Podczas naszego spotkania w "Ogrodzie nie tylko Bukszpanowym" dokonałam pewnego odkrycia. Te elementy wystroju ogrodu nigdy (???) nie były prezentowane przez Danusię.
Witam. Po raz pierwszy zobaczyłam ten ogród w programie ,,maja w ogrodzie" i jak wszyscy fascynacja od pierwszego wejrzenia.To co mnie ujeło to wypełniacze jakie zostały wykorzystane w tym ogrodzie. Niepowtarzalne zestawienia jak cała reszta ogrodu. wypowiedź na temat kolorów kwiatów BIAŁE. Takie było moje też założenie przy planowaniu mojego ogrodu i tu znalazłam odpowiedź i potwierdzenie że jest to dobry wybór. Moge tylko dołączyć sie do wypowiedzi forumowiczów - ogród BAJKA.
Joanko - ja miałem tak dokładnie wszystko obejrzeć, a też chodziłem jak we śnie. Znaczy się obejrzałem różne zakątki i skrytki, ale tego nie zauważyłem
to napewno jakiś nowy nabytek bo wydaje mi się, że w tym miejscu wcześniej stała taka ładna waza na postumencie, która wpadła mi w oko ) choć po zdjęciu ... pewności nie mam
Kasiu - ta waza to raczej na tarasie stała - obsadzona bluszczem i ?hortensją? Pamiętam, że jest bardzo ciężka i była okryta kapturem z włókniny przed mrozem
Sebciu, zapewne masz na myśli tą samą (taka ciemna) ale wydaje mi się, że stała przy schodkach prowadzących na taras i w tym miejscu lub naprzeciwko tych schodków. Bo na zdjęciu to jest chyba murek od tych schodków??? ))