Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka. 09:43, 03 lip 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bardzo ładnie ale ja bym i do nich wsadziła po jednym
Oczywiscie to tylko takie moje gadanie sorki
A lilie masz faktycznie królewskie cudeńka u mnie dopiero w pąkach
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:35, 03 lip 2014

Do góry
Kasiu,
Agatko, nie wiem kto sobie tam norke zrobił ale mu nie zazdroszczę bo mój pies nie lubi gości... Tyle że potem mam pełno sprzątania

Wklejam jeszcze jedna fotke basenu - myslę że to rusztowanie wokół niego z winogronami ładnie wtopiły basen w ogród. jeszcze słabo jest zarośnięta bo winorosle choruja w tym roku (część była przesadzona, i chyba farba im zaszkodziła)

No to teraz trochę inne foty, magnolia parasolowata ładnie sie rozrasta - może w przyszłym roku zakwitnie ?

W japońcu kwitna tawułki i powoli hortki

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:33, 03 lip 2014

Do góry
I spojrzenie szczere

Miłego dnia dla każdego kto tu zajrzy i nie tylko Dla wszystkich Ogrodomaniaków Buziaki
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:31, 03 lip 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:30, 03 lip 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:29, 03 lip 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:28, 03 lip 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:27, 03 lip 2014

Do góry
Ślę spóźnione życzenia imieninowe wielu spokojnych, radosnych chwil, ukojenia dla zmysłów w ogrodzie

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 03 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu jak nazywa się ta wysoka czerwono-pomarańczowa roślinka pomiędzy firletkami a za chyba przetacznikiem, widziałam u mojej cioci i pewnie by mi "stykła"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:26, 03 lip 2014

Do góry
Heidi zakwitła ponownie - krzaczek malutki na razie jest (i chyba wielki nie będzia) ale mnie się na bardzo podoba

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:24, 03 lip 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za porady i odwiedzinki. Muszę powiedzieć, że ta rabatka jak leżała odłogiem tak leży... może dzisiaj znajdę chwilę żeby na ogród wyjść.
Jedyne co udało mi się zrobić to kilka fotek Dla Was

Ładne te żółte lilie ale w przyszłym roku chyba zmienią miejsce pobytu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:23, 03 lip 2014

Do góry
Patrząc na mój basen stwierdziłam że udało się go na tyle wkomponować że nie szpeci ogrodu, dookoła basenu będzie obrzeże cieniutkie z kostki a w środku piasek...

Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 09:21, 03 lip 2014

Do góry
Taki malutki grill na maleńką działeczkę - ) łupek zawsze się wtopi świetnie w zieleń. Nasz malutka działka na której mamy warzywa i owoce otrzyma nowego lokatora
męża mam zdolnego heh
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:08, 03 lip 2014

Do góry
Małgosiu
Tusiawko
Nikito

Dzieki za odwiedziny,mnie żadna pogoda nie zniechęca - pamietacie co w luty wyprawiałam w ogrodzie jak lało i wiało? A teraz nie jest tak źle, poza tym mnie praca fizyczna bardzo odstresowuje, bo zawodowo mam ciągle mózg zajęty

Po prawej stronie pozostała betonowa scieżka, teraz modeluje jej kształt by jak przyjdzie kostka, wiedzieć jak ją ułożyć (kwestia serpentynek)

Od tej strony mnie się nie bardzo kształt podoba, zbyt faluje...

Nowe płyty układałam od domku dzieci do szałasu

Z drugiej strony wygląda ta ścieżka lepiej...

I kanciki po przekątnej

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:57, 03 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Dziękuję za instrukcję z ostróżkami.
Widzisz, a mnie się naparstnice sieją jak goopie, nawet biała, która musiała zawędrować z hortensją pnącą...
Największym zaskoczeniem w tym roku było pojawienie się... dziewanny drobnokwiatowej, którą pikowałam w nowe miejsce będąc przekonana, że to siewka naparstnicy. Skąd się wzięła? nie mam totalnie pojęcia, bo u sąsiadów nie ma... w okolicy też...Miała być rabata różowa, a jest żółta
Może wypieliłaś malusie naparstnice? Wyglądają na początku jak zgraja chwaścików.

Ja tak bardzo oczekuję na samosiejkę wierzbówki kiprzycy, z dziewanny zbierz nasionka, wiesz jak wygląda pospolita krwawnica, jest piękna, u mnie już rośnie, jak chcesz to możemy się wymienić nasionkami

Krwawnica to ta wysoka panna

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:54, 03 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Spacerujac Kasiu po Twoim ogrodzie zauważyłam, jak dobrą masz glebę w porównaniu do mojej. U ciebie wszystko takie bujne, dorodne, u mnie wiele z twoich roślin by się zmarnowało, np złotlin - miałam zwykły, ale co roku obmarzał, chorował i tak w kółko. U Ciebie jest piękny, świeci na rabacie swoją bielą. Pomysł ze ścieżką po jednej stronie bardzo ciekawy, pokaż postępy prac. Pozdrawiam

Na glebe faktycznie nie mam co narzekać, jest na tyle żyzna (w sumie w mieście to dziwne) że nie muszę nic nawozić, tylko zakwaszać ewentualnie. Ja tylko z kwasolubnymi mam troche problemów bo u mnie gleba zasadowa. Za to jest zacisznie (dzięki bliskości domów) i mało co mi wymarza. Tak więc są wady i zalety jak wszędzie. W sumie to od zeszłego roku zaczęłam miec problemy z chorobami grzybowymi, pewnie z powodu zbyt dużej ilości roślin i dużej liczbie nowych gatunków.

Co do postępów - juz pokazuje (u mnie przy takiej pogodzie jest walka o kompa, a ściślej mówiąc o internet bo jak cała rodzinka zasiądzie przed własnym sprzętem to nikt nic nie może zrobic bo net taki wolny

Pierwsza rzecz to kanty, zdjęłam wszystkie bordery, oraz płytki betonowe po lewej stronie ogrodu i zostawiłam ścieżkę z płyt betonowych po prawej stronie. W przyszłym roku moze uda się zrobic kostkę by było ładnie.

Najpierw wyciełam wzdłuż oczka i rabatki centralnej

Potem z tyłu wzdłuż japońca powstały jęzory z trawy

Na końcu zdjęłam płyty z rabaty przy starej altanie i wykroiłam kanty

Zimozielony ogród przy białym domu 08:52, 03 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A tak sobie miałam wyczucie, bo to atrakcyjny zestaw

Miłorząb Mariken już na miejscu. Razem z Pendulą.

Danusiu tutaj Miłorząb ma taką brązową okrągłą plamkę.
Czy on się na coś rozchorował?
Pryskaliście?
Bo u mnie się właśnie takie plamki pojawiły...
Pokażę nasz ogród 08:44, 03 lip 2014

Do góry
I domowo-ogrodowo

Pokażę nasz ogród 08:39, 03 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 08:38, 03 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies