Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 18:31, 04 sie 2014

anna_g napisał(a)
Anita dzięki za info o klonie... u mnie byłby (teoretycznie na razie - w lekkim półcieniu) niedaleko ciurkadełka... może dałby radę Tylko nie mógłby wyrosnąć zbyt duży
Cudne fotki Twojego cudnego ogrodu Rovinj było jedną z koncepcji naszego tegorocznego wyjazdu. Upadło na rzecz środkowej Dalmacji jednak.
I jestem kolejna "do zabicia" bo tez pomyliłam Twoją Mamę z Tobą Buziaki

Taki sam klonik japoński rośnie nad brzegiem oczka wodnego w ogrodzie Pudełko w Pisarzowicach, masz tam blisko, to kiedyś możesz podejrzeć (tam gdzie jest japońska herbaciarnia w tej starszej części) Tamten ma kilkanaście lat co najmniej. Pamiętam, jak go ponad 10 lat temu tam posadzili, był wtedy malutki. Rozrósł się, ale nie jest to drzewko, tylko raczej niski krzew.

Ja go polecam do małych ogrodów. Jest tak delikatny i ażurowy, wygląda lekko nawet w towarzystwie innych roślin o bardziej masywnych liściach, np. wśród host

A propos zdjęcia Mamy, to ja się nie gniewam, bo mam nadzieję, że też tak dobrze wyglądać będę grubo po 60-stce Faktycznie z wiekiem jesteśmy do siebie fizycznie coraz bardziej podobne z twarzy, ale ja jestem tak z 2 rozmiary większa od Mamy i wyższa o pół głowy. Moja córka na szczęście odziedziczyła drobniejszą sylwetkę po swojej babci

Pozdrawiam serdecznie
leon60 19:11, 04 sie 2014

Enya73 napisał(a)

Co to za trawka Anitko?
Pięknie u Ciebie jak zawsze i ten sumak !
Enya73 19:30, 04 sie 2014

leon60 napisał(a)

Co to za trawka Anitko?
Pięknie u Ciebie jak zawsze i ten sumak !

To nowa odmiana rozplenicy - pennisetum 'Cherry Sparkler', ale obawiam się, że w naszym klimacie jako jednoroczna. Zobaczymy, może przeniosę na zimę do pomieszczenia nad garażem, to przetrwa Jedną na próbę zostawię przykrytą w gruncie To potem podzielę się z Wami swoimi doświadczeniami z tą trawką

Tak wygląda jak kwitnie

leon60 19:45, 04 sie 2014

Świetna oby przetrwała
AlKa 21:22, 04 sie 2014

Enya73 napisał(a)

To nowa odmiana rozplenicy - pennisetum 'Cherry Sparkler', ale obawiam się, że w naszym klimacie jako jednoroczna. Zobaczymy, może przeniosę na zimę do pomieszczenia nad garażem, to przetrwa Jedną na próbę zostawię przykrytą w gruncie To potem podzielę się z Wami swoimi doświadczeniami z tą trawką

Tak wygląda jak kwitnie

Fantastyczna jak cały ogród.
Sądzę że powinnaś bilety sprzedawac dla zwiedzających. Jestem pierwsza w kolejce.
Madzenka 21:46, 04 sie 2014

Miałam spytać o tę trawę ale wczoraj padłam jak mucha
Znakomice wygląda, testuj proszę być może uda się jąprzezimować
baraga1904 22:44, 04 sie 2014

...ciekawa ta trawa...ona ma na serio taki różowy kolor?
...fajnie było poogladac znajomy ogród...
...buziam...
alinak 23:55, 04 sie 2014

Anita ale wywód zrobiłaś o swoim charakterku ....rozumiem , bo tez jestem bliźniak ..uwierz to oznacza dwie natury .jak ja to dobrze znam .
wpadnę ,wpadnę , bo już dawno się wybieram do ciebie .
WilczaGora 08:17, 05 sie 2014

Enya73 napisał(a)
Zacznę od Ewki

Bardzo Ci dziękuję, ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd jeśli chodzi o mój wizerunek. Ostatnio na ten temat rozmawiałam z inną Ewką, jak internet może wykreować kogoś na inną osobę, niż jest w rzeczywistości. Tak więc wyjaśnię od razu, żeby nikt nie był rozczarowany.... Ja siebie samej nie postrzegam, jako delikatną i subtelną Raczej należę do tych z twardą skórą i d...ą, z tych co nazywają rzeczy po imieniu, co z subtelnością mało ma wspólnego Ponieważ jestem zodiakalnym bliźniakiem, to mam w sobie to drugie ja, które być może czasem dąży w tę delikatniejszą stronę mojej natury i tego wyrazem jest mój ogródCieszę się, że tak właśnie odbierasz mój ogród Pozdrawiam Cię serdecznie

oooo !!!!coś tu o mnie napisane
przyznaję się bez bicia, że to ja jestem ta "inna Ewka"

buziaki ślę przepięknej ogrodniczce i jej przepięknemu ogrodowi
ale sobie super spacer poranny u Ciebie zrobiłam
mniam, mniam - przepyszny, estetyczny dodatek do kawy !!!

macham .... "Ewka-konewka"
Borbetka 10:12, 05 sie 2014

Rozplenica niespotykana. Pstre liście i na dodatek różowy kłos. Jestem ciekawa czy przetrwa zimę. Osobiście brakuje mi pomieszczenia, w którym mogłabym mieć ogrodowy przechowalnik. Cóż ... podobno pierwszy dom buduje się dla wroga . Ja już w takim zostanę.