Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

monteverde 19:29, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)

bardzo fajny link ANia!

zawsze możesz posadzić mieczyk bizantyjski, który zimuje i nie ma z nim żadnego problemu
agatanowa 19:43, 04 sie 2014

monteverde napisał(a)

zawsze możesz posadzić mieczyk bizantyjski, który zimuje i nie ma z nim żadnego problemu

i do tego jest piękny
Kasya 19:47, 04 sie 2014

monteverde napisał(a)

zimuje...to jego najwieksza zaleta
nie znam tych kwiatow, ale poszukam, kiedy sie sadzi ? na wiosne ?
kosolka 19:56, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)

No to też masz fajne mieczykowe doświadczenia, no ale one bezpośredniego słońca potrzebują.

I jeszcze wróce do tych mieczyków. Moje miały słońce do 11:30.
kachat 20:47, 04 sie 2014

Moje mieczyki rosły w pełnym słońcu, potem jak nie chciały kwitnąć to zawędrowały za karę do półsłońca (słońce co jakiś czas przez drzewa) i nic im nie odpowiadało Jakoś im u mnie się widać nie podobało, choć dobrą ziemię miały itp.

Agatka, zdradzisz mi w czym twoje kocimiętki tak ładnie rosną..?
agatanowa 20:57, 04 sie 2014

kosolka napisał(a)

I jeszcze wróce do tych mieczyków. Moje miały słońce do 11:30.

To Twoje są piękne wbrew podstawowym zasadom uprawy mieczyków
agatanowa 21:16, 04 sie 2014

kachat napisał(a)
Moje mieczyki rosły w pełnym słońcu, potem jak nie chciały kwitnąć to zawędrowały za karę do półsłońca (słońce co jakiś czas przez drzewa) i nic im nie odpowiadało Jakoś im u mnie się widać nie podobało, choć dobrą ziemię miały itp.

Agatka, zdradzisz mi w czym twoje kocimiętki tak ładnie rosną..?

ziemia rodzima zmieszana z ogrodową czy też kwiatową, ale nieszczególnie mocno, na wiosnę odrobine podsypane azofoską, kocimiętka nie lubi przenawożenia

główna zasługa to dobra odmiana, wydaje mi się, że jest to kocimiętka Faassena Six Hill Giant; poleca się również: kocimiętkę nervosę Blue Dragon, ale tej nie mam niestety

Niestety mam też inną, zamawianą w kroton.pl, też kocimiętkę Faassena i jest nędzna, prawie w ogóle nie kwitnie, a miało być tak pieknie...: http://www.ogrodkroton.pl/towar.2776.kocimietka.faassena-nepeta.x.faassenii.html
monteverde 21:56, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)

ziemia rodzima zmieszana z ogrodową czy też kwiatową, ale nieszczególnie mocno, na wiosnę odrobine podsypane azofoską, kocimiętka nie lubi przenawożenia

główna zasługa to dobra odmiana, wydaje mi się, że jest to kocimiętka Faassena Six Hill Giant; poleca się również: kocimiętkę nervosę Blue Dragon, ale tej nie mam niestety

Niestety mam też inną, zamawianą w kroton.pl, też kocimiętkę Faassena i jest nędzna, prawie w ogóle nie kwitnie, a miało być tak pieknie...: http://www.ogrodkroton.pl/towar.2776.kocimietka.faassena-nepeta.x.faassenii.html

a czemu Blue Dragon jest lepszy od Twojej?
Nati 21:58, 04 sie 2014

wpadam na chwilkę, pozdrawiam i całuski zostawiam, u nas burzowo i deszczowo, raj dla roślinek i dla mnie w pracy chociaż różnicy dużej nie ma

buźka.
Madzenka 22:04, 04 sie 2014

Nadrobiłam ciut zaległości....
Ależ masz piekne różnorodne byliny i jak obficie kwitną!