Kasiu - ta waza to raczej na tarasie stała - obsadzona bluszczem i ?hortensją? Pamiętam, że jest bardzo ciężka i była okryta kapturem z włókniny przed mrozem
Sebciu, zapewne masz na myśli tą samą (taka ciemna) ale wydaje mi się, że stała przy schodkach prowadzących na taras i w tym miejscu lub naprzeciwko tych schodków. Bo na zdjęciu to jest chyba murek od tych schodków??? ))
Kasiu - ta waza to raczej na tarasie stała - obsadzona bluszczem i ?hortensją? Pamiętam, że jest bardzo ciężka i była okryta kapturem z włókniny przed mrozem
Sebciu, zapewne masz na myśli tą samą (taka ciemna) ale wydaje mi się, że stała przy schodkach prowadzących na taras i w tym miejscu lub naprzeciwko tych schodków. Bo na zdjęciu to jest chyba murek od tych schodków??? ))
Fajnie wygląda te gerbera w tej osłonce. Jedynie co mogę doradzić to podlewanie od podstawki i żeby podłoże nie było mokre - bo gnije. Ja już dwie straciłem bo mam tendencję do przelania.
Jakby ktoś nie wierzył nawet po fotkach, że byłaś - to potwierdzę
Pogody ducha chociaż życzę, bo na dworze wprost okropnie ...:
Nie wiedziałem, że są jeszcze inne ostróżki, ale skoro jednoroczne to chyba się nie będę bawić - dostałem wczoraj jeszcze i roślinki i nasiona od Basi
Jak się my wysypią to jak je mam Haniu siać - do doniczek i na zimę do domu?
Zimują chyba cyklameny neopolitańskie, ale one chyba rosną jak inne cebulowe. Co roku miałem cyklameny w domu zimą - i nigdy nie udało mi się dochować - cebulka po kwitnieniu ginęła.
Joanko - ja miałem tak dokładnie wszystko obejrzeć, a też chodziłem jak we śnie. Znaczy się obejrzałem różne zakątki i skrytki, ale tego nie zauważyłem
Bogda, zlituj się ! każdy mnie pyta o nazwy, a ja nie wiem ;/ dobrze, że wiem , że to żurawki! obiecuję się dowiedzieć i dam Ci znać, oki?
one faktycznie wielkie urosły, chyba im dobrze u mnie wsadziłam je w zeszłym roku!
Wcale nie ma się co dziwić - przecudne były !!!
Na targach widziałem też jedną taką wielką - może po prostu one dostają jakieś wzmaczniacze wzrostu?