Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:31, 14 sie 2014

Haha, dzięki, Madzen! Ta nowa małpka robi lepsze fotki, kto by pomyślał! Ale tylko z bliska, wiec krajobrazów brak :/ Ale już niedługo będę miała stary aparat naprawiony, nadrobię

pozdrawiam!
Mala_Mi 08:24, 15 sie 2014

popcarol napisał(a)
Kasia - miłego urlopu!!!

Ania - dzięki! Młoda codziennie dzwoni i chce rozmawiać z kotem - ze mną rozmawia tylko dlatego że kot z reguły małomówny

Na tarcie łez zakupiłam trzcinnika Karl Foerster (10zł).

KaŻdy pretekst do rozmowy dobry

A ja wczoraj eksmitowałam trzcinnika.... pospieszyłaś się ..
popcorn 09:16, 15 sie 2014

Aniu, widziałam, z cycków hihi Ale mam do Ciebie straszliwie daleko, żeby przygarnąć Twoje eksmitowane roślinki...

Zbieramy się właśnie do Młodej

miłego weekendu!!
popcorn 10:04, 16 sie 2014

Byłam na śląskiej giełdzie kwiatowej.

Były śliczne dość spore hakone, 2 odmiany, i ML, ale trzeba było kupić minimum 6 szt (mała paletka), a kosztowały po 10 zł. Nie kupiłam. Hortki Great Star nikt nie miał.

Na otarcie łez kupiłam hortensję Sundae Fraise, 1 szt, za 18 zł. I trzmielinę zielono-żołtą dość wysoko szczepioną, za 20 zł.
Róże były cudne, odm. Renaissance, po 20 zł wysokie kwitnące krzewy. Wybrałabym przynajmniej 2, ale obeszłam się smakiem - bo mam 5 krzaków w doniczkach i zero miejsca na nie
Jeżówek były marne resztki, też trzeba było kupić min 6 lub 8, a zero wyboru i żadnych pełnych, więc nie kupiłam.
Różowo owocowej borówki nikt nie miał - to nowość.
Tess 09:18, 17 sie 2014

popcarol napisał(a)
Zbiory załapały się też moje przeciery pomidorowe

(od sąsiadki):

45 minut w lesie pierwsze grzybki w tym sezonie

Kot

Zbiory robią wrażenie. Kota masz z rodzaju: czy on jest żywy i prawdziwy?
Idę dalej czytać, bo mi coś mignęło, że wielką rewolucję ogrodową planujesz
Gabrysia_ 09:20, 17 sie 2014

Ale zbiory
Kotek śliczny

Miłej niedzieli Karola
Tess 09:25, 17 sie 2014

Kupujesz nową działkę?
Będzie gdzie wciskać nowe roślinki
popcorn 10:16, 17 sie 2014

Tesia, kot jest żywy i prawdziwy, chociaż mało ruchliwy Za to w nocy nam skacze do łóżek i atakuje stopy.. musiałam go dzisiaj wynieść w środku nocy i zamknąć w innym pokoju.. tak to jest jak w dzień śpi, a w nocy ma ochotę na harce...

Dokupić mam ciągle nadzieję kawałek za płotem, nieużytek szerokości naszej działki (kawałek szerokości 19m ciągnie się za wszystkimi działkami na naszej ulicy, ma jakiś kilometr długości). To 350m2 (czyli taki ogródek działkowy) - a jak sąsiad nie będzie miał ochoty, to jego część, za jego działką też (czyli w sumie 3x 350m2).
Brzozy doorenbos w tym celu już rosną - na razie mają 1m wysokości hihi Oby zdrewniały do zimy

Gabrysia, zbiory skonsumowane lub przetworzone. Kot drzemie na parapecie

Miłego dnia! Młoda kaszle mocno, jadę po syrop
popcorn 15:12, 17 sie 2014

Zebrałyśmy z Młodą maliny, jeżyny (nadprodukcja, jak co roku, fasolkę właśnie ugotowałam na obiad, kilka ogródków Młoda zje na kolację do kanapek.
Fajnie jak coś jadalnego rośnie w ogródku
popcorn 17:12, 17 sie 2014

Młoda wróciła, nareszcie można dokładnie obrać jeżynę

No i kot padnie od nadmiaru pieszczot

Nowy nabytek

Róża First Lady, jedna z ulubionych

Cudny zawilec, wiosenny nabytek