Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 09:21, 17 sie 2014

Do góry
Jak mogę formować, zeby nie rozrastał sie za bardzo?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:18, 17 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Zbiory załapały się też moje przeciery pomidorowe

(od sąsiadki):

45 minut w lesie pierwsze grzybki w tym sezonie

Kot

Zbiory robią wrażenie. Kota masz z rodzaju: czy on jest żywy i prawdziwy?
Idę dalej czytać, bo mi coś mignęło, że wielką rewolucję ogrodową planujesz
u Etki 09:16, 17 sie 2014

Do góry
Co myślicie o tym, żeby zmienić kształt tej rabaty tzn. zrobic linie bardziej faliste i na początek obsadzić wzdłuz płotów tujami?
Ogród z widokiem na jezioro 09:09, 17 sie 2014

Do góry
Moja działka. 09:09, 17 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Moje trawki

Łaaał, jaki rewelacyjny ten wózek. Klimatyczny.

Malw może i nie sadzisz, ale ileż innych różności masz w ogrodzie!
Rośliny rosną gdzie mogą, nawet na daszku
Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 09:07, 17 sie 2014

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 09:06, 17 sie 2014

Do góry
W niedzielę 16
Ogród nad Rozlewiskiem 09:03, 17 sie 2014

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 08:59, 17 sie 2014

Do góry
Liliowce.
Lubię je, pasują do wiejskich klimatów. Zdjęcia z 26 lipca

Ogród nad Rozlewiskiem 08:53, 17 sie 2014

Do góry
Malwy.
Kwiaty malw są oblegane przez bzyczki.

Ogród nad Rozlewiskiem 08:46, 17 sie 2014

Do góry
Pisałam już, że był okres, gdy ponad cztery tygodnie nie padał tu deszcz.
Moja hortensja omal nie przypłaciła tego życiem.
Ledwie ją odratowałam. I w ostatniej chwili.
Tu po pierwszych nocnych dawkach wody

Tak wyglądała dwa tygodnie temu:

Tak wygląda obecnie:

Gapa ze mnie, że tak nierozważnie jej miejsce wybrałam. Nie dość, że słońce ma przez cały dzień, to jeszcze świerk konkuruje z nią o wodę.

Hortensja bukietowa dla radę w słońcu, ale tylko pod warunkiem, że ma dość wody.
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:44, 17 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kamasje w najlepsze nadal kwitną

Moje kamasje dawno przekwitły

pozdrawiam Łucja
Dwa ogrody 08:28, 17 sie 2014

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 08:27, 17 sie 2014

Do góry
Matrona. Podzielona w ub. roku bardzo ładnie rośnie. Ona jeszcze tego nie wie, ale planuję jej przeprowadzkę

Przegorzan mnie nieustannie zachwyca.

Posadziłam go z jeżówkami z własnego siewu, ale jeżówki nie zdążyły zakwitnąć na czas.

Ogród nad Rozlewiskiem 08:19, 17 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
ale i ja już sie o bociusia martwie.

Bożenko, już się nie martwimy z "moim" bociusiem wszystko w porządku.
Tzn. chyba w porządku, bo go nie ma
Odleciał wraz z innymi młodymi boćkami.
Natomiast w innym gnieździe ciągle jeszcze jest jeden młody.
Pewnie zabierze się z dorosłymi.

Codziennie rano latam sprawdzić, czy boćki jeszcze nie odleciały

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:16, 17 sie 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
Hej Aga nareszcie wróciłaś tęskniłam Ostróżki fajnie kwitną u Ciebie u mnie padły niestety za dużo wody i brak ogrodniczki w domu zrobił swoje Reszta bylin podobnie szkoda słów Nic to szykuję się na wiosnę i będę kupować i przesadzać rośliny Podsyłam fotkę tytoniu od Ciebie zaczyna kwitnąć tzn mam nadzieję że zacznie jak będę w domu, bo ja teraz taka weekendowa żona i ogrodniczka jestem
[/img]

We wrześniu i październiku jestem w Lublinie więc w szkółce do której podałaś link zakupie troszkę roślinek jak coś to daj znać czy coś chcesz
P.s. świetne fotki z morza

Ja też tęskniłam <3

Oj szkoda tych roślinek .
Ja płacze jeszcze nad jeżówkami, miałam ich kilka kolorów a zakwitły tylko 2 .

Mam nadzieję że tytoń stanie na wysokości zadania.
Choć teraz już wiem po tym moim że ten wsadzony wcześniej urósł wielki, a te pod lasem mają tylko z 30 cm wysokości i kwitną pojedynczymi kwiatuchami

Coś czuję że ta wycieczka do Lublina zaowocuje u Ciebie samochodem wypełnionym po brzegi doniczkami hahahahaha
Dwa ogrody 07:57, 17 sie 2014

Do góry
Alinak w ogrodach można zobaczyć, jak rzeczywiście rosną i kwitną poszukiwane przez nas rośliny a wizyt w tych cudnych ogrodach po prostu zazdraszczam Współczuję grzyba, chociaż wybiórczo i u mnie się pojawia. Zastanawiam się, czy uda mi się zebrać nasiona np. cynii, bo nadmiar wilgoci powoduje, że kwiaty przekwitają i dostają grzyba, trzeba je usuwać.

Aniu, jedne z nasion cynii to mieszanka.
Tak powtórnie kwitnie Parky, bez żadnych oznak chorób czego nie mogę powiedzieć o niektórych z nowych róż, choruje Kronnenburg, Ascot oskubane z liści jak kurczaki.

Ogród do kwadratu 07:37, 17 sie 2014

Do góry

hakone fajnie kwitnie... niepozornie

kostrzewa również pięknie rośnie... nawet trzeba będzie ją rozdzielić...

Dwa ogrody 07:36, 17 sie 2014

Do góry
ewsyg z derenia robię oprócz nalewek konfiturę, którą wykorzystuję jako dodatek do mięs i ciast Tu dereń w nowym, posadzony dość duży, będzie prowadzony jako drzewko. Rośnie tu już dwa lata, jednak jeszcze odchorowuje przesadzanie
I kolejne hortensje Grandiflora posadzone przy żywopłocie od południowej strony, dalej za nimi kilka vanilek. Widoczne ogrodowe po prawej przesadzałam w tym tygodniu.

i hortensjowo po przeciwległej stronie działki

vanilki wybarwiły się błyskawicznie, trawy czekają na zmiany, może w tym tygodniu
U BusyBee w ogródku... 05:33, 17 sie 2014

Do góry
Witaj Kasiu. Czekałam bardzo na Twój wątek- i się doczekałam. Cieszę się , że jesteś z nami i pokazujesz Swój ogród. Ale nie rozumiem Twoich wcześniejszych rozterek. Masz co pokazywać- rośliny już ogrodowiskowe, na trawnik narzekasz a on lepszy od mojego mimo, że u mnie co jakiś czas pada deszcz i to nawet mocno. Ta róża różowa, którą pokazuje Agata19762 to chyba Queen Elizabeth- Jest taka smukła, wysoka. Ta róża wygrała tegoroczny konkurs w Końskowoli- oczywiście jak się nie mylę i to właśnie ta. Sprawdź sobie w internecie. Mnie się ona podoba wprawdzie od niedawna a mam ją już ładnych parę lat. I chcę dokupić ją jeszcze. A jeżeli chodzi o Chopina to ja bardzo polecam. Ja jestem nim zachwycona. Liście ma przepiękne- ciemne, duże i zdrowe. Choroby go nie łapią. Kwitł do niedawna przez cały czas , teraz ma też jeszcze dużo nowych pąków ale ma teraz trochę przerwy w kwitnieniu. Z tego co ja obserwuję u siebie to jedynie o tej porze łapie go szara pleśń i pewnie trzeba by opryskać . Sprawdź jak chcesz u mnie wcześniej były zdjęcia Chopina z kwitnienia. Tylko nie kupuj żadnych podróbek jego. Kasiu fajnie, że jesteś ., Pozdrawiam gorąco Dzięki za zdjęcie Biegnącej. Mój synio wrócił ale chyba nie złapał bakcyla- powiedział, że on woli bardziej cywilizowane warunki- nie wie co traci. A może mu się jeszcze odmieni. Pa. Ale się rozpisałam i to na nie swoim wątku.
To Chopin ale to taka końcówka kwitnienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies