Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 02:16, 02 lip 2014

Do góry
Witam bardzo gorąco, mogę Wam oddać trochę ciepła. Dziś sauna i burzowo, więc bałem się dalej jechać. Skoczyłem do High Parku. Jest 5 km, więc nie daleko, a w razie co można czmychnąć do metra, jest stacja High Park na jego jednym brzegu a na drugim jest Keele.
Majka, o braku czasu nie musisz nic wyjaśniać, a ja nie muszę Wam tłumaczyć, jakim złodziejem czasu jest Ogrodowisko Ja zapory robię z blachy, którą używa się do naświetlania w drukarni. Kupiłem kiedyś za grosze, paręnaście kilo. Myślę że do miskanta minimum 30 cm trzeba dać. Ja swojego nie zabezpieczyłem ale objeżdżam go wkoło kosiarką i jest spokój w okół nic nie rośnie, tylko kalina.Majka, tu przyroda jest tak piękna że trudno jej nie podziwiać i nie podzielić się z innymi, choć znam takich co cały weekend przy browarku przesiedzą.
Haniu, na pewno pierwsza wycieczkę zrobimy do parku, żeby zobaczył jak najwięcej zwierzaków, tu są tylko, wydry, lisy, łosie i bobry, jest też kilka ptakó, za to w dużych ilościach. Już ja mu harmonogram ustawie, na pewno nie będzie się nudził. To student, więc wraca na drugi rok, inaczej by go nie wpuścili. Wiem że przepracowywać się nie wolno ale co zrobić jak zawsze grosza brakuje.
Moniko, dla Ciebie dzisiejsze kaczuszki, niestety już trochę wyrośnięte ale jeszcze nie dorosłe. Kanada jest przyjazna zwierzętom.

Nie ma tu ani psów, ani kotów wałęsających się jak u nas. Ciekawe kiedy w naszym kraju ktoś wpadnie na taki genialny pomysł. Tu gdy wpadł jelonek na autostradę to zamknęli ją na 3 godziny, aż go złapali. Gęsi czy kaczki chodzą po ulicy, jak święte krowy i nikt ich nie rozjeżdża. Nikt ich nie goni i straszy, więc czego się mają bać. Nawet dzisiaj popychałem motyla palcem żeby rozłożył skrzydła i nie uciekał, tylko się posłuchał i

rozchylił je.

Dzisiaj zrobiłem żabę z 20 cm, ja u siebie nie mogę podejść na 3 metry, bo popłoch jest jak by bocian przyszedł. Ta żaba wydaje fajny dźwięk, jak by naciągnął na maxa stronę w gitarze i pościł, takie pęęęłłł. Moniko co do kretów, to przez dwa lata nie spotkałem, nie mam pojęcia czy tu są. Mogę Cię tylko pocieszyć że są tu jeszcze gorsze kopi doły od kreta.
Bogdziu, Na pewno kilka super sklepów mu pokażę, ale na pewno więcej spędzimy w plenerze. Ja też się ciesze że będę miał komu pokazywać to co już odkryłem. Tu mi się podoba klimat, nie ma takich zwariowanych skoków temperatur jak u nas i lato jest dłuższe i jesień bardzo długa, piękna i ciepła. Nawet wszystko tu kwitnie dwa razy dłużej niż u nas. Wczoraj jeszcze 3 rododendrony kwitły. Bzy też bardzo długo kwitły. Dziś jeszcze trochę przyrody. Pokażę dzisiejszego motyla i ogromną ćmę, którą złapałem jadąc do pracy, miała około 13 cm rozpiętości, monster.

Ogród Trawnikowy i nie tylko 01:44, 02 lip 2014

Do góry
Jako, że mamy w Brzyli Mistrzostwa Świata w piłce nożnej, kilka zdjęć z mojego ogrodowego boiska A jutro postaram się wrzucić nowe zdjęcia rabat itp.

Jurajski Ogród 01:26, 02 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
)

O to to to to! Na to czekałam!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:23, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękna fotka

Sebku, zaczynasz najpiękniejszy okres w swoim życiu Życzę powodzenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:56, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

No i jeszcze dzisiaj do domu wróciły ze mną takie śliczne osobistości

A co za jedne te dwie śliczne osobistości?
Pokażę nasz ogród 00:39, 02 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Asiu, jeszcze troszkę byś poprawiła i będzie idealne koło
Pomiń fragment za altaną bo tam będzie dobrze wyglądać

Toszka, nie zauważyłam, że coś porysowałaś. Chciałam zauważyć, ze tak łatwo to się kółko na papierze rysuje, albo w komputerze . I żaden cyrkiel z kijków i sznurka nie pomaga
Zakątek z fioletową ławeczką 00:38, 02 lip 2014

Do góry
Wspólny spacerek z mężem zaowocował takim oto bukiecikiem

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 00:16, 02 lip 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
I fotki z dzisiaj

tak tylko siąść na kanapie, wyciągnąć się i obserwować piękne widoki!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:10, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Moje ulubione miejsc o tej porze roku zaczyna nabierać kolorów

No i jeszcze dzisiaj do domu wróciły ze mną takie śliczne osobistości

Ale fajny busz I jak przy tym kolorowo Wiem, że się będę powtarzać, ale Twoje żurawki wyglądają jak z katalogu lub z wystawy ogrodniczej Piękne są, lilie i liliowce też i
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:09, 02 lip 2014

Do góry
Aniu, Edytko,Bożenko, dobrej nocy Wam. Też lecę do łózia. Wałeczek pod nóżkę przygotowany, bo ma być wyżej. Do jutra.

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:09, 02 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Basiu może jakaś inna ręka powinna je posadzić?
Eden Rose

...

moja złapała szarą pleśń, McKenzie też

Aniu, czy wilki u róż wyrastają tylko z podkładki, czy moga również "dziczeć" pędy na rodowitej gałęzi? Mam kilka takich, co mają po 7 listków, to jasnozielone długachne, dość rachityczne pędy, ale wyrasytają nie poniżej miejsca szczepienia, lecz z boku gałązki macierzystej o 5 listkach i jestem w kropce (dotyczy Mme Alfred Cariere)
Ogród Sylwii od początku cz.II 00:04, 02 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
zakupy do posadzenia .... może jutro mi się uda

Syla a co za trawki zakupiłaś?

Zdjęcia obejrzałam bałaganu szukałam... nie ma
Cudnie po prostu. A lawenda to jak byś nie napisała, to bym myślała, że tak ma być większa z tyłu, a mniejsza z przodu
Szał różany dopada wszystkich i mnie też...
Ogrodowe przygody 00:01, 02 lip 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

Sówki śliczne - u mnie też dziś akurat były, ale te prawdziwe latały po zmierzchu tuż nad głową, oczy też takie wielkie miały tylko pomarańczowe - jutro w wolnej chwili zdjęcia u siebie wstawię.
Znowu na wsi 23:57, 01 lip 2014

Do góry
Jolu witaj po przerwie masz pięknie w ogródku a na 200 stronke zostawiam różyczkę Sweet Revolution
Choroby i szkodniki piwonii, piwonia - Paeonia 23:57, 01 lip 2014

Do góry
magdalena_grabowska napisał(a)
Witam,
Jestem poczatkującą ogrodniczka w zeszłym roku zasadziłam w domowym ogródku piwonię Shirlej Temple. Niestety podczas prac budowlanych została przez robotników zapytana, jednak pomimo wszystko na wiosnę tego roku się odrodziła ale niestety nie zakwitła
Jednak to co mnie martwi to jej obecny wygląd. Właściwie każdy liść jest przebarwione, niektóre w całości. Od spodu nie widać żadnych zmian.
Bardzo bym prosiła o radę co robić, czy da się jakoś ją odratować? Czy trzeba wykopać?

Bardzo dziękuję za wszystkie rady
Złocień właściwy ( margerytka ) 23:55, 01 lip 2014

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:55, 01 lip 2014

Do góry
idę spać jutro trza do pracy
dobranoc

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:51, 01 lip 2014

Do góry
na dobranoc

i kawałek ławeczki na cegłach przy różance z Leo na poranną kawkę

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:49, 01 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Witaj Aniu po długiej niebytności wpadaj , zraszam

te piękne dzwoneczki od ciebie

a te rosły razem z żurawkami od ciebie, a ja myślałam, że to jeżówki

buziaczki z pozdrowieniami

To dzwonek Prichards zostaw mi szczepkę jak się rozrośniete drugie się rozsiewają strasznie weź je w jakis kąt i pilnuj
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:48, 01 lip 2014

Do góry

korci mnie czasami by drugi rząd kostrzewy wyeksmitować ... tymczasem zamienię kocimiętkę (jest pomiędzy różami i ginie w kostrzewie) na lawendę ale tę mocno fioletową o zwartym pokroju ... ewentualnie szałwię jak spotkam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies