Opolska jest dla mnie najbardziej niebezpieczna, bo 1. Krzywda i dżungla kwiatów, 2. Kwiaton, mój bliski znajomy i przed Kwiatonem 3; tam to się kasę gubi
Aga, zależy co dla Ciebie znaczy co metr - na 1 m jedna roślina, czy metr przerwy między roślinami? ja będę sadzić rzadziej - metr przerwy między roślinami, a każda z nich w obecnej wielkości zajmie prawie 1m kwadratowy. Danusia radziła sadzić ok.70cm od ogrodzenia - jeśli będziesz sadziła przy ogrodzeniu. Serby to najszybciej rosnące świerki (według katalogu Szkółkarzy Polskich) i muszą mieć miejsce, żeby się rozrosnąć. Potem pozostaje cięcie .
przy tej okropnej szopie będę sadziła. Miałam na myśli metr między roślinami, a dokładniej między ich pniami. Za gęsto???
Co do hortensji to ceny z hali. Na zewnątrz też już byli wystawcy, ale nie miałam czasu przejść się i zobaczyć cen. Pytałam tylko o wierzbę szczepioną na pniu. Takie zakupy zaplanowane mam po świętach. Teraz nawet nie chciałam pytać o ceny, bo bym wróciła chora, że nie mogę kupić i zapakować - za małe auto było