O białą się przypomnij - jedna ma oczka białe a druga czarne, czy chcesz obydwie, wysiały mi się, ale koloru nie mogę być pewna bo błękity i kobalty rosły w pobliżu. Na kontenplacje zapraszam gdyby Cię przywiało w moje strony
I to jaką Nie miałam czasu posadzić wszystkiego co kupiłam wcześniej i stojące doniczki baaardzo uwierały w oczy eMowi, po co dokładac jeszcze powód do komentarzy A tak, co z oczu to z serca i wszyscy są zadowoleni
Juziek !! no pod stodołą(za kojcem ) posadzone 8 Fairy
Przed nimi lawenda za nimi szałwia
Piszę nowa bo przecież wszystko teraz na wiosnę posadzone
Ale wybaczam ,mogłaś zapomnieć ,bo nie pokazuję tej rabatki bo jeszcze nie ma co
Czekam na Fairy ,a wyglada na to że dadzą czadu obsypane pąkiem
Paula Deep Blue u mnie w pełnym rozkwicie - piękna jest ta szałwia
Wiedziałam, że różyca Ciebie dopadnie na całego - wiedziałam
Piękne róże kupujesz
Ta która się chwilowo obraziła to się nie martw - odbije
Napiszę Ci jaką dostałam instrukcję sadzenia róż od "mojego" Pana od róż tj. sadzić w ziemi przeznaczonej do róż, do dołka trochę obornika granulowanego i trochę nawozu, wymieszać i sadzić. Potem już nie nawozić. Opryskiwać profilaktycznie co 10-14 dni
Ja tak robię, bo to fachowiec z renomowanej, znanej szkółki róż
W zasadzie to chciałam opanować posługiwanie się ustrojstwem.Ale jakoś się nie pokochalismy.M ma jeszcze profesjonalny statyw do filmów może jest fajniejszy. Ale najlepiej mi z ręki.
Kasia, jak Ty masz pięknie! Szałwia giganteum po prostu boska! Wszystko takie przemyślane, dodatki gustownie dobrane, chyba muszę zacząć się uczyć od najlepszych
ps. Pada u Ciebie?
Cześć przyszłam z rewizytą piękny dom i ogród fajnie komponujesz rośliny
Nie doczytałam czy ktoś odpowiedział nt. szałwii - ta niebieska to szałwia omączona i niestety jest jednoroczna, w przeciwieństwie do szałwii omszonej. Na początku mojej przygody z ogródkiem dałam się nabrać sprzedawcy, który zapewniał, że omączona jest wieloletnia Ale nawet jak jest jednoroczna, to jest tak ładna, że warto ją mieć chociaż jeden sezon
Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki
ślicznie masz Ilonko, szałwia w masie robi niesamowite wrażenie i Artemis w kwiatach!
Podczytywałam z telefonu o Twoim wypadku, na szczęście ręka już zdrowa - uważaj na siebie i nie przeginaj z tymi pracami, coby się bardziej nie uszkodzić
Ta szałwia to cudo, ile lat ją masz? Ostróżki w tle też piękne.
Aniu przyszłam zobaczyć u Ciebie te kompozycję o których piszesz u Madzi, czyli połączenie bluszczu hedery z różami, ale jakoś nie widzę takich zdjęć. Mogłabyś wstawić, jestem bardzo ciekawa
Rewolucje takie, że zamiast świerków karłowych będą jednak kosodrzewiny
Nie wiem czy nie będę musiała Princess AofK przesadzić bardziej na środek...i wtedy jeszcze MW i Claire Marshall bym musiała lekko poodsuwać.
Zresztą czekam na tę Claire i Eglantyne, bo nie wiem jakie mają kolory na żywo...czy będą mi tam pasować
Dodać muszę sporo trawek tylko jeszcze nie wiem jakich.
I szałwii i liatry więcej.
Ognisk wielkich nie robimy.... myślę, że nie będzie problemu
Las szałwii dziękuje za pochwały Jakoś do góry poszła ta szałwia zamiast na boki
Altanka obrośnięta różami zachwyca. Szałwia cudna i chyba nie wykłada się, swojej wczoraj wydałam dwie skrzynki Ostróżki dorodne, muszę swoim obornika na jesień rzucić. Ale takiej białej nie mam, cudna jest Bodziszki u Ciebie jeszcze kwitną, u mnie już po kwitnieniu i wspaniałe wycięłam, bo łapały mączniaka, będą odbijać Pięknie u Ciebie, tak swojsko i spokojnie, aż by się chciało przycupnąć gdzieś z boczku i pokontemplować
Dzięki Moniko. Jakoś hosty słabo na razie tam rosną ale może się rozkręcą w nastepnych latach. A przywrotniki też moje ulubione szczególnie w połączeniu z granatem
Ja też lubię to swoje ogrodzenie, zanim powstało był inny pomysł na murki, ale całe szczęście zmieniliśmy decyzję, bo dziś wiem, że nie byłabym zadowolona z pierwotnej wersji
Szałwie bardzo lubię, a jeszcze dwa lata temu w ogóle ich nie znałam .
Artemis jest niesamowita, odmiana warta polecenia!