Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

noemi 12:54, 03 kwi 2012

aga_pe napisał(a)
Hortensje na giełdzie były po 30 zł albo po 35 zł, nie pamiętam dokładnie

Aga a byłi już na zewnątrz, pod wiatą sprzedawcy? czy na hali ?
Milka 12:57, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Irenko, o już chyba wiem gdzie to jest. Nigdy tam nie zajechałam, a teraz żałuję... No to mam kolejny punkt do odwiedzenia na Opolskiej.

Opolska jest dla mnie najbardziej niebezpieczna, bo 1. Krzywda i dżungla kwiatów, 2. Kwiaton, mój bliski znajomy i przed Kwiatonem 3; tam to się kasę gubi
Wieloszka 13:01, 03 kwi 2012

aga_pe napisał(a)
Aga, to podpowiedz jeszcze co ile sadzić serby. Gdzieś na forum czytałam ale nie pamiętam, szukam i nie mogę znaleźć

Dobra, już znalazłam. Co metr

Aga, zależy co dla Ciebie znaczy co metr - na 1 m jedna roślina, czy metr przerwy między roślinami? ja będę sadzić rzadziej - metr przerwy między roślinami, a każda z nich w obecnej wielkości zajmie prawie 1m kwadratowy. Danusia radziła sadzić ok.70cm od ogrodzenia - jeśli będziesz sadziła przy ogrodzeniu. Serby to najszybciej rosnące świerki (według katalogu Szkółkarzy Polskich) i muszą mieć miejsce, żeby się rozrosnąć. Potem pozostaje cięcie .
Wieloszka 13:03, 03 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, o już chyba wiem gdzie to jest. Nigdy tam nie zajechałam, a teraz żałuję... No to mam kolejny punkt do odwiedzenia na Opolskiej.

Opolska jest dla mnie najbardziej niebezpieczna, bo 1. Krzywda i dżungla kwiatów, 2. Kwiaton, mój bliski znajomy i przed Kwiatonem 3; tam to się kasę gubi

Oj to prawda... z tym "gubieniem" kasy
Milka 13:06, 03 kwi 2012

Mnie to już z ta obsesja na punkcie roślin wszyscy znają ale sobie markę wyrobiłam, ha, ha
Wieloszka 13:09, 03 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Mnie to już z ta obsesja na punkcie roślin wszyscy znają ale sobie markę wyrobiłam, ha, ha

Oj są duuużo gorsze "marki"
aga_pe 13:10, 03 kwi 2012

przy tej okropnej szopie będę sadziła. Miałam na myśli metr między roślinami, a dokładniej między ich pniami. Za gęsto???

Co do hortensji to ceny z hali. Na zewnątrz też już byli wystawcy, ale nie miałam czasu przejść się i zobaczyć cen. Pytałam tylko o wierzbę szczepioną na pniu. Takie zakupy zaplanowane mam po świętach. Teraz nawet nie chciałam pytać o ceny, bo bym wróciła chora, że nie mogę kupić i zapakować - za małe auto było
Wieloszka 13:12, 03 kwi 2012

Nie Aga, właśnie o to mi chodziło - metr między roślinami. Wydaje mi się, że tak jest ok - ja też tak będę sadzić.
Milka 13:21, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Oj są duuużo gorsze "marki"

jasne
Krys 21:19, 03 kwi 2012

Ja sadziłam serby 1,4 między ich pniami