerwy między roślinami? ja będę sadzić rzadziej - metr przerwy między roślinami, a każda z nich w obecnej wielkości zajmie prawie 1m kwadratowy. Danusia radziła sadzić ok.70cm od ogrodzenia - jeśli będziesz sadziła przy ogrodzeniu. Serby to najszybciej rosnące świerki (według katalogu Szkółkarzy Polskich) i muszą mieć miejsce, żeby się rozrosnąć. Potem pozostaje cięcie .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:57, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, o już chyba wiem gdzie to jest. Nigdy tam nie zajechałam, a teraz żałuję... No to mam kolejny punkt do odwiedzenia na Opolskiej.

Opolska jest dla mnie najbardziej niebezpieczna, bo 1. Krzywda i dżungla kwiatów, 2. Kwiaton, mój bliski znajomy i przed Kwiatonem 3; tam to się kasę gubi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:53, 03 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
Hortensje na giełdzie były po 30 zł albo po 35 zł, nie pamiętam dokładnie

To niedrogo - jeśli takie ładne jak te, które pokazywała Danusia, tzn. z dużą ilością kwiatów.
Ogród Magdalenka 12:53, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Abiko, producenta nie znalazłam, ale fotka, jak ta próchnica w opakowaniu wygląda jest w "Ogrodzie na piaskach".

tak, znalazłam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:52, 03 kwi 2012

Do góry
Ogród Magdalenka 12:48, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
GabiK, a czy ten sklep obok Ciebie, w którym sprzedają próchnicę prowadzi sprzedaż wysyłkową? Albo czy mogłabyś z worka odczytać nazwę i adres producenta? U nas nigdzie takiej nie ma i w internecie też nie mogę znaleźć

Aga ja kiedyś odczytałam ze zdjęcia u Danusi, ale nie pamiętam teraz nazwy, dzwoniłam do tego pana, nie wysyła na Dolny Śląsk mówił mi , że w skład tej próchnicy wchodzi kreda i żeby poszukać takiego torfu z tym składnikiem, ale to nie to samo oczywiście ... ... chciałam żeby on mi wysłał, ale powiedział ,że to za drogo mi wyjdzie , bo kurier dużo będzie kosztował ze względu na wagę ... przywieziemy może chociaż po worku jak będziemy w czerwcu u Danusi ... no i dla Ciebie worek to za mało
Ogród Magdalenka 12:47, 03 kwi 2012

Do góry
Abiko, producenta nie znalazłam, ale fotka, jak ta próchnica w opakowaniu wygląda jest w "Ogrodzie na piaskach".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies