Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Iwk4 10:50, 18 cze 2016

Mirelko, po ile honeymilk posadzipaś? Wyczytałam, se kwitną nieprzerwanie. Czy pachną?
Zrobiłam fotkę laguny, ale dzie nie dam rady wstawif. Jutro pokażę.
MW to skrót od nazwy moonstead wood.
Lubię jej burgund
gobasia 12:11, 18 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Obecnie to miejsce na rabacie najbardziej mi się podoba

No i wcale się nie dziwie ,bo cudne jest...ta fioletowa to szałwia? ,musze ją zaprosic do siebie ślicznie wygląda
mikami 12:23, 18 cze 2016

Ja to przez Ciebie dostaje oczopląsu co wejdę to ładniejsze róże pokazujesz chyba z jednego zakątka z trawami zrezygnuje na rzecz róż bardzo mi sie podobają
MirellaB 13:52, 18 cze 2016

olga80 napisał(a)
Mirellko ależ pięknie Róża belveder ma piękny ciepły kolor jak znajdę gdzieś w szkółce to sobie kupię a jak nie to zamówię na jesień przez neta. Artemis cudowny u mnie młodziak nawet pączków nie ma

Szałwia trawa i berberys super razem wyglądają tk trochę magicznie i lekko. Anabelki masz dorodne będzie co podziwiać.
(iryski wyślę w poniedziałek)

Miłej soboty. Pozdrawiam

Terenia tyle pięknych róż, że mnie już głowa boli od oglądania na wątkach. Jeszcze zajrzałam na stronę internetową szkółki róż i znowu z trzy sztuki wybrałam.

To dziwne, że Twoja Artemis nie ma pączków. Ja sadziłam wiosną i ładnie się zapowiada tzn.sporo będzie kwiatów

Szałwia zaczyna przekwitać, staram się ją jeszcze obfocić

Annabell ciągle chorują, żal mi ich. Cieniutkie mają te gałązki. Wiem, że w przyszłym roku będą lepsze

Za iryski dziękuję

Również życzę miłej soboty
MirellaB 13:53, 18 cze 2016

alis napisał(a)

Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie

Dziękuję Alicja
Mi też się bardzo podoba
Szkoda, że szałwia przekwita
MirellaB 13:54, 18 cze 2016

alis napisał(a)

Różanka z Ciebie Białe róże śliczne, chyba skusze się na te, które masz w donicach, myślisz, ze to dobry czas jeszcze żeby je jeszcze zamówić?

Oczywiście, że dobry czas. Ja też teraz kupiłam róże i mam zamiar jeszcze dokupić
MirellaB 13:58, 18 cze 2016

dominika_ napisał(a)
Też zakupiłam strong anabelki jakiś czas temu, ciekawe czy faktycznie to one, wiesz może po czy je zidentyfikować, czy mi zwykłych nie wcisnęli?

Domi chyba tylko po sztywnych pędach Ja kupowałam w bardzo dobrym, renomowanym centrum ogrodniczym, etykiety, nadruk na doniczkach, więc nie sadzę, żeby była pomyłka.
Madżenka pisała, że odmiana strong to ściema i nabijanie kasy,a Ewa, że jej strong to strong - sztywne pędy. Jak zawsze zdania podzielone
polinka 13:59, 18 cze 2016

Róże to nie moja bajka ale hortki z radością obejrzałam
MirellaB 14:01, 18 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirelko, po ile honeymilk posadzipaś? Wyczytałam, se kwitną nieprzerwanie. Czy pachną?
Zrobiłam fotkę laguny, ale dzie nie dam rady wstawif. Jutro pokażę.
MW to skrót od nazwy moonstead wood.
Lubię jej burgund

Iwonko posadzone dwie sztuki do jednej donicy
Niby mają kwitnąć nieprzerwanie - zobaczymy.
Nie pachną

Zajrzę obejrzeć Lagunę
Dzięki za wyjaśnienie skrótu
MirellaB 14:02, 18 cze 2016

gobasia napisał(a)

No i wcale się nie dziwie ,bo cudne jest...ta fioletowa to szałwia? ,musze ją zaprosic do siebie ślicznie wygląda

Tak, to szałwia odmiany Deep Blue